Aa Günün - Son Dakika
Güncel

Aa Günün

1- AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, partisinin Doğu ve Güneydoğu illeri milletvekilleriyle kahvaltıda bir araya geldi.

02.02.2016 16:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

1- AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, partisinin Doğu ve Güneydoğu illeri milletvekilleriyle kahvaltıda bir araya geldi. AK Parti Genel Merkezi'nde, basına kapalı gerçekleştirilen kahvaltılı toplantı, yaklaşık 3.5 saat sürdü.

(14.39)

2- Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, katıldığı NTV canlı yayınında gündeme ilişkin soruları yanıtladı. Kurtulmuş'un sözlerinin öne çıkan başlıkları şunlar:

"(Polis güvenlik noktaları) Kapsamlı bir eylem planı iskeleti oluştu. Bunun bir kısmı sağlanmış olan güvenliğin sürdürülmesiyle ilgilidir. Bu anlamda yeni karakolların, özellikle terörden temizlenmiş bölgelerde kalıcı olacak bazı emniyet unsurlarının bulunması için İçişleri Bakanlığımız çok titiz bir çalışma yaptı"

"(Terörle mücadele) Bu süreçte ortaya çıkan maddi ve manevi bütün meselelerin rehabilite edilmesi, bunların giderilmesi, burada da vatandaşlarımızın karşılaşmış oldukları maddi ve manevi kayıpların düzeltilmesi perspektifine sahibiz. Her ilçeye ve her ile göre öncelikler değişecek. Sahadan gelen gözlemlerle, gelen taleplerle bu süreç kendisini yenileyecek ve güncelleyecek yapıya sahip olacak"

- "(Dokunulmazlık tartışmaları) HDP'ye oy veren insanlar, bu terör örgütünün faaliyetlerine destek olsun diye oy vermiyor. Tam tersine demokrasi dili, barış diliyle konuşsunlar ve parlamentoda kendi taleplerini dile getirsinler diye oy verdiler. Hangi görüşü ifade edeceklerse buyursunlar parlamentodalar, en aykırı görüşleri bile ifade edebilirler. Ama kusura bakmasınlar, terör örgütünün diliyle sahada konuşarak, terör örgütünün yaptığı işleri görmezden gelerek, hatta onlara arka çıkarak bir demokratik siyaset inşa edilemez"

(14.50-15.40-15.45) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- İçişleri Bakanı Efkan Ala, AK Parti Genel Merkezi'nden ayrılışı sırasında gazetecilere yaptığı açıklamada, "(Terör örgütüne yönelik operasyonlar) Cizre'de birkaç gün içerisinde biteceğini düşünüyoruz. Sur'da belki bir iki hafta alabilir. Ama orada da yüzde 85-90'lara geldi" dedi.

(14.22)

4- HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, partisinin TBMM grubunda yaptığı konuşmada, "Vatanda ortaksak, eşit yaşayalım. Benim de dilim özgür olsun çocuğum ana dilinde eğitim yapsın. Ortak dilimiz Türkçe olsun. Kimsenin bir sıkıntısı yok" dedi.

(14.41) (Fotoğraflı-Görüntülü)

5- Diyarbakır'ın Sur ilçesinde terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda şehit düşen Jandarma Teğmen Recep Erdoğan, Jandarma Astsubay Nusrat Atmaca, Piyade Uzman Çavuş Hüseyin Şerbetçi, Jandarma Uzman Çavuş Bekir Şimşek ve Piyade Uzman Onbaşı Sercan Bulak için Diyarbakır Asker Hastanesi'nde tören düzenlendi.

(13.12) (Fotoğraflı-Görüntülü)

6- Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun açıklayacağı, "Terörle Mücadele ve Rehabilitasyon Eylem Planı" kapsamında, teröristle etkin mücadele adımları ile terörün zemin bulduğu ekonomik, sosyokültürel ortamı restore etmeye yönelik adımlar eş zamanlı olarak yürütülecek.

(11.36)

7- Şırnak'ın Cizre ilçesinde bir evin bodrum katında oldukları iddia edilen yaralıların hastaneye ulaştırılması için 8 günden bu yana yürütülen çalışmalar, PKK'lı teröristlerin evin bulunduğu sokaktaki saldırıları nedeniyle sonuçsuz kalıyor. Bostancı Sokak'taki binalara yerleştirilen keskin nişancılar, hedef gözetmeksizin açtıkları ateşle, yaralıların bulunduğu öne sürülen eve yaklaşık 600 metre uzaklıktaki güvenli bölgede bekletilen ambulansların sokağa girmesine izin vermiyor. Yaralılara ulaşılması için güvenlik güçlerince yapılan operasyonlarda, teröristlerin açtığı ateş sonucu bugüne kadar 6 güvenlik görevlisi şehit oldu, 28 güvenlik personeli yaralandı.

(13.27) (Grafikli)

8- Diyarbakır'ın Sur ilçesinde terör örgütü PKK ile girdiği çatışmada yaralanan Uzman Çavuş Yusuf Bilgiç, kendisini ziyaret eden İHH yetkililerine, Bayırbucak Türkmenlerine gönderilmek üzere bağışta bulundu.

(13.38) (Fotoğraflı-Görüntülü)

9- Manisa'da Fetullahçı Terör Örgütü/ Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik sürdürülen soruşturma kapsamında 4 ilde gerçekleştirilen operasyonda, "Manisa Belediyesine sızarak inşaatlara usulsüz ruhsat verdikleri, karşılığında himmet, burs, kurban adı altında para alarak örgüte finansman sağladıkları" iddiaları doğrultusunda hakkında gözaltı kararı verilen 21 kişiden 19'u gözatına alındı.

(08.13)

10- Emniyet Genel Müdürlüğü Dış İlişkiler Daire Başkanlığı bünyesinde, görev tanımı olmayan "bölge/ülke polis uzmanı" şeklinde teşkilatlandıkları ve "personel ataması için amirleri yanılttıkları" suçlamasıyla yargıladığı 12 polisten 3'ünü mahkum eden Ankara 6. Ağır Ceza Mahkemesi, gerekçeli kararını açıkladı. Kararda, sanıkların ana hizmet binası yerleşkesi dışında, ayrı bir binada hizmet yürütmelerinin dikkat çekici olduğu belirtildi.

(09.42)

11- Seferihisar ilçesi Doğanbey Körfezi açıklarında, Yunan adalarına yasa dışı geçiş yapmak isteyen sığınmacıların bulunduğu tekne alabora oldu, 2 bebek 9 kişinin cesedine ulaşıldı, 13 kişi ise kurtuldu.

(11.58)

12- Meteoroloji Genel Müdürlüğünce, yurt genelinde çarşamba ve perşembe günü artacak hava sıcaklıklarının, cuma günü kuzeybatı kesimlerden başlayarak azalacağı bildirildi.

(12.41)

13- Anadolu Ajansı (AA) tarafından bu yıl ikinci kez düzenlenen uluslararası haber fotoğrafı yarışması "Istanbul Photo Awards"a başvurular sona erdi. Sonuçlar 23 Mart'ta açıklanacak. Yarışmada "tekil haber", "seri haber", "tekil spor" ve "seri spor" olmak üzere dört kategoride ve "Yılın Fotoğrafı" başlığıyla toplam 58 bin dolar ödül verilecek

(11.00)

14- Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, ekmek fiyatlarına yapılan zamma ilişkin, "1 lira afaki bir rakamdır, doğru değildir. İllerdeki bu kararı alan gerek fırıncı esnafını, gerek sorumlu sivil örgütlerini göreve davet ettim, yine ediyorum" dedi.

(12.41)

15- Türkiye'nin İran'dan satın aldığı doğalgazın fiyatı konusunda 2012 yılında açtığı tahkim davasını kazandığı belirtildi. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, konuya ilişkin, "Burada tahkim tarafların anlaşması yönünde yüzde 13,3 ile 15,8 arasında bir indirim aralığı verdi. Geriye dönük olarak işleyecek bu indirimi inşallah en kısa sürede halkımıza yansıtmayı düşünüyoruz" dedi.

(11.23-15.56)

16- Gümrük ve Ticaret Bakanlığının resmi olmayan geçici dış ticaret verilerine göre, bu yılın ocak ayında ihracat bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 21,17 gerileyerek 9 milyar 599 milyon dolar, ithalat yüzde 19,57 azalarak 13 milyar 366 milyon dolar olarak gerçekleşti.

(11.35)

17- AA Finans "Sanayi Üretimi Beklenti Anketi"ne katılan ekonomistler, geçen yılın aralık ayında arındırılmamış sanayi üretim endeksinin yıllık yüzde 3,92 artmasını öngörüyor.

(15.31)

18- Türkiye genelinde geçen hafta yaşanan aşırı soğuklar nedeniyle günlük doğalgaz tüketiminde 235 milyon metreküple rekor kırıldı. Ülke genelinde 25-29 Ocak haftasında toplam 1 milyar 128 milyon metreküp doğalgaz tüketimiyle de başka bir ilke imza atıldı.

(09.37)

19- İstanbul Ticaret Odası (İTO), ocak ayında İstanbul'da perakende fiyatı en fazla artan ürünün yüzde 42,89 ile sivri biber, fiyatı en fazla azalan ürünün ise yüzde 26,16 ile kadın elbisesi olduğunu açıkladı.

(09.29)

20- Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard & Poor's (S&P) düşük petrol fiyatlarının Türkiye'nin dış finansmanına yardımcı olmayacağı öngörüsünde bulundu.

(14.13)

21- İsrail parlamentosu Knesset, tartışmalı "üst arama" yasasını onayladı. Knesset'teki Filistinli milletvekili Cemal Zehalika, "Bu yasayla güvenlik güçlerine, istediğinizi yapın mesajı veriliyor" dedi.

(12.22)

22- Başkent Şam'ın kuzeybatısında 7 ayı aşkın süredir Esed rejimi ve Hizbullah milislerinin ablukasındaki Madaya beldesindeki insani kriz her geçen gün kötüye gidiyor. Gıda yetersizliğinden dolayı ölümlerin devam ettiği beldede halk, zorlu kış koşullarıyla da mücadele ediyor.

(11.14) (Fotoğraflı-Görüntülü)

23- Gaziantep'in Karkamış ilçesi Suriye sınırında mayın tespit ve temizleme çalışması yapan güvenlik güçlerine terör örgütü DAEŞ üyelerince ateş açıldı. Açılan ateşe angajman kuralları gereği güvenlik güçlerince misliyle karşılık verildi.

(14.00)

24- Cenevre'deki Suriye görüşmelerine rejim adına katılan Suriye'nin BM Daimi Temsilcisi Büyükelçi Beşar el-Caferi, BM Suriye Özel Temsilcisi Staffan de Mistura ile bir araya geldi.

(12.47)

25- İngiltere Dışişleri Bakanı Philip Hammond, Rusya'nın Suriye'deki saldırılarının, iddia ettiklerinin aksine DAEŞ'i sahada güçlendirdiğini söyledi.

(13.43)

26- İtalya'nın ev sahipliğinde, aralarında Türkiye'nin de bulunduğu 23 ülke ve uluslararası kuruluşun katılımıyla DAEŞ karşıtı küçük grup toplantısı Roma'da başladı. Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Dışişleri Bakanı John Kerry, dünyanın kendilerinden güvenliği sağlama beklentisi olduğunu ve terör örgütü DAEŞ'i yeneceklerini söyledi.

(14.48)

27- ABD'de başkanlık seçimlerinin ilk turunun düzenlendiği Iowa eyaletindeki ön seçimlerde Cumhuriyetçi Parti aday adayı Teksas Senatörü Ted Cruz yüzde 28 ile ipi göğüslerken, Demokratlarda ise Hillary Clinton, rakibi Bernie Sanders'ı bindelik dilimde geçmiş olmasına rağmen resmi sonuçlar açıklanana kadar iki aday da "berabere" kalmış gözüküyor.

(09.39)

28- Uluslararası Göç Örgütü (IOM), Avrupa'ya deniz yoluyla ulaşmaya çalışırken yılın ilk ayında 60'ı çocuk olmak üzere 368 sığınmacının yaşamını yitirdiğini açıkladı.

(13.16)

29- UEFA Finansal Kontrol Kurulu Yargı Komisyonu'na 1+1 yıl men istemiyle sevk edilen Galatasaray'ın içinde bulunduğu süreç, gözleri kulüplerin mali yapısına çevirdi. Süper Lig, yayın gelirleri sıralamasında Avrupa 6.'sı olurken, Türkiye de forma giyen oyunculara uygulanan yüzde 15'lik gelir vergisi oranıyla, Avrupa'da futbolculardan en düşük vergi alan ikinci ülke konumunda. Ligde şampiyonluk yaşayan Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş, Trabzonspor ve Bursaspor kulüplerinin toplam borcu, 5 milyar liraya yaklaştı.

(12.53) (Grafikli)

30- Spor Toto Süper Lig'de maç fazlasıyla lider durumda bulunan Fenerbahçe, futbolda "ara transfer" olarak adlandırılan ikinci transfer ve tescil dönemini sessiz geçirdi.

(10.36)

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Erzincan'da maden sahasında heyelan: Bir işçinin daha naaşına ulaşıldı
    12:33 Erzincan'da maden sahasında heyelan: Bir işçinin daha naaşına ulaşıldı

    Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Erzincan'ın İliç ilçesinde meydana gelen maden sahası heyelanında toprak altında kalan 9 işçiden birinin daha naaşına ulaşıldığını bildirdi. Arama çalışmaları devam ederken, daha önce de bir işçinin cenazesine ulaşılmıştı.

  • Şanlıurfa GAP Havalimanı'nda Mart Ayında 63 Bin Yolcuya Hizmet Verildi
    12:32 Şanlıurfa GAP Havalimanı'nda Mart Ayında 63 Bin Yolcuya Hizmet Verildi

    Şanlıurfa GAP Havalimanı'nın 2024 yılı Mart ayına ait hava yolu uçak, yolcu ve yük istatistikleri açıklandı. Mart ayında iç hat yolcu trafiği 62 bin 355, dış hat yolcu trafiği ise 659 oldu. Ayrıca, Mart ayında toplamda 682 uçak iniş-kalkış yaptı ve 439 ton yük taşındı. Son üç aylık dönemde ise havalimanında 200 bin 388 yolcu, bin 862 uçak ve bin 651 ton yük trafiği gerçekleşti.

  • Ankara Büyükşehir Belediyesi 2023 Faaliyet Raporları Oy Çokluğuyla Kabul Edildi
    12:32 Ankara Büyükşehir Belediyesi 2023 Faaliyet Raporları Oy Çokluğuyla Kabul Edildi

    Ankara Büyükşehir Belediyesi Nisan ayı Meclis Toplantısı'nda Büyükşehir Belediyesi, ASKİ ve EGO Genel Müdürlüğü 2023 yılı faaliyet raporları oy çokluğuyla kabul edildi. Başkan Mansur Yavaş, beş yılda yapılan çalışmaların millet tarafından onaylandığını belirtti. Yavaş, beş yıllık süreçte yapılan projeleri ve hizmetleri anlattı ve gelecek seçimlerde de halkın iradesine saygı duyacaklarını vurguladı.

  • Aydın'da 148 yıl hapis cezası ile aranan şahıs yakalandı
    12:30 Aydın'da 148 yıl hapis cezası ile aranan şahıs yakalandı

    Aydın'ın Efeler ilçesinde müstehcen yayınların üretiminde çocukları kullanmak, şantaj ve cinsel taciz suçlarından 148 yıl kesinleşmiş hapis cezası ile aranan S.A. isimli şahıs, jandarma ekipleri tarafından düzenlenen operasyon ile saklandığı evde yakalandı. Tutuklanan şahıs cezaevine gönderildi.

  • Samsun'da 36 Bin 280 Litre Sahte Bulaşık Deterjanı Ele Geçirildi
    12:28 Samsun'da 36 Bin 280 Litre Sahte Bulaşık Deterjanı Ele Geçirildi

    Samsun'un Terme ilçesinde bir iş yerinde yapılan aramada bidonlar halinde 36 bin 280 litre sahte bulaşık deterjanı bulundu. İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alınan 1 şüpheli hakkında işlem başlatıldı.


Advertisement