Aa Günün - Son Dakika
Güncel

Aa Günün

Günün öne çıkan gelişmeleri saat 16.00 itibarıyla şöyle: 1- AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, partisinin Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısında değerlendirmelerde bulundu.

28.08.2015 16:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Günün öne çıkan gelişmeleri saat 16.00 itibarıyla şöyle:

1- AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, partisinin Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısında değerlendirmelerde bulundu. Davutoğlu'nun konuşmasından öne çıkan başlıklar şöyle:

"AK Parti hareketi, Anadolu'yu inşa eden Malazgirt'in, Rumeli'yi inşa eden Kosova'nın, Ortadoğu'yu yeniden inşa eden Mercidabık'ın önlerinden bugünlere bize büyük bir emanet olarak tebliğ edilen hareketin adıdır. Biz, bu kardeşliğin, adalet duygusunun, karşılıklı saygının adı olduk, olmaya devam edeceğiz"

"Başka hiçbir siyasi hareket bu derece toparlayıcı, belirleyici, kuşatıcı olmamıştır. 'Milletimizin kaderi AK Parti'nin kaderiyle bütünleşti' derken aslında biz tam da bunu kastediyoruz. Her birinin yüzünde, gözünde bu kardeşliğin izlerini görüyoruz"

"Bugün Sayın Cumhurbaşkanı'mıza arz edeceğim hükümetle de geçici bir hükümet havasında çalışmayacağız. Hani 'Bu geçici bir hükümettir, tam da puslu havadır, puslu havalarda meydana çıkalım' diyen çakallar varsa hiç hesap etmesinler biz, onlara, o çakallara bırakmayız bu meydanları"

"Büyük devletler, büyük milletler belki birçok saldırıyla karşı karşıya kaldıklarında kendi güçlerinde bir yeniden muhasebe ihtiyacı hissederler ama hiçbir zaman baş eğmezler. İşte bu yönetim anlayışını bugün kuracağımız kabineyle de devam ettireceğiz"

"Hayat standardını, siyasete girerek değiştirmiş olanların bizim aramızda yeri yoktur. Üzerindeki ceketi o dava için veren ve tek bir hırkayla dolaşmaya niyet edenlerin bu davada yeri vardır. Şu veya bu makama geldiğinde eşini, dostunu, akrabalarını oraya dolduranların bizim aramızda yeri olmadı, olmayacak. Sahip olduğu kamu görevinin üzerinden herhangi bir şekilde rant elde edenlere bu kapı hep kapalı oldu, kapalı olacak"

"Bu güvenlik ve huzur operasyonu, kesinlikle ülkemizin ve vatandaşlarımızın bir kesimine yönelik değildir. Türkiye'yi ve huzurumuzu tehdit eden herkese yönelik olarak bu hamleyi başlattık. Bu bir zaruretti, geçmiş dönemlerden de ders alarak her seçim sonrası harekete geçen bu piyonları satranç tahtasının dışına itmek şarttır. Bu konuda da hiç kimsenin tereddüdü olmasın"

"Bütün Marksist, Leninist geçmişiyle emperyalizme karşı savaştan bahseden HDP, bu sefer Türkiye'nin huzurunu bozmak için harekete geçmeleri sonrasında başlayan operasyonlarla birlikte büyük güçlerden destek, medet ummaya kalkıştılar. Çünkü Suriye üzerinden meşruiyet kazandıklarını zannettiler. Sırtlarını birtakım odaklara dayayıp, Türkiye'nin üzerinde bir oyuna kalkışanlar, o oyunu kuranlarla birlikte tarihin mezarlığına gömülecektir"

"(Hayır ve ret) politikalarını yürüttü Sayın Bahçeli. Şimdi de Sayın Türkeş'i reddediyorlar, etmeye çalışıyorlar, ihraç talebiyle. Allah aşkına, devletin ve milletin çağrısına 'Evet' demiş olan kim olursa olsun, onu kim reddederse etsin, millet reddetmez"

(13.45/13.52/14.35/14.43/14.49)

2- Başbakan Ahmet Davutoğlu imzasıyla yayımlanan genelgede 30 Ağustos Zafer Bayramı boyunca şenlik, konser ve kutlama faaliyetlerinin yapılmaması istendi. (07.34)

3- UEFA Avrupa Ligi gruplarında Türkiye'yi temsil edecek Beşiktaş ve Fenerbahçe'nin rakipleri belirlendi. Fenerbahçe, A Grubu'nda Ajax, Celtic ve Molde ile eşleşti. H Grubu'nda yer alan Beşiktaş'ın rakipleri Sporting Lizbon, Lokomotiv Moskova ve Skenderbeu oldu. (14.53)

4- Mardin'in Nusaybin ilçesinde sözde "özerklik" açıklamasına ilişkin Nusaybin Belediye Başkanı Sara Kaya ve DBP İlçe Eş Başkanı Zeynep Algan gözaltına alındı. (11.33)

5- Yüksekova ilçesinde uygulanan sokağa çıkma yasağı kaldırıldı. (08.48)

6- Van Valiliğince, Çatak ve Başkale bölgelerinin 15 gün süreyle "özel güvenlik bölgesi" ilan edildiği bildirildi.

7- HDP Parti Meclisi (PM) sonuç bildirgesinde, "Parti Meclisimiz, Merkez Yürütme Kurulunun anayasal seçim hükümetinde yer alınması kararını onaylamıştır. Bizim açımızdan, seçim hükümeti de bir mücadele alanıdır" ifadesine yer verildi. (12.36)

8- Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurulu, 5 frekans bandında 18 paket için KDV hariç toplam 3 milyar 356 milyon 112 bin 643 avro teklifin verildiği 4,5G ihalesinin sonucunu onayladı. (15.21)

9- Diyarbakır'da huzur ve güvenliğin sağlanması için terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonlarda, sıcak temasın yanı sıra havadan keşif yapılarak terör örgütü hedeflerinin ve mensuplarının etkisiz hale getirildiği bildirildi. (15.31)

10- Karayolları Genel Müdürü Cahit Turhan'ın emekliye ayrılmasının ardından yerine Kamu Özel Sektör Ortaklığı Bölge Müdürü İsmail Kartal atandı. (12.43)

11- Ege Denizi'nde, yasa dışı yollarla Yunanistan'ın Midilli Adası'na geçmeye çalışan 157 kaçak yakalandı. (13.01)

12- Şırnak'ın İdil ilçesinde İlçe Jandarma Komutanlığı ve İlçe Emniyet Müdürlüğü binasına terör örgütü PKK mensuplarınca roket ve uzun namlulu silahlarla düzenlenen saldırıda bir terörist yaralı ele geçirildi. (13.24)

13- Libya açıklarında içinde yaklaşık 400 göçmenin bulunduğu bir teknenin battığı ve ilk belirlemelere göre 80'den fazla kişinin hayatını kaybettiği bildirildi. (13.40)

14- BM Mülteciler Yüksek Komiserliği Sözcüsü Melissa Fleming, Akdeniz'i geçerek Avrupa'ya ulaşan kaçak göçmen sayısının 300 bini geçtiğini bildirdi. (14.18)

15- AA Finans "Enflasyon Beklenti Anketi"ne katılan ekonomistler, ağustos ayında Tüketici Fiyat Endeksi'nin (TÜFE) yüzde 0,16 artmasını bekliyor. (14.30)

16- Fenerbahçe Kulübü, futbolcusu Moussa Sow'un transferi için prensip anlaşmasına vardığı Birleşik Arap Emirlikleri ekibi Al Ahli'nin sarı-lacivertli kulübe 16 milyon avro, futbolcuya ise 1 milyon avro ödeyeceğini açıkladı. (09.49)

17- Japon Kredi Derecelendirme Kuruluşu (JCR), Türkiye'nin "BBB-" düzeyinde bulunan kredi notunu teyit etti. (10.21)

18- Dünya Gençler Yüzme Şampiyonası'nda Türkiye'yi temsil eden sporculardan Viktoria Zeynep Güneş, kızlar 200 metre karışıkta altın madalya kazandı. (15.30)

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement