Aa'nın "Yeni Nesil Habercilik Eğitimi Programı" Devam Ediyor - Son Dakika
Güncel

Aa'nın "Yeni Nesil Habercilik Eğitimi Programı" Devam Ediyor

Anadolu Ajansı Haber Akademisi'nin "Yeni Nesil Habercilik Eğitimi Programı" kapsamında, uygulamalı eğitim yapıldı "Paintball" oynayarak savaş simülasyonu gerçekleştiren haberciler, kriz ortamında önce hayatta kalmayı, sonra da fotoğraf ve video çekerek bunları haberle birlikte merkeze ulaştırmayı öğrendi.

29.10.2014 16:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Anadolu Ajansı (AA) Haber Akademisi'nin "Yeni Nesil Habercilik Eğitimi Programı"na katılan haberciler, uygulamalı eğitim kapsamında "paintball" oynayarak, kriz ortamında hızlı hareket edip fotoğraf, video çekimi ve haber yazımını öğrendi.

AA'nın 100. yıl hedefleri doğrultusunda kurulan Haber Akademisi'nin bir ay süre ile yeni nesil haberci yetiştirmek amacıyla gerçekleştirdiği "Yeni Nesil Habercilik Eğitimi Programı"na Türkiye'nin çeşitli bölgelerinden katılan AA muhabirleri, 15'inci günlerini tamamladı.

Yeni nesil babercilik, görüntü, fotoğraf çekim ve haber yazma teknikleri, medyada kriz yönetimi, habercilik anlayışı ve yayın ilkeleri, haberde hukuk kriterleri, yeni medya uygulamaları, gazetecilikte gündem ve kaynak ile multimedya uygulamaları konularında teorik eğitim alan muhabirlere, pratik saha eğitimi için uygulama yaptırıldı.

Bu kapsamda Çankaya ilçesi Mühye köyünde "paintball" oynayarak savaş simülasyonu gerçekleştiren habercilere, AA'nın savaş muhabirliği eğitimi alan deneyimli foto muhabir ve kameramanları nezaret etti.

Foto muhabirleri, kameramanlar ve muhabirler, kriz ortamında hızlı hareket ederek fotoğraf, video çekmeyi ve haber yazmayı, savaş ve kriz durumlarında öncelikle hayatta kalmayı "paintball" oynayarak öğrendi.

İki gruba ayrılan öğrencilerden bir kısmı saldırı bir kısmı da savunma simülasyonu yaparken, diğer öğrenciler de fotoğraf ve video çekip, haberlerini yazarak, bunları hızlı şekilde merkeze iletti.

-Program 7 Kasım'da sona erecek

Yeni Nesil Habercilik Eğitimi Programı'na katılan haberciler, teori ve uygulama eğitimlerinde gösterdikleri performansa göre değerlendirmeye alınacak. Eğitim programı 7 Kasım'da sona erecek. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Aa'nın 'Yeni Nesil Habercilik Eğitimi Programı' Devam Ediyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement