"AA Oradaydı" Özel Baskısı Erdoğan'a Takdim Edildi - Son Dakika
Güncel

"AA Oradaydı" Özel Baskısı Erdoğan'a Takdim Edildi

"AA Oradaydı" Özel Baskısı Erdoğan\'a Takdim Edildi

AA tarafından yayınlanan arşiv niteliğindeki "AA Oradaydı" özel koleksiyon baskısının "00" numaralı nüshaları AA Genel Müdürü Öztürk tarafından Cumhurbaşkanı Erdoğan'a takdim edildi.

26.11.2014 11:47  Güncelleme: 11:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Anadolu Ajansı (AA) tarafından yayınlanan arşiv niteliğindeki "Yarım Kalan Devrim: Mısır", "Abluka, Savaş, Direniş: Gazze" ve "Yetim Kalan Ülke: Suriye" kitaplarından oluşan "AA Oradaydı" özel koleksiyon baskısının "00" numaralı nüshaları AA Genel Müdürü Kemal Öztürk tarafından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a takdim edildi.

AA Genel Müdürü Öztürk, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda kabul edildi.
Öztürk kabulde Cumhurbaşkanı Erdoğan'a "AA Oradaydı" serisinin özel koleksiyon baskısının "00" numaralı nüshalarını sundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kitapların İngilizce ve Arapça baskıları, kendisine sunulan özel koleksiyon serisi ve kitapların nerelere dağıtılacağı hakkında Öztürk'ten bilgi aldı.

Koleksiyon serisini tek tek inceleyen Erdoğan, kitapların içerisinde yer alan sertifikaları imzaladı.

AA'nın kitapları tarihe not düşülmesini sağlıyor
Cumhurbaşkanı Erdoğan, seriyi incelerken "Bölgemiz çok sıkıntılı günler geçiriyor. Türkiye bölgedeki ülkelerin sorunlarının çözülmesi için büyük çaba sarfediyor. AA'nın bu kitapları da yaşanan tüm bu gelişmelerin tarihe not düşülmesini sağlıyor, insanlığa ve bölgemize önemli bir hizmet sunuyor" diye konuştu.

Sadece 500 adet basıldı
Kitabevlerinde satışa çıkarılmayacak "AA Oradaydı" özel koleksiyon serisi, tüm üst düzey devlet protokolüne ve kitap koleksiyoncularına takdim edilmek üzere sadece 500 adet basıldı. Numaralı hazırlanan kitapların içinde bulunan sertifikayla özel baskının kime verildiğinin kaydı tutuluyor.

Anadolu Ajansı, son yıllarda ön plana çıkardığı uluslararası haberciliğini kitap dünyasına taşıyarak, en zor anlarına tanıklık ettiği üç ülkeye dair arşiv değeri taşıyan "AA Oradaydı" kitap serisini yayımlamıştı.

Daha sonra İngilizce ve Arapça baskıları da yapılan serinin özel koleksiyon baskısı Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan ve Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker'e takdim edilmişti.

AA habercilerinin gözlemlerini "Oradaydı" başlığıyla sunuyor

Serinin ilk kitabı "Yarım Kalan Devrim: Mısır", AA habercilerinin Mısır'da olayların sembolü olan Tahrir ve Rabia meydanlarındaki gözlemlerini, şahitliklerini ve olaylar esnasında yaşadıklarını "Oradaydı" başlığı ile sunuyor.

Mısır kitabında AA foto muhabirleri tarafından çekilen çok sayıda özel fotoğraf kullanıldı. Özellikle Rabia Meydanı'na yapılan kanlı müdahalede olay yerinde olan habercilerin psikolojilerinin nasıl bozulduğu ve olaylardan nasıl etkilendiği ilk kez bu kitapta anlatıldı. Birçok habercinin kanlı olayları izlerken gözyaşlarını tutamadığı ve uzun süre etkisinden kurtulamadığı, tanıklıklar bölümünde anlatılıyor.

Kitapta, tüm dünyada yaygınlaşan Rabia işaretinin nasıl ortaya çıktığı da ilk kez detaylıca anlatılıyor. AA Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Kemal Öztürk'ün kendi tanıklığını anlattığı bölümde, Mısır'da Rabia işaretini ilk keşfeden ve gösteren kişilerin fotoğrafı yer alıyor.

"Abluka, Savaş, Direniş: Gazze", serinin ikinci kitabı. Olayları yakından takip eden AA habercileri, Gazze'de bombardıman esnasındaki gözlemlerini, şahitliklerini ve olaylar esnasında yaşadıklarını "Oradaydı" başlığı ile okuyucuya birinci elden sunuyor. Kitapta AA Genel Müdürü Kemal Öztürk'ün "Bombaların Altında Diplomasi ve Habercilik" başlıklı şahitliği de yer alıyor.

Filistin kitabında AA foto muhabirleri tarafından çekilen çok sayıda özel fotoğraf kullanıldı. Şucaiyye ve Gazze'deki kanlı müdahalede olay yerinde olan habercilerin psikolojilerinin nasıl bozulduğu ve olaylardan nasıl etkilendiği, bu kitapta anlatılıyor.

Serinin üçüncü kitabı "Yetim Kalan Ülke: Suriye" ise 30 kişilik haberci ve editör ekibi tarafından altı ayrı bölüm olarak hazırladı. Kitapta, Suriye siyasi tarihinden başlayarak, günümüzde ülkenin içinde olduğu acı, tahribat ve insanlık dramı anlatılıyor. Suriye'nin tarihi, silahlı muhalefet süreci, savaşın getirdiği açlık, ölüm ve hüznü anlatan "Yetim Kalan Ülke Suriye" kitabı ile savaşın acı bilançosu gözler önüne seriliyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel 'AA Oradaydı' Özel Baskısı Erdoğan'a Takdim Edildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Karabük'te çıkan yangında müstakil ev kullanılamaz hale geldi
    22:48 Karabük'te çıkan yangında müstakil ev kullanılamaz hale geldi

    Hanköy köyünde Ramazan Yazıcı'ya ait 2 katlı müstakil evde çıkan yangın, itfaiye ekiplerince söndürüldü. Kısa sürede büyüyen alevler tüm evi sardı. İhbar üzerine adrese jandarma ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Eskipazar Belediyesi itfaiye ekiplerince söndürülen yangında ev kullanılmaz hale geldi.

  • Antalya'da Minibüsle İki Kişinin Üzerine Sürülen Şüpheli Yakalandı
    22:39 Antalya'da Minibüsle İki Kişinin Üzerine Sürülen Şüpheli Yakalandı

    Antalya'nın Kepez ilçesinde bir iş yerinde çıkan tartışma sonucu, iş yeri sahibinin oğlu olan şüpheli, minibüsle yol kenarında bekleyen 2 kişinin üzerine sürdü. Kazada bir kişi hayatını kaybederken, diğer kişi yaralandı. Olay yerinden kaçan şüpheli, polis tarafından yakalanarak gözaltına alındı ve tutuklandı.

  • Adana'da Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı'nda Gökhan Tepe konseri
    22:39 Adana'da Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı'nda Gökhan Tepe konseri

    Adana'da düzenlenen Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı'nda şarkıcı Gökhan Tepe, Merkez Parkı'nda konser verdi. Konseri çok sayıda kişi izledi ve Tepe'nin en sevilen parçalarına müzikseverler eşlik etti. Tepe'nin performansı, dinleyiciler tarafından alkışlandı.

  • Muğla Vali Yardımcısı: Geçen yıl 6,5 milyon turist ağırladık
    22:38 Muğla Vali Yardımcısı: Geçen yıl 6,5 milyon turist ağırladık

    Muğla Vali Yardımcısı Murat Sarı, Muğla'nın geçen yıl yaklaşık 6,5 milyon yerli ve yabancı turisti misafir ettiğini belirtti. Sarı, klasik turizmin yanı sıra kültürel, gastro turizm, spor turizmi ve sağlık turizmi gibi konularda da çalışmalar yaptıklarını ve hedeflerinin daha sürdürülebilir ve gelir getiren bir turizm anlayışını benimsemek olduğunu söyledi. Muğla ve çevresinin antik çağlardan günümüze inanç ve sağlık turizmi açısından önemli bir coğrafya olduğunu vurgulayan MSKÜ Rektörü Prof. Dr. Turhan Kaçar ise üniversitenin sürdürülebilir turizmi teşvik etmek için çeşitli projeler yürüttüğünü belirtti.


Advertisement