Aa Günün - Son Dakika
Güncel

Aa Günün

1- Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Dünya Turizm Forumu kapanış oturumunda yaptığı konuşmada, öne çıkan başlıklar şöyle: "Şu anda yeni bir döneme giriyoruz.

06.02.2016 16:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

1- Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Dünya Turizm Forumu kapanış oturumunda yaptığı konuşmada, öne çıkan başlıklar şöyle:

"Şu anda yeni bir döneme giriyoruz. Bütün orada 'kaçtı' denilenler kaçmadı. Şu anda onlar yer değiştirdiler. Niye? Oradaki benim Kürt kardeşim şu anda yer değiştirerek, bu operasyonların başarıyla devamını sağlıyor. Bu operasyonlar bittikten sonra ki, bu arada kiraları, her şeyi veriliyor, ondan sonra buralarda yapılan planlamayla projeyle süratle yeni ilçeler inşa edilecek ve inşa edilen yeni yerlere de şu anda oradan kaçtı denilen vatandaşlarımız gelip yerlerine yerleşecekler. Daha modern şekilde hayatlarını sürdürmeye başlayacaklar. Bölgede terör örgütü üzerinden kurulmaya çalışılan tek tipçi, baskıcı, faşist anlayış bizzat Kürt kardeşlerim tarafından çukura gömülmüştür. İnşallah terör örgütü tehdit olmaktan tamamen çıkarıldığı zaman bölge şehirleri de tekrar şaha kalkacaktır. İstikrarını, emniyetini, huzurunu, kardeşliğini pekiştirmiş bir Türkiye'nin maddi ve manevi her noktada tarihte hiç olmadığı kadar kazanacağını biliyoruz. Bunu başkaları da biliyor. Onun için önümüze bunca engel çıkartılıyor, onlara rağmen başaracağız, onlara rağmen 2023 hedeflerimize ulaşacağız. Hiç endişeniz olmasın."

-"Biz büyük bir özveriyle sabırla inşa ettiğimiz bu huzur iklimini dinamitleyen, bombayla, çukurla, hendekle şehirleri yok eden, insanımıza hayatı zehir eden bu terör örgütünü hala dünyaya tanıtmakta zorlanıyoruz, bunu da söyleyeyim, hatta hatta kendi insanımıza dahi tanıtmakta zorlanıyoruz, bunu da söyleyeyim. Fakat bütün bunlara rağmen hamdolsun bölgedeki vatandaşlarımız artık sağduyulu, basiretli tavırlarıyla terör örgütüne prim vermedi, oyuna gelmedi ve bu terör örgütünü yalnız başına bıraktı."

"Krizlere, kriz senaryolarına, felaket tellallarına aldırmadan, istikrarlı bir şekilde büyümesini sürdüren ekonomimizde, turizmde bu başarıyı yakaladık. Darbe girişimlerine, paralel ihanet çetelerine, Gezi olayları gibi provokasyonlara rağmen demokrasimizi, sivil siyaseti güçlendirebilme iradesini gösterebildiğimiz için bugünlere geldik."

"PYD, YPG terör örgütünün asıl hedefi; DAEŞ'ten ziyade kendisi gibi düşünmeyen, kendisine tabi olmayan herkestir, bölge halkıdır özellikle de orada yaşayan Kürt kardeşlerimizdir. Bunların Kürt kardeşlerimize öncülük etmek gibi bir derdi yoktur, tam aksine bunlar Kürt kardeşlerimizin başına beladır. Bunu böylece söylemek istiyorum."

"Suriye ve Irak'ı kana bulayan DAEŞ terör örgütü insanlık dışı saldırılarını Tunus'tan Mısır'a, Paris'ten ABD'ye kadar dünyanın birçok ülkesine yapmıştır. Maalesef kimi Batılı ülkeler son derece yanlış bir şekilde terör örgütlerine karşı tavırlarını onların söylemlerine ve ideolojilerine bakarak belirliyor veya açıklıyor. Bakınız biz bu ikircikli tavrı, çeşitli terör örgütleriyle uzun yıllardır sürdürdüğümüz mücadelemizde birçok kez gördük, yaşadık, tecrübe ettik. Sadece PKK ile olan mücadelemiz 35 yıldır devam ediyor. Ama biz hiçbir zaman ağlamadık, bağırıp çağırmadık ve mücadelemizi sabırla kendi içimizde verdik. Hala da vermeye devam ediyoruz."

(15.29/15.51) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Başbakan Ahmet Davutoğlu, Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev ile görüştükten sonra Uluslararası Türk Akademisi tarafından düzenlenen konferansta yaptığı konuşmada "Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı olsam da gönlüm ve zihnim her an bu coğrafyada ve Hoca Ahmet Yesevi'nin, atamın coğrafyasındadır. Burada herhangi bir kardeşimizin ayağına bir diken batsa biz Anadolu'da bu dikeni büyük bir hançer gibi yüreğimize saplanmış gibi hissederiz" dedi.

Davutoğlu, "Bizim perspektifimiz bütün bir Avrasya coğrafyasını bir barış coğrafyası haline getirmek. Avrasya coğrafyasında rekabetin değil tamamlayıcılığın, karşılıklı gerginliğin, çatışmanın değil barış ve istikrar ortamının egemen olmasını istiyoruz" ifadesini kullandı.

(11.11/14.55/15.27) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, medya kuruluşlarına, "Hangi medya kuruluşu 'Biz mesleki alanlarla ilgili herhangi bir çalışma yapmak istiyoruz. Hükümet olarak sizinle beraber iş birliği içerisinde bu çalışmaları yapmak istiyoruz' derse, herkese zihnimizin ve gönlümüzün açık olduğunu da ifade etmek isterim. Türkiye'nin daha ileriye gitmesi, güçlü ve gerçekten Türkiye'yi taşıyabilecek bir medyaya sahip olabilmesi için kimin ne sözü varsa, kim hangi görüşü dile getirmek, hangi sorunu çözmek istiyorsa, iyi niyetli olarak söylenmiş bütün sözleri dikkatle dinleyeceğimizin, hatta bu sözlerin çoğaltılması için ortak mesai harcayacağımızın bilinmesini isterim" çağrısını yaptı.

Kurtulmuş, seçim dönemlerinde, yazılı basından değil televizyon kanallarından siyasi partilere objektif davranmasının istendiğini belirterek, "Bunun gözden geçirilmesi ve Yüksek Seçim Kurulu (YSK) marifetiyle verilen bu cezaları, son derece haksız verilen cezalar olduğuna inanan birisi olarak, bunu düzenleyecek çalışmaların süratle yapılmasını temenni ediyorum. Medyadan, medya kuruluşlarımızdan, medya meslek kuruluşlarımızdan bize gelen talepler doğrultusunda nihayetinde biz siyaseti şekillendireceğiz, siyaset üzerine düşeni yapacak" dedi.

(12.47/13.57) (Fotoğraflı-Görüntülü)

4- İçişleri Bakanı Efkan Ala, terörle mücadelede çok önemli mesafeler katedildiğini belirterek, " Cizre'de yüzde 99, hatta daha da üst seviyede bertaraf etme, çukurları, barikatları, bombalı tuzakları imha seviyesini söylüyorum. Bunların yüzde 99,5'i halledilmiş durumda. Çok cüzi bir miktar kaldı ama etkili elemanları ve odağı orada" dedi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı, terör saldırıları nedeniyle evlerini terk eden ve Sur Kaymakamlığınca bir otele yerleştirilen aileleri ziyaret etti.

- Genelkurmay Başkanlığından, dün Şırnak'ın Cizre ilçesinde 12 ve Diyarbakır'ın Sur ilçesinde 6 olmak üzere 18 teröristin etkisiz hale getirildiği bildirildi.

Terörle mücadele harekatı kapsamında, dün çok sayıda F-4E 2020 ve F-16 uçağı ile yapılan sınır ötesi hava operasyonunda, Irak'ın kuzeyinde Gara ve Hakurk bölgelerinde terör örgütüne ait mühimmat ve akaryakıt depoları imha edildi.

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde sokağa çıkma yasağı ve operasyonların sürdüğü mahalleden PKK'lı teröristlerce çıkışları engellenen anne ve iki kızının güvenlik güçlerince güvenli bölgeye sevki sağlandı.

Diyarbakır'ın Ergani ilçesinde Aile Sağlığı Merkezine, terör örgütü PKK mensuplarınca molotofkokteyli atılması sonucu çıkan yangında hasar meydana oluştu.

(15.31/15.47/13.19/11.54/11.35/14.27) (Görüntülü-Fotoğraflı)

5- Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu, hükümetin Suriyeli sığınmacıların eğitimleri ve yaşamlarını sürdürebilmeleri için ciddi adımlar attıklarını belirterek, "Fakat Avrupa, bu konuda sadece seyrediyor. Avrupa, insanları ölüme mahkum ederek soruna bu şekilde yaklaşıyor fakat biz insan, hak ve adalet temelli yaklaşıyoruz" dedi.

(15.31) (Fotoğraflı-Görüntülü)

6- Kilis Valisi Süleyman Tapsız, "Rusya'nın sivillere yönelik hava saldırıları devam ederse bölgemize Halep'in kuzeyinden en az 70 bin kişi olmak üzere daha fazla sayıda insanın gelme ihtimali bulunmaktadır" dedi.

Esed güçleri ve Rusya'nın Türkmendağı'na düzenlediği saldırılardan kaçıp Hatay'ın Yayladağı sınırına gelen yaklaşık 2 bin Türkmen, Güveççi Mahallesi'ndeki kampa alındı.

(13.47/16.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

7- CHP Parti Meclisi (PM), "CHP'li bir milletvekilinin Meclis'teki odasından Atatürk fotoğrafının indirilmesi" iddialarına ilişkin, Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka'nın, "tedbirli olarak kesin ihraç istemiyle" disipline sevk edilmesi talebini görüşmek üzüre yarın olağanüstü toplanacak.

(11.06)

8- "Selam Tevhid'de kumpas" davasından 4 gün önce tahliye edilen eski Terörle Mücadele Şube Müdürü Serdar Bayraktutan hakkında Van Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, "silahlı terör örgütüne üye olmak, resmi belgede sahtecilik ve görevi kötüye kullanma" suçlarından, tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkarıldı.

Bursa merkezli Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda gözaltına alınanların sayısı 20'ye yükseldi.

Kayseri'de Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda 5 kişi gözaltına alındı.

- Van'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na yönelik operasyonda gözaltına alınan 3 kişi, serbest bırakıldı.

(15.15/14.07/10.27/13.28) (Fotoğraflı-Görüntülü)

9- Kahramanmaraş'ta terör örgütü DAEŞ'e yönelik operasyonda, 5'i yabancı uyruklu 6 şüpheli gözaltına alındı.

(13.50)

10- Aydın Söke ilçesinde 1 Şubat'ta yakalanan terör örgütü DHKP-C üyesi ve Sabancı suikastı faili İsmail Akkol ile Fadik Adıyaman'ın Türkiye'ye Didim üzerinden giriş yaptıkları tespit edildi.

(02.01)

11- Gaziantep'te iki farklı adreste silahla öldürülen toplam 9 kişinin cenazesi defnedildi.

(14.17) (Fotoğraflı-Görüntülü)

12- Ankara'da sabah saatlerinden itibaren etkili olan kar, trafikte aksamalara neden oldu.

Poyraz, Marmara Denizi'nde ulaşımı olumsuz etkiledi.

İstanbul'da Beykoz ilçesinde bulunan Riva Deresi, sağanak nedeniyle taştı.

- İzmir'de olumsuz hava koşulları dolayısıyla şehir içi deniz seferleri iptal edildi.

(12.41/11.35/15.33/13.46) (Fotoğraflı-Görüntülü)

12- Güney Kore Savunma Bakanlığı, Kuzey Kore'nin daha önce planlanan uydu fırlatma tarihini 7-14 Şubat olarak değiştirdiğini duyurdu.

(15.04)

13- Pakistan, Afganistan, ABD ve Çin'den üst düzey yetkililer, Afgan hükümeti ile Taliban arasındaki barış görüşmelerinin yeniden başlatılmasını görüşmek üzere üçüncü kez bir araya geldi. (11.38)

14- Tayvan'ın güneyinde merkez üssü Tainan kenti olan 6,4 büyüklüğündeki depremde ölü sayısının 11'e yükseldiği bildirildi.

(14.33)

15- ABD'de Los Angeles kenti yakınlarında çarpışan iki küçük uçağın okyanusa düştüğü bildirildi.

(05.54)

16- Başkent'te Ankara Bulvarı'nda kamyonet ile otomobilin kafa kafaya çarpışması sonucu 5 kişi öldü, 5 kişi yaralandı.

(05.39) (Fotoğraflı-Görüntülü)

17- Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Prof. Dr. İlhan Yerlikaya, "Özellikle evlilik programları çığırından çıktı. Buralarda çok kötü şeyler oluyor. Ağzımıza alamayacağımız şeyler söyleniyor. Evlilik programlarındaki o sözlerin bazılarını burada ben söylesem ve bunlar televizyonda yayınlansa RTÜK olarak o kanala kapatma cezası vermemiz gerekir" dedi.

(14.44) (Fotoğraflı-Görüntülü)

18 -THY'nin İstanbul- Sao Paulo seferini yapan uçağı, kuş çarpması nedeniyle Yunanistan hava sahasından Atatürk Havalimanı'na geri döndü.

(15.20)

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Aa Günün - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement