Aa Günün - Son Dakika
Güncel

Aa Günün

Günün öne çıkan gelişmeleri saat 16.00 itibarıyla şöyle: 1- Başbakan Ahmet Davutoğlu, kamuda çalışan işçilerin ücretlerine, 2015'in birinci altı aylık dönemi için yüzde 6, ikinci altı aylık dönem için yüzde 5 oranında olmak üzere toplam yüzde 11,3 oranında zam yapıldığını bildirdi.

30.05.2015 16:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Günün öne çıkan gelişmeleri saat 16.00 itibarıyla şöyle:

1- Başbakan Ahmet Davutoğlu, kamuda çalışan işçilerin ücretlerine, 2015'in birinci altı aylık dönemi için yüzde 6, ikinci altı aylık dönem için yüzde 5 oranında olmak üzere toplam yüzde 11,3 oranında zam yapıldığını bildirdi. Davutoğlu, yılda bir defa olmak üzere, tüm işçilere denge ödeneği olarak 500 lira ödeme yapılacağını belirterek, "Düşük ücretlerde aylık 50 Türk Lirası ile 100 Türk Lirası arasında iyileştirme yapılmıştır" dedi.

(15.44)

2- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin Çankırı mitinginde, "Bu Ankara'daki beylerden bir tanesi israf için kimi gerekçe gösterdi? Papa'yı. Bu Müslüman değil miydi? Papa'yı niye gösteriyor? Sevgili Peygamberimizi niye göstermiyor, nasıl yaşadığını niye anlatmıyor" dedi.

3- Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulunun (BDDK), Bank Asya'nın temettü hariç ortaklık hakları ile yönetim ve denetiminin, kısmen veya tamamen devri, satışı veya birleştirilmesi amacıyla Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonuna (TMSF) devredilmesine ilişkin kararı, Resmi Gazete'de yayımlandı.

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, karara ilişkin, "Siyasi bir şey olsa 1,5 sene niye beklensin de bugün yapılsın? Siyasi bir şey olsa herhalde çok önceden bütün bunlar yapılır geçilirdi, bu kadar uzun süre niye beklensin?" dedi.

(09.48/09.26)

4- Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, Kızılcahamam Çam Otel'deki Hizmet-İş Sendikası 12. Olağan Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada, "Senin bir politikan, vizyonun, projen yoksa çıkıp ortaya konuşamıyorsan, ülke meseleleriyle ilgili tek bir cümle kuramıyorsan sadece popülizm yapıyorsan o zaman bu nasıl siyasettir? İşte o zaman sen, taşeron siyasetçisin, bugün varsın, yarın yoksun" dedi.

(13.53)

5- KPSS'deki usulsüzlük iddialarına ilişkin soruşturma kapsamında tutuklanma talebiyle nöbetçi hakimliğe sevk edilen 37 şüpheliden 29'u tutuklandı, 8'i ise adli kontrolle serbest bırakıldı.

(06.21)

6- "Dünyanın vicdanı" olmak adına 750 aktivist ile Gazze'ye insani yardım götürmek için yola çıkan Mavi Marmara gemisine İsrail'in düzenlediği saldırının üzerinden 5 yıl geçti. 31 Mayıs sabahı, Mavi Marmara gemisinin etrafı İsrail ordusuna ait 4 savaş firkateyni, 3 helikopter, 2 denizaltı ve 30 zodyak bot ile sarıldı. İsrail saldırısında 8'i Türk, biri Türk ve Amerikan vatandaşı 9 silahsız insani yardım aktivisti şehit edilirken, 56 kişi ise ağır yaralandı. Saldırıda ağır yaralanan Süleyman Uğur Söylemez ise Ankara'da tedavi gördüğü hastanede, saldırıdan 4 yıl sonra geçtiğimiz yıl 23 Mayıs 2014'te hayatını kaybetti.

(13.52)

7- İstanbul 8. Sulh Ceza Hakimliğinin "MİT tırlarının durdurulması"na ait olduğu öne sürülen görüntülerin yer aldığı internet sitelerindeki içeriklerin engellenmesine ilişkin karar, Telekomünikasyon İletişim Başkanlığına (TİB) ulaştı.

(00.08)

8- Siirt'te HDP seçim bürosundaki grup tarafından 3'ü kadın, 4 AK Parti Gençlik Kolları üyesinin darbedilme anı MOBESE kameralarına yansıdı.

(14.51)

9- Birleşik Krallık'ta yaşayan Türk vatandaşları, 7 Haziran'da yapılacak milletvekili seçimi için oy kullanmaya başladı.

(12.12)

10- Suriye ordusuna ait helikopterlerin Halep'e düzenlediği varil bombalı saldırılarda, ilk belirlemelere göre en az 54 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.

(11.17)

11- Japonya'da 7,8 büyüklüğünde deprem meydana geldi. ABD Jeolojik Araştırma Merkezi, 7,8 büyüklüğündeki depremin başkent Tokyo'nun yaklaşık 900 kilometre açığında olduğunu bildirdi. Depremde can ya da mal kaybı olmadı, tsunami uyarısı yapılmadı.

(15.32)

12- Dünya genelinden, 50'den fazla akademisyen, aktivist ve sivil toplum kuruluşu, uluslararası topluma yaptığı çağrıda, insan hakları ihlalleri işleyen Mısır'daki Sisi yöntemine verdikleri desteği kesmelerini istedi.

(00.47)

13-  Enbar vilayetinin merkezi Ramadi'nin terör örgütü DAEŞ'in elinden geri alınması için operasyonlarına devam eden Irak ordusu ile Haşdu'ş Şabi (Halk Topluluğu) güçlerinin, kentin tüm çıkışlarını kapattığı bildirildi.

(12.46)

14- Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), Türkiye'de kurulmuş bankaların yurtdışı şubelerinin zorunlu karşılığa tabi yükümlülüklerinin kapsamının genişletildiğini duyurdu.

(11.57)

15- Eski Gürcistan Cumhurbaşkanı Mihail Saakaşvili, Ukrayna Devlet Başkanı Petro Poroşenko tarafından Ukrayna'nın güneyindeki Odessa iline vali atandı.

(14.41)

16- Samsun'da, Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Hastanesinde uğradığı silahlı saldırı sonucu yaşamını yitiren Opr. Dr. Kamil Furtun toprağa verildi. Cenaze namazına, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ile Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç da katıldı. Zanlı İsmail K. (30), Furkan'ı öldürdüğü iddiasıyla emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk etti.

(14.09/14.46)

17- Fenerbahçe Kulübü Olağan Genel Kurul toplantısı başladı. Aziz Yıldırım'ın 733 üye imzalı, Hulusi Belgü'nün ise 350 üye imzalı başkan adaylığı teklifi, Genel Kurul Divan Başkanlığı'na sunuldu. Yıldırım ve Belgü'nün başkan adaylıkları ile yönetim kurulu aday listeleri kabul edildi.

(11.04/12.17/14.14)

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement