Erdoğan Taksi Durağını Ziyaret Etti - Son Dakika
Güncel

Erdoğan Taksi Durağını Ziyaret Etti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara Zirai Donatım Taksi Durağını ziyaret etti.

23.11.2015 16:10  Güncelleme: 16:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Günün öne çıkan gelişmeleri saat 16.00 itibarıyla şöyle:

1- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara Zirai Donatım Taksi Durağı'nı ziyaret etti. Şoförlerle sohbet eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, sektör çalışanlarının sorunları hakkında bilgi aldı. Erdoğan, simit ve çay ikramı eşliğinde gerçekleşen sohbet sonrasında şoförlerle hatıra fotoğrafı çektirdi.

(12.44) (Fotoğraflı)

2- 24 Kasım Öğretmenler Günü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "24 Kasım O¨gˆretmenler Gu¨nu¨" dolayısıyla mesaj yayınladı. Erdoğan, "Gelecegˆimize ilis¸kin hedeflerimize ulas¸abilmemiz konusunda en bu¨yu¨k go¨rev, o¨gˆretmenlerimize du¨s¸u¨yor. Tu¨rkiye'nin 2023 hedeflerine ulas¸masında, 2053 ve 2071 vizyonlarını hayata gec¸irmesinde, o¨gˆretmenlerimizin c¸abalarının, emeklerinin c¸ok o¨nemli payı olacaktır" ifadesini kullandı.

3- Yüksek Askeri Şura (YAŞ), 26 Kasım Perşembe günü Genelkurmay Başkanlığı Karargahında yapılacak. Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığında gerçekleşmesi beklenen toplantıya Genelkurmay Bas¸kanı Orgeneral Hulusi Akar'ın yanı sıra şuranın üyeleri Milli Savunma Bakanı, kuvvet komutanları, ordu komutanları, Jandarma Genel Komutanı, Donanma Komutanı ile silahlı kuvvetler kadrolarındaki orgeneraller katılacak.

(15.02)

4- Bayırbucak Türkmen bölgesine yönelik harekat

Suriye'de rejim güçleriyle Türkmen birlikler arasında devam eden çatışmalar, Gimam köyü ve Kızıldağ Tepesi çevresinde yoğun şekilde sürüyor.

(10.38)

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ, "Türkmendağı'nın düşmesi söz konusu değil. Türkmenler orada gerek IŞİD güçlerine karşı gerekse de rejim güçlerine karşı mücadelelerini sürdürüyorlar" dedi.

(12.49)

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığından (AFAD), Türkmen ailelerin acil barınma ihtiyaçları için ilk etapta 16 metrekarelik 575 aile tipi çadır ve 117 metrekarelik 30 çadırın gönderildiği ve çeşitli sivil toplum kuruluşları ile irtibata geçilerek 3 bin 300 bebek battaniyesi, 5 bin 400 kazak, 561 bebek montu ve 2 bin 344 bebek tulumu temin edildiği bildirildi.

(15.32)

Suriye Demokratik Türkmen Hareketi Başkanı Abdulkerim Ağa, bu ülkedeki Türkmenlerin yok edilmeye çalışıldığını belirterek, " Türkiye, ayrım yapmadan insanlığa kucak açtığı için şimdi de 'Türkmenleri vurursak Türkiye'yi cezalandırırız' diye düşünüyorlar" değerlendirmesinde bulundu.

(15.19)

5- CHP'deki olağanüstü kurultay tartışmaları

- Eski CHP Milletvekili Umut Oran, Genel Sekreter Gürsel Tekin'in "Kurultay, 16-17 Ocak'ta yapılacak" açıklamasına ilişkin, "Parti Meclisi'ni (PM) toplamadan, orada karar alınmadan, 'kurultay tarihini belirledik' denilmesi, CHP geleneklerine uymamaktadır. Tüzüğe, hukuka, kurultay takvimine aykırı olan bu açıklama, bir oldubitti yaratmaya dönüktür, uygulanabilir değildir" değerlendirmesinde bulundu.

(14.42)

CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay da konuya ilişkin, "Bazı arkadaşlarımız, mevcut yönetimin, mevcut delegelerimizin önüne çıkması gerektiği düşüncesinden hareket ederek, olağanüstü kurultay istediler. Bunun önüne geçmek için olağan kurultay tarihi açıklanıyor" görüşünü savundu.

(14.54)

6- Diyarbakır Valiliği, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve kentte kullandığı makam aracına yönelik herhangi bir saldırının gerçekleşmediğini bildirdi. HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ ise "Bağımsız bir laboratuvara inceleme yaptıracağız. Aracın emniyetten çıkmasını bekliyoruz" dedi.

(03.15-15.15)

7- Mardin'in Nusaybin ilçesinde duyurulan sokağa çıkma yasağının ardından PKK'lı teröristlere yönelik operasyon devam ediyor. Barikatların kaldırılması sırasında teröristlerin cadde ve sokaklara tuzakladığı bombaların patlama anı güvenlik kameralarına yansıdı.

(09.39) (Görüntülü)

8- Kilis'te, Nusra Cephesi'yle irtibatlı oldukları değerlendirilen 6'sı yabancı uyruklu 7 kişi gözaltına alındı.

(15.10)

9- Genelkurmay Başkanlığı, milli üretim Göktürk-2 uydusunca yurdun çeşitli yerlerinden alınan görüntüleri paylaştı.

(10.59) (Fotoğraflı)

10- Eski Devlet Bakanı Kamran İnan hayatını kaybetti. İnan'ın cenazesi yarın Bitlis'in Hizan ilçesi Gayda Köyü Camii'nde kılınacak öğle namazının ardından köy mezarlığında toprağa verilecek.

(14.06)

11- Anadolu Ajansı'nın Pasifik Editörlüğü yapılanması için bölgede incelemelerde bulunan AA heyeti ile Malezya resmi haber ajansı Bernama yetkilileri arasında yapılan görüşmelerde işbirliğini güçlendirme kararı alındı.

(14.10)

12- Balıkesir'in İvrindi ilçesinde, bir firma tarafından Madra Dağı'nda yaklaşık 3 yıl süren sondajlar sonucu tespit edilen altın madeninin çıkarılması için yasal prosedürün tamamlanması bekleniyor.

13- Türkiye genelinde ekimde 104 bin 98 konut satışı gerçekleştirildi. Geçen ay satılan konut sayısı bir önceki aya göre yüzde 12,6, geçen yılın aynı ayına göre de yüzde 8,8 artış gösterdi.

(10.38)

14- Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'un Türkiye ziyaretinde, iki ülke ilişkilerinin yanı sıra Suriye krizi, terörizmle mücadele ve Ukrayna gibi konuların ele alınacağı kaydedildi.

(15.12)

15- İngiltere Başbakanı David Cameron, İngiltere Parlamentosu'nun DAEŞ'e karşı Suriye'de yürütülecek operasyon konusunu bu hafta oylayacağını, Fransa'ya DAEŞ'e karşı hava operasyonlarında kullanabilmesi için Güney Kıbrıs'taki Aktorini Hava Üssü'nü açmayı teklif ettiklerini bildirdi.

(12.21)

16- Belçika'nın başkenti Brüksel'de en yüksek seviye terör tehdidi alarmı üçüncü gününde devam ederken, alınan güvenlik önlemlerine okulların kapanması da eklendi. Paris ve Londra tren seferlerinde gecikme yaşanıyor. Belçika Federal hükümeti ile NATO ve AB kurumları personelinin isterlerse evden çalışabilecekleri açıklandı. Belçika polisi, gazete ve TV'ler ile sosyal medya kullanıcılardan terör operasyonları sırasında bilgi ve fotoğraf paylaşmamalarını istedi. Bu talep üzerine gazete ve TV'ler detay veren haberler yapmayacaklarını duyururken, sosyal medya kullanıcıları da destek için kedi fotoğrafları paylaştı.

(14.14-15.07) (Fotoğraflı-Görüntülü)

17- Rejim muhalifi Suriyeli Nusayriler, İstanbul'da düzenledikleri zirvede "Suriye'nin Yarını" adlı hareketi kurdu.

(12.47)

18- Erbil Uluslararası Havalimanı Müdürü Telar Faik, Hazar Denizi'nden Suriye'deki terör örgütü DAEŞ hedeflerine fırlatılacak füzeler nedeniyle, Erbil ve Süleymaniye uçak seferlerinin 48 saatten daha uzun süre yapılamayacağını belirtti.

(12.30)

19- Filistin yönetimi, İsrail güçlerini "öldürdükleri Filistinlilerin yanlarına bıçak bırakarak, onları saldırgan gibi göstermekle" suçladı.

(14.38)

20- Mısır parlamento seçimleri ikinci aşaması için oy verme işlemi dün başladı. Seçmenler başkent Kahire'nin de içinde bulunduğu 13 vilayette sandık başına gidiyor. İkinci aşamada seçmenlerin katılımı oranında kısmen bir kıpırdanma gözlense de kayda değer bir artış beklenmiyor.

(15.04)

21- Tunus'ta koalisyon hükümetinin büyük ortağı Nida Tunus Partisi'nden (NTP) 32 milletvekili, partiden istifa etme konusunda kararlı olduklarını bildirdi.

(06.28)

22- Arjantin'de, merkez sağın adayı Mauricio Macri yeni devlet başkanı seçildi.

(08.04)

23- Birleşmiş Milletler Afet Riskinin Azaltılması Ofisi (UNISDIR), son yirmi yıldaki afetlerin çoğunluğuna kuraklık, sıcak hava dalgası, fırtına ve sellerin neden olduğunu belirterek, bunlar sonucunda 606 bin kişinin yaşamını yitirdiğini bildirdi.

(14.35)

24- Myanmar'ın kuzeyindeki Kaçin eyaletinde yeşim taşı çıkarılan bölgede meydana gelen heyelanda ölü sayısı 113'e çıktı.

(09.07)

25- İran'ın başkenti Tahran'da, Gaz İhraç Eden Ülkeler Forumu'nun Zirve Toplantısı başladı. İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani'nin başkanlığında düzenlenen zirveye, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin de katılıyor.

(13.05)

26- İslami Eğitim, Bilim ve Kültür Organizasyonu (ISESCO) Genel Direktörü Abdülaziz Bin Osman Tuveycri, son zamanlarda gerçekleştirilen bazı "terör saldırılarından İslam'ın sorumlu tutulamayacağını" söyledi.

(11.28)

27- Galatasaray'da teknik direktörlük görevi için Mustafa Denizli ile anlaşmaya varıldı.

(15.34)

28- Spor Toto Süper Lig'in 12. haftasında sahasında Medicana Sivasspor'u 2-0 yenerek puanını 29'a çıkartan lider Beşiktaş'ta teknik direktör Şenol Güneş, kariyerinde ikinci kez aynı başarıyı yaşadı.

(10.55)

29- İspanol basınına göre Barcelona karşısında alınan 4-0'lık yenilgi, Real Madrid Kulübü'nde derin bir yara bıraktı. Çarşamba günü oynanacak Şampiyonlar Ligi maçı ve Real Madrid'in yeni yönetmeliğine karşı açılan davada mahkemenin vereceği karar, İspanyol kulübünün geleceğini belirleyecek.

(14.29)

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Erdoğan Taksi Durağını Ziyaret Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement