Aa Günün - Son Dakika
Güncel

Aa Günün

Günün öne çıkan gelişmeleri saat 16.00 itibarıyla şöyle: 1- TSK tarafından, terör örgütü PKK'ya yönelik yurt dışında ve yurt içinde belirlenen hedeflere hava operasyonları düzenlendi.

01.08.2015 16:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Günün öne çıkan gelişmeleri saat 16.00 itibarıyla şöyle:

1- TSK tarafından, terör örgütü PKK'ya yönelik yurt dışında ve yurt içinde belirlenen hedeflere hava operasyonları düzenlendi.

Dün öğle saatlerinden itibaren başlayan ve "Şehit Onbaşı Hamza Yıldırım" adını taşıyan operasyonda 28 F-16 savaş uçağı, 65'ten fazla hedefi vurdu.

Perşembe günü saat 14.00'te başlayan ve cuma gecesi 00.20'de sona eren "Şehit Teğmen İbrahim Tanrıverdi" operasyonuna katılan 80 uçak ise 100'den fazla hedefi imha etti.

Operasyonların başladığı günden bu yana 260'ın üzerinde terörist etkisiz hale getirildi, 380-400 civarındaki teröristin yaralandığı belirlendi.

(00.10)

2- TSK'nın hava operasyonları, PKK terör örgütünün üst düzey yönetiminin büyük bir kısmının Kandil'i terk etmesine neden oldu.

Örgüt yöneticilerinin bir kısmı Kandil'de kaldı, aralarında Murat Karayılan'ın da bulunduğu bir kısmı İran topraklarına, diğerleri ise güvenli buldukları Suriye'nin Cizire bölgesine geçti.

(15.39)

3- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Endonezya Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yusuf Kalla'yı kabul etti ve ülkenin 3'üncü Cumhurbaşkanı Yusuf Habibie ile görüştü.

(09.33)

4- Başbakan Ahmet Davutoğlu, Washington Post gazetesinde yayınlanan makalesinde, Türkiye'yi hedef alan terör örgütlerinin, eylemlerinin cezasız kalmayacağını bilmesi gerektiğini vurguladı.

(08.27)

5- Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun kabul ettiği Katar Savunma Bakanı Hamad Bin Ali El-Atiyye'nin, Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamad Al Sani'nin, Türkiye'nin terörizmle mücadele alanında yürüttüğü operasyonlara destek mesajını ilettiği bildirildi.

(15.37)

6- Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, parti kapatmaya karşı olduklarını belirterek, "Ama 'Ben sırtımı teröre, terör örgütüne dayadım' diyenler, onu kınayamayanlar, teşvik edenler, işbirliği yapanlar, bunlar elbette hukuk adına hesap vermek durumundadır. Bunları da birbirine karıştırmamak lazım" dedi.

(15.42)

7- Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, hükümet kurma çalışmaları çerçevesinde istikşafi görüşmelerin sürdürüldüğünü belirterek, "Sonuçta bir koalisyon görüşmesine geçilip geçilmemesi noktasındaki kararları verecek olan partilerin yetkili kurulları ve genel başkanlarıdır. Biz henüz hazırlık aşamasını bitirmiş değiliz" dedi.

(15.42)

8- Akil İnsanlar Heyeti'nde yer alan bazı üyeler, son günlerdeki terör olaylarını değerlendirmek üzere bir araya geldi.

(14.15)

9- Hükümet kurma süreci kapsamında, AK Parti ile CHP heyetleri arasında gerçekleştirilen görüşmelerin dördüncüsü başladı.

(15.42)

10- Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, elektrik ve doğalgaz fiyatlarına ilişkin, "Şu ilk anda vatandaşımıza yansıyacak fiyat farkı, dövizle gelen yüzde 7-8'lik farkı vatandaşımıza zam olarak yansıtmamayı düşünüyoruz, herhangi bir zam öngörmüyoruz. İndirim beklerken zammı engellemek üzere yaptığımız bu çalışmanın da inşallah bu ay içinde noktalanacağı kanaatindeyiz. Hem elektrik hem de doğalgazda temmuz ayı fiyatları ağustos ayında da geçerlidir" diye konuştu.

(10.38)

11- Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, yapımı devam eden İzmit Körfez Geçişi Asma Köprüsü'ndeki incelemelerinde "İnşallah mart ayının sonunda araçlarla geçmeyi ümit ediyoruz" dedi.

(10.47)

12- AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Beşir Atalay, partisinin 30 Temmuz 2015 tarihli MKYK toplantısı ile ilgili basında yer alan bazı haberlerin gerçeği yansıtmadığını, bu tür yanlış haberlerin basında yer almasıyla ilgili partisinde disiplin soruşturması başlatıldığını bildirdi.

(11.40)

13- HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, "Eğer seçimse biz seçimden korkmuş, kaçmış bir parti değiliz. İster bu ay, ister önümüzdeki ay, ister kasımda erken bir seçime HDP hazırdır" dedi.

(13.46)

14- CHP Genel Sekteri Gürsel Tekin, bulundukları Diyarbakır'da esnaf ve sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle bir araya geleceklerini belirterek, "Bölgede ve Diyarbakır'da olup bitenlerle ilgili bilgi alacağız. Bu bilgilerin sonucunu kamuoyuna paylaşacağız" diye konuştu.

(15.19)

15- Eski Irak Cumhurbaşkanı Celal Talabani'nin liderliğindeki Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB), Kerkük- Yumurtalık petrol boru hattına saldıran terör örgütü PKK'yı kınadığını duyurdu.

(15.39)

16- Beyaz Saray, ABD istihbarat camiasının, Taliban lideri Molla Ömer'in öldüğünü doğruladığını bildirdi.

(04.41)

17- Taliban'ın yeni lideri Molla Ahtar Muhammed Mansur, Taliban ve Afgan hükümeti arasında barış müzakerelerine reddederek, ülkede İslami rejim sağlanana kadar silahlı mücadeleye devam edeceklerini belirtti.

(15.35)

18- Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) verilerine göre, temmuzda ihracat geçen yılın aynı ayına göre yüzde 13 gerileyerek 10 milyar 857,5 milyon dolar oldu.

(11.43)

19- Eskişehir'de bölücü terör örgütü PKK'nın gençlik yapılanması YDG/H üyesi olduğu iddiasıyla 12 kişi gözaltına alındı.

(11.52)

20- Antalya'nın Döşemealtı ilçesinde terör örgütü DAEŞ üyesi olduğu öne sürülen 19 yaşındaki şüpheli gözaltına alındı.

(13.38)

21- Ankara'da sivil araç içinde tartışan iki polis memuru birbirini silahla yaraladı.

(09.26)

22- İkinci Dünya Kırım Tatar Kongresi, 12 farklı ülkeden 180 Kırım Tatar sivil toplum kuruluşu ve bazı siyasilerin katılımıyla Ankara'da başladı.

(15.14)

23- Yükseköğretim Denetleme Kurulu, Cumhurbaşkanı Erdoğan hakkında ağır hakaret içerikli tweetler attığı iddiasıyla Boğaziçi Üniversitesi Öğretim Görevlisi Çalışkan hakkında soruşturma başlattı.

(15.03)

24- Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığınca, Kamu Personel Seçme Sınavı'na (KPSS) ilişkin kuruma başvuran adayların 400'ünün sınav sonuçlarının, sınavda kullandıkları kitapçıklarla birlikte detaylı şekilde incelendiği ve hiç birinde maddi hata tespit edilmediği bildirildi.

(00.30)

25- Doğumu riskli olduğu için Çukurca'dan Hakkari'ye nakledilmesi gereken hasta, bölücü terör örgütünün yolu kapatması nedeniyle hastaneye yoğun taciz ateşine rağmen askeri helikopter ile yetiştirildi.

(13.20)

26- Suudi Arabistan, Yahudi yerleşimcilerin Batı Şeria'nın Nablus kentinde Filistinlilere ait evi ateşe vererek bir bebeğin ölümüne yol açtığı olayı "çirkin terör eylemi" olarak niteleyerek, kınadı.

(07.47)

27- Filistin'deki saldırının ardından gerilimin yükseldiği Batı Şeria ve Kudüs'te meydana gelen olaylarda 2 Filistinli ile 2 İsrail polisi yaralandı.

(13.45)

28- Amerikalı bilim insanları, laboratuvar ortamında beyinlerine implant yerleştirilen farelerin hareketlerini uzaktan kumandayla kontrol etmeyi başardı

(00.27)

29- ABD Dışişleri Bakanlığı, eski bakan Hillary Clinton'ın toplamda sayfa sayısı 2 bin 200'ü aşan daha önce paylaşılmamış e-postalarını kamuoyuyla paylaştı.

(00.47)

30- Niğde'de meydana gelen trafik kazasında 20 kişi yaralandı.

(02.26)

31- Hakimler ve Savcılar Yüksek Kuruluna ait atama kararı ve Kurul tarafından yükseltmelerine karar verilen adli yargı hakim, cumhuriyet başsavcı ve savcıları ile idari yargı hakimlerin kararnamesi Resmi Gazete'de yer aldı

(03.04)

32- Sinema sanatçısı Halit Akçatepe, tedavi gördüğü Erenköy Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesinden taburcu edildi.

(11.39)

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement