AA Muhabirine Silah Doğrultan Polis Açığa Alındı - Son Dakika
Güncel

AA Muhabirine Silah Doğrultan Polis Açığa Alındı

Ferguson'daki olayları takip ettiği sırada AA muhabiri Bilgin Şaşmaz'a silah doğrultan ve ölümle tehdit eden polis memuru, süresiz açığa alındı.

21.08.2014 01:00  Güncelleme: 01:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ABD'de siyahi bir gencin silahsız olmasına rağmen polis tarafından vurularak öldürülmesiyle patlak veren Ferguson'daki olayları izleyen AA muhabiri Bilgin Şaşmaz, ABD polisi tarafından darp edilerek gözaltına altına alınmıştı. Muhabir Şaşmaz'a silah doğrultarak ölümle tehdit eden ABD polisi süresi açığa alındı.

DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI'NDAN ABD'YE GÖZALTI TEPKİSİ

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tanju Bilgiç, AA muhabirinin ABD'nin Ferguson semtinde polis tarafından darp edilmesi ve gözaltına alınması hakkında, "AA muhabirinin ABD'de maruz kaldığı muamele kabul edilebilir değil. ABD makamlarından daha duyarlı bir şekilde davranmalarını bekliyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

BROWN'UN ÖLDÜRÜLMESİYLE OLAYLAR PATLAK VERDİ

ABD'de 18 yaşındaki Michael Brown'ın polis tarafından öldürülmesi sonrası olayların patlak verdiği Ferguson kenti yakınlarında göstericilerle polisin çatışmasını görüntüleyen AA muhabiri Bilgin Şaşmaz, polisin sert müdahalesine maruz kaldı. Şaşmaz polis tarafından önce "ölüm"le tehdit edildi. Polisler kısa süre sonra, haber takibinde ısrar eden Şaşmaz'ın üzerine çullanarak, yere yatırdı. Yüzüne ve sırtına bastırılan Şaşmaz'a plastik kelepçe takıldı. Şaşmaz, beş saat süreyle hücrede tutulduktan sonra serbest bırakıldı.

Şaşmaz, Ferguson yakınlarındaki Florissant Caddesi üzerinde akşam saatlerinde göstericilerin polisle çatışmasını takip ettiği esnada, protestoculardan birinin üzerine plastik mermi sıkmaya hazırlanan bir polisin yakınında çekim yapmaya başladı. Ancak polis, AA muhabiri Şaşmaz'ı, "Bir daha benim üzerime flaş doğrultursan seni öldürürüm" sözleriyle tehdit etti.

AA Muhabirine Silah Doğrultan Polis Açığa Alındı
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel AA Muhabirine Silah Doğrultan Polis Açığa Alındı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (2)

  • ypg 44: abd hükümeti tc den daha mert daha düzgün çalışan bir devlettir ispatları göz önünde görülüyor sadece bu haber için yazılmış bir yorum değidir tc türkmenleri kurdar diplomatlarını kurdar gücünü kanıtla koyun sürülerinin gözünü boyamaya benzemez 1 14 Yanıtla
  • UKKUS;: Önce güzel bir kınayalım. . Sonra bu saldırıya uğradım diyenbu kişinin kimliğini tesbit edelim. Aynura bak bakalımdoğrumu. Cahit öldün mü oğlum. . . 77 milyon bunun peşinde 1 2 Yanıtla
  • Karabük'te yüksekten düşen 2 yaşındaki çocuk tedaviye alındı
    17:38 Karabük'te yüksekten düşen 2 yaşındaki çocuk tedaviye alındı

    Karabük'te Yeşil Mahalle'de oynayan 2 yaşındaki Ömer Ali A, dengesini kaybederek yaklaşık 10 metre yükseklikten düştü. Olay yerine sağlık, polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Yaralanan çocuk, ambulansla Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı.

  • Almus Kaymakamı Emre Çömen, masa tenisi birincisi öğrencileri ziyaret etti
    17:37 Almus Kaymakamı Emre Çömen, masa tenisi birincisi öğrencileri ziyaret etti

    Almus Kaymakamı Emre Çömen, Küçük Kızlar Masa Tenisi İl Birinciliği Yarışması'nda birinci olan Çevreli Şehit Abdullah Eymur Ortaokulu öğrencilerini ziyaret etti. Çömen, öğrencilerle masa tenisi oynayarak hediyeler verdi. Ayrıca, Kaymakam Çömen, Ataköy, Çevreli ve Kınık Belediye Başkanlarını da ziyaret ederek başarılar diledi.

  • İki inatçı sürücü Bahçelievler yan yol girişindeki bariyerlere böyle sıkıştı
    17:35 İki inatçı sürücü Bahçelievler yan yol girişindeki bariyerlere böyle sıkıştı

    Bahçelievler'de E5'ten yan yola geçmek isteyen iki inatçı sürücü, birbirlerini beklemeyince araçlar bariyerlere sıkıştı. Olay saat 14.00 sıralarında Bahçelievler yan yol girişinde meydana geldi. Seyir halindeki iki inatçı sürücü, E5'ten aynı anda yan yola girmek istedi. Sabırsız sürücüler, birbirlerini beklemeyince iki araç, bariyerlere sıkıştı. Sürücülerin kendi imkanlarıyla sıkıştıkları yerden çıktığı araçlarda hasar meydana geldiği öğrenildi.

  • Bolu'da eşi tarafından bıçaklanan kadın ve babası hayatını kaybetti
    17:34 Bolu'da eşi tarafından bıçaklanan kadın ve babası hayatını kaybetti

    Bolu'da bir apartmanda meydana gelen olayda, Turgut D. ve kızı Meltem Z. bıçaklanarak ağır yaralandı. Turgut D. olay yerinde hayatını kaybederken, Meltem Z. ise hastanede yaşamını yitirdi. Şüpheli olarak aranan Meltem Z'nin eşi Serkan Z. polis tarafından yakalandı ve tutuklandı. Turgut D. ve Meltem Z'nin cenazeleri ikindi namazının ardından defnedildi.

  • Safranbolu'da kaçakçılık operasyonunda 1 şüpheli gözaltına alındı
    17:33 Safranbolu'da kaçakçılık operasyonunda 1 şüpheli gözaltına alındı

    Karabük'ün Safranbolu ilçesinde düzenlenen kaçakçılık operasyonunda 1 şüpheli gözaltına alındı. Operasyonda, sanayi tipi sigara sarma makinesi, 170 paket bandrollü tütün, 5 kilogram kıyılmış tütün, 50 bin dal bandrollü boş makaron ve 8 bin dal içi doldurulmuş makaron ele geçirildi. Gözaltına alınan şüpheli M.T, hakkında adli işlem başlatıldı.

  • Çorum'un Osmancık İlçesi'nde Aydınlatma Lambası Alev Aldı
    17:32 Çorum'un Osmancık İlçesi'nde Aydınlatma Lambası Alev Aldı

    Osmancık ilçesinde D-100, E-80 Karayolu kenarındaki aydınlatma lambası aniden alev alarak yanmaya başladı. İtfaiye ekipleri müdahale ederek yangını söndürdü.


Advertisement