Aa Günün - Son Dakika
Güncel

Aa Günün

Günün öne çıkan gelişmeleri saat 16.00 itibarıyla şöyle: 1- Başbakan Ahmet Davutoğlu, parti genel merkezindeki "AKİM 2 Milyon Gülen Yüz Ödül Töreni"nde konuştu.

27.08.2015 16:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Günün öne çıkan gelişmeleri saat 16.00 itibarıyla şöyle:

1- Başbakan Ahmet Davutoğlu, parti genel merkezindeki "AKİM 2 Milyon Gülen Yüz Ödül Töreni"nde konuştu. Davutoğlu'nun konuşmasından öne çıkan başlıklar şöyle:

"(Başbakanın teklifine evet diyenler onursuzdur, ahlaksız bir siyasete alet olurlar) gibi kendi milletvekillerine baskı yaparak onların iradelerine ipotek koymaya çalışanlar, TBMM'nin onuruyla oynamışlardır. Milletten onay alıp bu Meclis'e girmiş olan her milletvekili, siyaseten bize en karşı duruşa sahip olsa dahi onurludur, bizim saygımızı hak eder"

"(Evet) diyen Sayın Tuğrul Türkeş'e huzurlarınızda bir kez daha teşekkür ediyorum. Bütün bu baskılara karşı, Anayasa'nın gereğini, siyasi ahlakın ve böyle bir kritik dönemde devlet adamı ahlakının gereğini gösterdiği için Sayın Türkeş'e bir kez daha teşekkür ediyorum"

"Sayın Bahçeli dün yaptığı açıklamada, bu tavrı tarihin yazacağını söylüyor. Tarih, sorumluluktan kaçanları da yazacak. Tarih, millet beka mücadelesi verirken 'Hayır, hayır, hayır' diyenleri de yazacak"

"32 vatandaşımızı katleden DEAŞ'a Suriye'de bedel ödettik, Ceylanpınar'da, Adıyaman'da ülkemizin değişik yerlerinde vatandaşımızı, askerimizi, polisimizi şehit eden PKK'ya da Kandil'de bedel ödettik, gerekirse yine bedel ödetmeye hazırız"

- " (4,5 G ihalesi) Bu çapta bir ihaleyi gerçekleştirebilmek ve bunu tamamıyla şeffaf, rekabetçi ortamda şirketlerin katılımıyla bu ölçekte bir kazanç elde etmek ancak sağlıklı ekonomilerde başarılabilir"

- "Sayın Kılıçdaroğlu'na bir çağrıda bulunmak istiyorum burada. Günlerdir bize siyasi ahlaktan bahsedenler, bir CHP milletvekilinin irfan, ahlak sahibi bir genç hanımefendiye dönük yaptığı çirkin iftira konusunda sessiz kalıyorlar. Cumhurbaşkanımızın kızı Sayın Sümeyye Erdoğan'a dönük olarak yürütülen bu alçakça kampanya her şeyden önce siyasi ahlaksızlığın en çarpıcı örneğidir"

"Sayın Kılıçdaroğlu ile son iki buçuk aydır, son derece nazik, nezaket kuralları içerisinde görüşmeler yaptık. Karşılıklı olarak birbirimizi tanıdık, ailelerimizden bahsettik. Şimdi kendisine sesleniyorum, bu milletvekilinin haddini siz bildirin. İnsanların aileleriyle, siyasilerin aileleri üzerinden bir takım oyunlara kalkışan bu insanların haddini siz bildirin. Ama siz bildirmezseniz biz had bildirmeyi de biliriz"  (13.17/13.22/14.17/15.04)

2- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kızı Sümeyye Erdoğan'a yönelik iddiaya ilişkin,  "İstanbul Milletvekilimiz Sayın Mahmut Tanal'ın TBMM'ye verdiği ve Grup Yönetimi'nin onayından geçen soru önergesinde Cumhurbaşkanı'nın kızı Sayın Sümeyye Erdoğan'ın ismine hiç bir şekilde yer verilmemiştir. Mesele bir danışman hatasıdır ve o danışmanın işine son verilmiştir" dedi. (15.23)

3- Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan'ın gündeme ilişkin değerlendirmelerinden öne çıkan başlıklar şöyle:

" Tuğrul Bey, devlet adamı vasfına uygun bir şekilde, anayasal zorunluluğun gereği olarak o siyasi sorumluluğu üstlenmiştir, doğru olanı yapmıştır. Ona karşı böyle yargısız infaz gibi üzerine gidilmesi, linç kampanyası başlatılması... Bu asıl sorundur" dedi.

"Şimdi birtakım yerlerde müsamere gibi özerklik ilanı yapıyorlar. İki tane soytarı alıyor eline bir şey okuyor. Onu da korkudan okuyamıyor, son satırına gelmeden kaçıp gidiyor. Neymiş özerklik ilan edecekmiş. Nerede hani? Böyle bir şey yok"

"Hükümet yaşanan olaylar ve eylemlerden sonra terörle mücadele etmek zorundaydı. Bunu yapmasa o zaman ne olurdu acaba? Eğer burada hükümet, terörle mücadele ve güvenlik politikasıyla bunun üzerine gitmeseydi ne olurdu? Nasıl bir kaos ortaya çıkardı? Böyle baktığımızda bu, olması gerekendi ve hükümet doğruyu yapmıştır" (10.07/10.09/10.12)

4- Hizan Jandarma Komutanlığına terör örgütü PKK tarafından düzenlenen saldırıda 4 asker yaralandı, çıkan çatışmada 6 terörist etkisiz hale getirildi. (10.47)

5- Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tanju Bilgiç, Türkiye'nin Libya ile vizelerin kaldırılmasına ilişkin mutabakat zaptını feshettiğini, 24 Eylül'den itibaren Libya vatandaşlarının Türkiye'ye gelmek için vize alması gerektiğini söyledi. (11.20)

6- Eğitici Valideler Derneğince, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kızı Sümeyye Erdoğan'ı hedef alan iddiayla ilgili CHP İstanbul Milletvekili Tanal ve tiyatro oyuncusu Aydın hakkında suç duyurusunda bulunuldu. (15.24)

7- Yüksek Seçim Kurulunun, seçim döneminde basın ve yayın kuruluşlarının uyacakları yayın ilkelerine yönelik kararı Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında yayımlandı.  (12.02)

8- Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tanju Bilgiç, Türkiye'nin DAEŞ'e yönelik mücadelesindeki hedefinin açık ve net olduğunu belirterek, "DAEŞ, Türkiye için bir terör örgütü. Türkiye'nin temel hedefi tüm terör örgütlerinde olduğu gibi DAEŞ'e karşı da mücadele etmek" dedi. (13.25)

9- Anadolu Ajansı, Artvin'nin Hopa ilçesinde sel ve heyelandan etkilenenlere yapılan yardımları havadan görüntüledi. (13.29)

10- Tunceli'de jandarma karakoluna bölücü terör örgütü mensuplarınca roketatar ve uzun namlulu silahlarla saldırıda bulunulduğu, ölen ya da yaralanan olmadığı bildirildi.  (12.09)

11- Edremit ilçesinde terör örgütü PKK mensuplarınca zırhlı araca düzenlenen roketatarlı saldırıda 2 polis yaralandı. (00.54)

12- İsveç Dışişleri Bakanı Margot Wallström, terör örgütü DAEŞ'in kadın ve çocuklara karşı uyguladığı şiddete karşı önlem alınması amacıyla Birleşmiş Milletlere (BM) acil toplanma çağrısında bulundu. (12.15)

13- Iğdır'ın Aralık ilçesinde Dilucu Sınır Kapısı'nda görevli emniyet personelini taşıyan servis aracına teröristlerce düzenlenen saldırıda 1 polis yaralandı. (13.00)

14- Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB), özel okullarda öğrenim görecek öğrencilere verilecek eğitim öğretim desteği için başvurular 2 Eylül'de sona erecek, sonuçlar ise 3 Eylül 2015'de açıklanacak. (13.05)

15- Soma'daki maden faciasına ilişkin 8'i tutuklu 46 sanığın yargılandığı davada, kazadan yaralı kurtulan mağdurların dinlenmesine başlandı. (13.06)

16- Yunanistan'da, Laiki Enotita (Halk Birliği) partisi lideri Panayotis Lafazanis, pazartesi günü verilen hükümeti kurma görevini Cumhurbaşkanı Prokopis Pavlopulos'a iade etti. (15.11)

17- Mısır aralarında Malezya, Ürdün ve Güney Afrika'nın bulunduğu 9 ülkeye seyahat kısıtlaması getirdi. (10.53)

18- Yüksek Seçim Kurulu, Türkiye İstatistik Kurumu Başkanlığının adrese dayalı nüfus kayıt sistemi 2014 yılı sonuçlarına göre, seçim çevreleri ve her seçim bölgesinin çıkaracağı milletvekili sayısını belirledi. (10.54)

19- Beyaz Saray Sözcüsü Josh Earnest, ABD ve Türkiye'nin, DAEŞ karşıtı koalisyon operasyonlarına Türkiye'nin tam katılımını sağlayan anlaşmaya ilişkin, "DAEŞ'in zayıflatılıp nihayetinde yenilmesine dönük onların (Türkiye) yapacakları bu önemli katkıyı kesinlikle memnuniyetle karşılıyoruz" dedi. (00.09)

20- Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, Galatasaray Erkek Basketbol Takımı'nı çalıştıran Ergin Ataman'ın, A Milli Takım Başantrenörlüğü'ne devam etmesi durumunda, ay-yıldızlı takıma oyuncularını göndermeyeceklerini söyledi. (00.24)

21- Terör örgütü DAEŞ, Halep'in kuzeyinde dört köyün denetimini ele geçirdi. Çıkan çatışmalarda 25 silahlı muhalif hayatını kaybetti.

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Yüksekova'da gökyüzünde ışık saçan cisim cep telefonu kamerasına yansıdı
    03:20 Yüksekova'da gökyüzünde ışık saçan cisim cep telefonu kamerasına yansıdı

    Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde iftar vakti gökyüzünde dikey şeklinde duran ve sarı bir ışık yayan cisim cep telefonu kamerasına yansıdı. Esad Tek isimli vatandaş, evine giderken yolda bu ilginç manzarayla karşılaştı ve hızlıca evinin balkonuna çıkarak gökyüzünde duran cismi ve ışığı cep telefonuyla kayıt altına aldı. Cisim bir süre hareketsiz durduktan sonra kayboldu.

  • FTX Kurucusu Sam Bankman-Fried 25 Yıl Hapis Cezasına Çarptırıldı
    03:15 FTX Kurucusu Sam Bankman-Fried 25 Yıl Hapis Cezasına Çarptırıldı

    Dünyanın en büyük kripto para borsalarından biri olan FTX’in kurucusu Sam Bankman-Fried, iflas eden firmasının müşterilerini ve yatırımcılarını dolandırmaktan 25 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Bankman-Fried, yatırımcılara ve borç verenlere yalan söylemekten ve milyarlarca dolarlık kripto para çalmaktan suçlu bulunmuştu. Mahkemede konuşan Bankman-Fried, yatırımcılardan ve çalışanlardan özür diledi.

  • Ayvalık'ta Fabrika İşçilerinin Taşındığı Servis İle Tır Çarpıştı: 9 Yaralı
    02:56 Ayvalık'ta Fabrika İşçilerinin Taşındığı Servis İle Tır Çarpıştı: 9 Yaralı

    Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde, TIR ile fabrika işçilerinin taşındığı servis minibüsünün çarpıştığı kazada 3'ü ağır 9 kişi yaralandı. Kazayla ilgili inceleme başlatıldı.

  • Bakan Özhaseki: Deprem bölgesinde 300 binden fazla konut inşaatı devam ediyor
    02:36 Bakan Özhaseki: Deprem bölgesinde 300 binden fazla konut inşaatı devam ediyor

    Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Kütahya'da AK Parti önceki dönem ve mevcut yönetim kurulu üyeleri ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle iftarda bir araya geldi. Bakan Özhakesi, deprem bölgesinde halen 300 binden fazla konut inşaatının devam ettiğini ifade etti.

  • 1 Nisan'da Okullar Tatil Edildi
    02:33 1 Nisan'da Okullar Tatil Edildi

    Türkiye'de gerçekleşecek yerel seçimler nedeniyle 1 Nisan'da okullar tatil edildi. Seçimlerin ardından eğitim kurumlarında temizlik yapılması gerektiği için bir sonraki gün eğitim ve öğretime engel oluşturulmaktadır. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından valiliklere gönderilen yazıda, eğitim ve öğretimin 2 Nisan Salı günü itibariyle devam edeceği belirtilmiştir.

  • Bakan Özhaseki Kütahya'da İftar Programında Konuştu
    02:27 Bakan Özhaseki Kütahya'da İftar Programında Konuştu

    Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Kütahya'da AK Parti önceki dönem ve mevcut yönetim kurulu üyeleri ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle iftarda bir araya geldi. Özhaseki, deprem bölgesinde devam eden konut inşaatları hakkında bilgi verdi ve İstanbul'da deprem uyarısında bulundu. Ayrıca, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu eleştirdi.

  • Güney Afrika'da yolcu otobüsü şarampole yuvarlandı: 45 ölü
    02:21 Güney Afrika'da yolcu otobüsü şarampole yuvarlandı: 45 ölü

    Güney Afrika Ulaştırma Bakanlığı, bir yolcu otobüsünün şarampole yuvarlanması sonucu araçtaki 46 kişiden 45'inin hayatını kaybettiğini, 8 yaşında bir çocuğun kazadan ağır yaralı olarak kurtulduğunu açıkladı. Otobüsün, komşu ülke Botsvana'dan Güney Afrika'nın Limpopo eyaletindeki Moria'ya gittiği sırada köprüden uçuruma düştüğü ifade edildi.


Advertisement