Aa Genel Müdürü Öztürk İfade Verdi - Son Dakika
Güncel

Aa Genel Müdürü Öztürk İfade Verdi

Tevhid-i Selam örgütü soruşturmasında dinlenen 2 bin 280 kişinin arasında bulunan Anadolu Ajansı Genel Müdürü Kemal Öztürk, savcıya ifade verdi.

19.11.2014 19:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tevhid-i Selam örgütü soruşturmasında dinlenen 2 bin 280 kişinin arasında bulunan Anadolu Ajansı Genel Müdürü Kemal Öztürk, savcıya ifade verdi.

'Tevhid-i Selam' örgütü soruşturmasını yürüten İstanbul Cumhuriyet Savcısı İrfan Fidan tarafından ifadeye çağrılan Ajansı Genel Müdürü Kemal Öztürk, bugün İstanbul Adalet Sarayı'na gelerek şüpheli sıfatıyla ifade verdi. Öztürk, "Silahlı terör örgütü üyesi olduğum gerekçesiyle dinlendiğim yönünde haber okuduk. Bu haberden dolayı da savcılığa başvurusunda bulunduk" dedi.

Öztürk, "Bu şikayet üzerine savcılık bizi bugün ifade vermeye davet etti. ve hakkımızdaki tutulan ses kayıtları, bunun tapeleri ve suçlamalarla ilgili bilgi almış olduk. Çok vahim bir durumla karşı karşıya kaldığımızı bir kez daha gördüm bugün. Kızımla yaptığım bir telefon görüşmesinden dolayı kurumsal e-mail adresim takibe alınmış. Yeğenimle yaptığım bir telefon görüşmesini gerekçe göstererek şahsi e-mail adresim takip altına alınmış. Abone olmak için beni arayan bir kişinin konuşmaları nedeniyle kurumsal santrallerimiz takibe alınmış. ve kuruma ait olan cep telefonum, e-mail adreslerim, santral telefonumuzun tamamı hiçbir suç unsuru taşımayan gerekçelerle kayıt altına alınmış ve kaydedilmiş. Bunları tapelerini gördüm. Bu tapelerde işte abonelik ücretleri konuşuluyor, medya sektörüyle, insanlarla konuşuluyor" şeklinde konuştu.

Hem Anadolu Ajansı hem de kişisel olarak şikayetçi olduklarını belirten Öztürk, "Bu konuşmalardan dolayı silahlı terör örgütü olmakla suçlanıyorum. Türkiye'nin ulusal haber ajansısının yönetim kurulu başkanı ve genel müdürü olarak adını ilk defa duyduğum silahlı terör örgütünün üyesi olduğum gerekçesiyle dinlenmişim" dedi.

Yapılan dinlemelerin aynı zamanda bir ticari casusluk olduğunu ve Türkiye'nin uçurumun eşiğinden döndüğünü ifade eden Öztürk, "Çünkü Ortadoğu'da etkin olmaya başladığımız tarihten itibaren Anadolu Ajansı'nın yöneticileri, şahsı, kurumumuz takip altına alınmış. Bu da bizim Ortadoğu'daki haber faaliyetimiz, Ortadoğu'daki haber dengelerini etkilediğimiz tarihten itibaren olduğu anlaşılmaktadır" şeklinde konuştu.

İddiaların tamamen asılsız olduğunu söyleyen Öztürk, mesleği adına, Türkiye adına, şahsı adına büyük bir üzüntü duyduğunu belirterek, "Eşimle, kızımla, aile fertlerimle yaptığım telefon görüşmelerinin tapeleri kaydedilmiş. Aile fotoğraflarımızın kaydedildiği e-mail adresleri takip edilmiş. Bunu da büyük bir edepsizlik olarak görüyorum" dedi.

Kemal Öztürk, basın mensuplarına yaptığı açıklamanın ardından adliyeden ayrıldı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, 22 Temmuz 2014 tarihinde sözde Selam-Tevhid adlı örgüt kurulduğu iddiasıyla yürütülen soruşturmayla ilgili incelemelerin tamamlanmasını ardından ve 251 kişi hakkında takipsizlik kararı vermişti. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Aa Genel Müdürü Öztürk İfade Verdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Malazgirt'te doğal otlar tezgahlarda satışa sunuluyor
    21:44 Malazgirt'te doğal otlar tezgahlarda satışa sunuluyor

    Muş'un Malazgirt ilçesinde baharın gelişiyle dağlarda yeşeren uçkun, mantar, kenger ve sirmo gibi doğal otlar toplanarak tezgahlarda satılıyor. Vatandaşlar, bu işi yaparak aile bütçelerine katkı sağlıyor. Karların erimesiyle dağlarda çıkan şifalı bitkilerin destesi 50, mantarın kilosu ise 350 liradan satılıyor.

  • Hazine iddiası jandarma ve emniyet ekiplerini alarma geçirdi
    21:37 Hazine iddiası jandarma ve emniyet ekiplerini alarma geçirdi

    Van'ın İpekyolu ilçesinde define avcılarının kazı yaptığı ihbarı üzerine olay yerine giden jandarma ve emniyet personeli, mühimmat ele geçirdi. Jandarma ve emniyet ekipleri, kazı alanında güvenlik önlemi alarak çalışma başlattı ve mühimmatı ele geçirdi. Olaya ilişkin soruşturma devam ediyor.


Advertisement