Aa İkinci Kez Dünyanın En Önemli Haber Fotoğrafı Festivalinde - Son Dakika
Güncel

Aa İkinci Kez Dünyanın En Önemli Haber Fotoğrafı Festivalinde

Anadolu Ajansı (AA), Fransa'nın Perpignan kentinde düzenlenen ve dünyanın en önemli haber fotoğrafı festivali olarak kabul edilen Visa pour l'image'da ikinci kez yer aldı.

01.09.2015 19:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Anadolu Ajansı (AA), Fransa'nın Perpignan kentinde düzenlenen ve dünyanın en önemli haber fotoğrafı festivali olarak kabul edilen Visa pour l'image'da ikinci kez yer aldı.

Perpignan Kongre Sarayı'nın 2. katında açılan fuara büyük bir stant ile katılan AA, Getty Images, AFP, AP, SIPA ve diğer ajanslar ile beraber katılımcıları ağırlıyor.

AA, festival için Fransa'nın güneyinde bulunan Perpignan kentine gelen fotoğrafçılar, editörler ve ajanslar tarafından büyük ilgi görüyor.

Bu yıl 27'incisi düzenlenen festivalin profesyonellere ayrılan haftası boyunca (31 Ağustos-6 Eylül) ziyarete açık olacak AA standında, AA muhabirlerinin 2015 yılında dünyanın dört bir yanından çektiği fotoğrafların yanı sıra, Anadolu Ajansı'nın, Türkiye, Ortadoğu, Kuzey Afrika ve Balkanların en büyük haber fotoğrafı portalı olan "anadoluimages.com" ve bu yıl ilk kez düzenlediği uluslararası haber fotoğrafı yarışması "Istanbul Photo Awards", sektörün profesyonellerine tanıtılıyor.

Festival için Türkiye'den gelen AA Görsel Haberler Yayın Yönetmeni Ahmet Sel, AA standına ilginin bir önceki seneye göre çok daha fazla olduğunu ifade ederek, fotoğraf dünyasında AA'nın gücünün gün geçtikçe arttığını gözlemlemekten büyük mutluluk duyduğunu söyledi.

Sel, "Bir yıl içinde tanınırlığımızın ve bilinirliğimizin belirgin şekilde artmış olduğunu gördük. Geçen yıl 'nasıl bu kadar hızlı büyüdünüz?' diye soruyorlardı, bu yılki soru 'sizinle nasıl çalışabiliriz?' oldu" diye konuştu.

AA için çalışmak isteyen, Peru'dan Amerika'ya, İspanya'dan Rusya'ya onlarca fotoğrafçının fotoğraf portfolyolarını inceleyen Sel, AA'nın global fotoğrafçı ağını genişletmek için festivalin bulunmaz bir fırsat olduğuna dikkati çekti.

Sel, fuarda AA'nın fotoğraf dağıtım kanallarını genişletmek için de görüşmeler yapıldığını belirtti.

Festivale katılan AA Kurumsal İletişim Direktörü Esra Kireçci ise AA'nın dünyanın en önemli haber fotoğrafı festivalinde gördüğü ilgiden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Festivaldeki fotoğrafçıların Anadolu Images ve Istanbul Photo Awards projelerine yoğun ilgi gösterdiğini söyleyen Kireçci, "Anadolu Ajansı ismi uluslararası alanda gittikçe daha bilinir hale geliyor. Bu süreçte fotoğraflarımızın gücünün ve bu yıl ilk kez düzenlediğimiz yarışmamız "Istanbul Photo Awards"ın büyük etkisi var. Fuardaki yoğun ilgi bize doğru yolda olduğumuzu gösterdi" diye konuştu.

Her yıl ortalama 150 bin kişinin ziyaret ettiği festivale AA'yı temsilen bu yıl, AA Görsel Haberler Yayın Yönetmeni Ahmet Sel, Kurumsal İletişim Direktörü Esra Kireçci, Pazarlama ve Satış Direktörü Nedim Kaya ve Ürün ve İş Geliştirme Yöneticisi Bora Uçak katılıyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Aa İkinci Kez Dünyanın En Önemli Haber Fotoğrafı Festivalinde - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement