Aa Günün - Son Dakika
Güncel

Aa Günün

Günün öne çıkan gelişmeleri saat 16.00 itibarıyla şöyle: 1- AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun açıklamalarında öne çıkan başlıklar şöyle: "Yeni bir şehir zihniyetini hayata geçirmek için yola çıkıyoruz.

23.05.2015 16:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Günün öne çıkan gelişmeleri saat 16.00 itibarıyla şöyle:

1- AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun açıklamalarında öne çıkan başlıklar şöyle:

"Yeni bir şehir zihniyetini hayata geçirmek için yola çıkıyoruz. Bu yeni şehir zihniyetinde çöplükler yok. Bu yeni şehir zihniyetinde gecekondular yok. Bu yeni şehir zihniyetinde insan onuruna yakışmayan hiçbir yapılaşma olmayacak"

"Birileri de 81 ilin adını sayamayacak olan CHP Genel Başkanı da 81 ile sanki taş üstüne taş koymuş gibi 'biz 82'nciyi kuracağız' diyor. Sen git önce, geçtiğimiz bir kaç gün içinde yağmurlarla neredeyse Venedik'e dönüşen İzmir'in çaresine bak"

"7 Haziran'da 12 yıllık birikim üzerine yeniden güçlü ve büyük Türkiye demenin eşiğindeyiz. Biz büyük Türkiye yolunu yürürken birileri de tuzak kurmakla meşgul, birileri terörle, birileri kumpaslarla, birileri hile ve desiseyle, bazıları da yalanla meşgul ama biz hizmetle meşgulüz, biz millet aşkıyla meşgulüz"

"AK Parti kadroları 3 başbakan görev değişimi yaptı, 2 cumhurbaşkanı görev değişimi yaptı, 4 meclis başkanı görev değişimi yaptı ama bir ahlak abidesi olarak her görev değişimi yeni ufuklara götürdü AK Parti'yi. Bunlar Şişli Belediyesinde bir görev değişimi yaptılar akşam sabah kavgalılar. Birbirleriyle kavgalı olan milletle barışık olabilir mi"

(11.33/15.04)

2- Bursa'da, Tofaş Türk Otomobil Fabrikaları A.Ş'de, işçilerin başlattığı eylem, taraflar arasında gece geç saatlerde yapılan görüşmelerde uzlaşmaya varılmasının ardından sona erdi. Anlaşma sağlanmasıyla yaklaşık 2 bin 500 işçi, 06.45 vardiyasında iş başı yaptı. Kentte yan sanayi kuruluşlarından Mako Elektrik Sanayi ve Ticaret AŞ'de de iş bırakma eylemi son buldu. Bursa'da, 15 Mayıs'ta üretimin durduğu OYAK Renault'da, ücretlerinin iyileştirilmesini isteyen işçilerin temsilcileriyle yönetim arasındaki görüşmeler sürüyor.

(01.39/08.35/09.53/12.28)

3- 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, memleketi Kayseri'de yaptığı açıklamada, "Seçim öncesi herhangi bir gerginliğin seçim sonrasını esir almaması gerekiyor. Seçimden sonra Türkiye muhakkak kendi gündemine dönecektir" dedi.

4- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 2011 seçimlerinde sandıklara sağlıklı sahip çıkmayan 10 bine yakın CHP'linin üyeliğini düşürdüklerini açıkladı.

(01.03)

5- Konya merkezli "Paralel Yapı" iddialarına ilişkin soruşturma kapsamında, gözaltına alınan 43 şüpheliden aralarında eski YÖK Başkan Vekili Prof. Dr. Şaban Halis Çalış'ın da bulunduğu 20 kişi serbest bırakıldı.

(10.26)

6- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılacağı Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Denizkurdu 2015 Tatbikatı'nın "seçkin gözlemci günü" başladı. Tatbikat kapsamında düzenlenen "Seçkin Gözlemci Günü"nün ilk bölümünde, SAT ve SAS timlerinin harekatları gerçekleştirildi. Genelkurmay Başkanı Vekili ve Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hulusi Akar ile komutanlar, timlerin harekatlarını ilgiyle takip etti.

(10.21/11.36)

7- Güneydoğu Avrupa İşbirliği Süreci (GDAÜ) Parlamenter Asamblesi 2. genel kurul toplantısı Arnavutluk'un başkenti Tiran'da yapıldı. TBMM Başkanı Cemil Çiçek, toplantıda yaptığı konuşmada, "Her alanda büyük bir potansiyel barındıran Balkanlar'da kalıcı güvenliğin, istikrar, barış ve refah ortamının sağlanması ortak vazifemizdir" ifadesini kullandı.

(12.54/13.22)

8- Mısır'da darbeyle görevinden uzaklaştırılan seçilmiş Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin idama mahkum edilmesi, ABD'nin New York kentinde protesto edildi.

(03.58)

9- Dışişleri Bakanlığı, Suudi Arabistan'da Şiilerin yoğunlukta olduğu Katif ilinde bir camiye düzenlenen intihar saldırısını kınadı.

(00.20)

10- Türkiye Spor Yazarları Derneği'nin (TSYD) düzenlediği TSYD-Tivibu Spor Yazarları Armağanı Yarışması'nın ödülleri törenle verildi. Anadolu Ajansı'ndan Alim Tunçay röportaj dalında ikincilik, Esra Duman haber dalında üçüncülük ödülü aldı.

(09.35)

11- İslam Kalkınma Bankasının 2015 İslam Ekonomisi Ödülünü Sudanlı Prof. Dr. Seif el-Din Ibrahim Tag el-Din kazandı.

(00.52)

12- ABD Dışişleri Bakanlığı, eski bakan Hillary Clinton'ın, 2012'de ABD'nin Libya'nın Bingazi kentindeki konsolosluğuna düzenlenen ve Büyükelçi Christopher Stevens'ın da hayatını kaybetmesiyle sonuçlanan saldırıyla ilgili e-postalarını yayınladı.

(00.11)

13- Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, "Düne kadar, yargıyla siyasete hüküm vermeye, siyasete biçim vermeye, yargıyı siyaset üzerinde bir vesayet makamı olarak kullanmaya çalıştılar. Bugün Allah'a şükür yargı da asker de kendi görev alanına çekildi. Bunun üzerine ne yaptılar? Paraleli üzerimize saldılar. Hamdolsun onunla da mücadele belli bir noktaya geldi" dedi.

(01.09)

14- Afganistan'ın çeşitli kentlerinde güvenlik güçlerince Taliban'a ortak operasyonlarda 54 militanın öldürüldüğü, 9'unun yaralandığı bildirildi.

(12.40)

15- Irak'ta terör örgütü DAEŞ'in Enbar ilindeki saldırılarından kaçan 40 bin kişinin başkent Bağdat'a girişine izin verildiği belirtildi.

(12.48)

16- Meksika'nın batısında silahlı bir grup ile emniyet güçleri arasında çıkan çatışmada yaklaşık 40 kişinin öldüğü bildirildi.

(00.12)

17- Gençlerbirliği'nde 21. haftada teknik direktörlük koltuğuna oturan Mesut Bakkal, sezonun son maçı öncesinde görevini bıraktı.

(12.56)

18- Galatasaray Kulübü'nün olağan seçimli genel kurul toplantısı başladı. Kulüp başkanı Duygun Yarsuvat'ın yeniden aday olmadığı seçimli genel kurulda, Dursun Özbek, Turgay Kıran ve Ahmet Özdoğan başkanlık için yarışacak.

(10.49)

19- Togo Başbakanı Kwesi Seleagogdji Ahumey-Zunu, Devlet Başkanı Faure Gnassingbe'ye istifasını sundu.

(10.55)

20- Kardemir Karabükspor Kulübü Başkanı Mustafa Yolbulan, yönetim olarak 6 Haziran'da yapılacak olağanüstü genel kurulda görevi bırakma kararı aldıklarını bildirdi.

(13.11)

21- Anayasa Mahkemesi, Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu'nun 78. maddesi uyarınca, kurumun faaliyet alanı kapsamında elde ettiği sağlık bilgilerinin korunması, paylaşılması ve tutulmasına yönelik usul ve esasları belirleme yetkisinin Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına verilmesinin, Anayasa'nın 20. maddesinde öngörülen kişisel verilen korunmasına ilişkin usul ve esasların ancak kanunla düzenlenebileceğine ilişkin güvenceye aykırı olduğuna hükmetti.

(13.13)

22- Milli Eğitim Bakanlığı, gelecek eğitim öğretim yılının çalışma takvimini yayımladı. Takvime göre, 2015-2016 eğitim öğretim yılı, 14 Eylül 2015 Pazartesi günü başlayacak ve ilk yarı yıl 22 Ocak 2016 Cuma günü sona erecek. 2016-2017 eğitim ve öğretim yılı ise 19 Eylül 2016 Pazartesi günü başlayacak

(13.19)

23- Suriye ordusuna ait helikopterin ülkenin doğusundaki Deyru'z Zor kentinde yerleşim yerine "varil bombasıyla" düzenlediği saldırıda 14 kişinin öldüğü bildirildi.

(14.05)

24 -İçişleri Bakanlığınca, HDP binalarındaki patlamaya ilişkin, "Resmi kayıtların tetkikinden, eylemi gerçekleştiren şahsın 21 Haziran 2007'de İstanbul'da DHKP/C terör örgütüne bağlı Devrimci Halk Güçleri (DHG) içerisindeki faaliyetlerinden dolayı gözaltına alındığı, 22 Haziran 2007'de Cumhuriyet Savcılığı'ndan serbest bırakıldığı anlaşılmıştır" açıklaması yapıldı.

(14.49)

25- Tunceli'nin Pülümür ilçesinde meydana gelen trafik kazasında 2 kişi öldü, 31 kişi yaralandı.

(15.04)

26- Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonunun (TÜRKONFED) yeni başkanı Tarkan Kadooğlu oldu.

(15.14)

27- Genel seçime katılacak siyasi partilerin TRT'de yayınlanacak propaganda konuşmalarının yayın zamanı ve sırası, Yüksek Seçim Kurulunda (YSK) çekilen kurayla belirlendi. Buna göre, 31 Mayıs'ta başlayacak birinci propaganda konuşmalarında AK Parti 17, CHP 7, MHP 14 ve HDP ise 18'nci sırada yer aldı. Kura çekimi öncesinde konuşan, YSK Başkanı Sadi Güven, yurtdışı temsilciliklerde bugün itibarıyla toplam 482 bin 638 seçmenin oyunu kullandığını açıkladı.

(15.19)

28-  KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile Güney Kıbrıs Rum Yönetimi lideri Nikos Anastasiadis adada yeni başlayan müzakere süreci kapsamında güney ve kuzey Lefkoşa'yı birlikte gezdi.

(15.28)

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement