Aa Fotoğrafları, Haber Fotoğrafçılığının Gündemini Oluşturan "Paris-Match" Dergisinde - Son Dakika
Güncel

Aa Fotoğrafları, Haber Fotoğrafçılığının Gündemini Oluşturan "Paris-Match" Dergisinde

The Independent gazetesi aynı hafta içinde iki kez AA fotoğraflarını manşetten gördü 100. yıl vizyonu çerçevesinde fotoğraf dağıtım ağını dünyanın dört bir yanına ulaştırmayı başaran Anadolu Ajansı, etkinliğini yine uluslararası alanda duyurmayı başardı.

21.08.2014 12:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Anadolu Ajansı'nın (AA) Erbil'den geçtiği, terör örgütü Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) öncülüğündeki silahlı grupların, ülke geneline yaydığı şiddetten kaçıp, Sincar Dağı'na sığınan Yezidilerin "ölüm yürüyüşünü" gösteren fotoğraf, Fransa'da haber fotoğrafçılığının gündemini oluşturan "Paris-Match" adlı haftalık dergide çift sayfa olarak yayımlandı.

AA foto muhabiri Emrah Yorulmaz'ın imzasını taşıyan fotoğraf, Yezidilerin kaçış yolcuğunu ve yaşadığı zorlukları gözler önüne seriyor.

AA'nın Erbil'de görevli foto muhabiri Emrah Yorulmaz ve Gaziantep'te görevli foto muhabiri Orhan Çiçek tarafından çekilen, IŞİD zulmünden kaçan Yezidiler ve Türkiye'ye sığınmaları konusundaki fotoğraflar, ABD'nin en önemli gazetelerinden The Independent'ta aynı hafta içinde iki kez manşet oldu.

AA Görsel Haberler Yayın Yönetmeni Ahmet Sel, Anadolu Ajansı'nın son iki yılda fotoğraflarının uluslararası dağıtım oranı açısından çok önemli adımlar kaydettiğini belirterek "Bu ikili bir başarı. Bir yandan foto muhabirlerimiz dünyanın en zorlu çatışma bölgelerinde çok önemli işler çıkartıyorlar, özellikle Ortadoğu ve Afrika bölgelerinde hakimiyetlerini tamamen kabul ettirmiş durumdalar. Diğer yandan, fotoğraflarımız ve videolarımız için global anlamda çok kuvvetli bir dağıtım ağı oluşturuldu ve bu giderek genişliyor" dedi.

AA Fotoğraf Haberleri Editörü Fırat Yurdakul da ajansın fotoğraflarının uluslararası mecrada yüksek oranda kullanılmasına alışkın hale geldiklerini fakat genel anlamda bu kullanımların dijital ortamlarda yapıldığını söyledi.

Yurdakul, "Son dönemde etkinliğimizi daha da artırmamızla matbu basım yapan gazete ve dergilerde de fotoğraflarımızın sıkça kullanıldığını gördük" diye konuştu.

100. yıl vizyonu çerçevesinde tüm dünyada foto muhabiri ağını oluşturma çalışmalarına devam eden AA, 2013 yılından itibaren Fransa, ABD, Rusya, İtalya, İspanya, Almanya, İngiltere, Yunanistan, Brüksel, Pakistan ve İsrail'de birer foto muhabiri görevlendirdi. Ortadoğu ve Afrika Bölge Müdürlüğünde de bölgelerin yetenekli foto muhabirlerini kadrosuna katan AA, Hindistan, Endonezya, Brezilya, Venezuela, Tayland, Ukrayna gibi sıcak bölgelerde de serbest foto muhabirleriyle bu alandaki gücünü artırdı. Gelecek aylarda Tunus, Adis Ababa, Johannesburg ve Dakar'da da Türkiye'den giden AA foto muhabirleri görev yapmaya başlayacaklar.

AFP Imageforum, DPA, Scanpix, Contacto, VI Images gibi önde gelen fotoğraf ajanslarıyla yaptığı anlaşmalarla dağıtım ağını büyüten AA, 2013'te Getty Images'le imzaladığı anlaşmayla da fotoğraflarını tüm dünya medyasına ulaştırmaya başladı. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Aa Fotoğrafları, Haber Fotoğrafçılığının Gündemini Oluşturan 'Paris-Match' Dergisinde - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Ömer Çelik: Cumhur İttifakı, birlik ve beraberlik içinde size hizmet etmek için gün sayıyor
    21:51 Ömer Çelik: Cumhur İttifakı, birlik ve beraberlik içinde size hizmet etmek için gün sayıyor

    AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Pozantı ilçesinde düzenlenen iftar programında yaptığı konuşmada, Cumhur İttifakı'nın birlik ve beraberlik içinde hizmet etmek için gün saydığını belirtti. Çelik, muhalefeti eleştirerek, birbirlerine ağır laflar söyleyenlerin artık bir araya gelemeyeceğini ve ülkeye verebilecekleri bir şeyin olmadığını ifade etti. Ayrıca, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in darbe açıklamalarına tepki gösteren Çelik, gençlerin demokrasi, siyaset, bilim ve teknolojiyle yan yana olması gerektiğini vurguladı.

  • Van'da torbacılara yönelik operasyon: 29 şüpheli hakkında işlem yapıldı
    21:45 Van'da torbacılara yönelik operasyon: 29 şüpheli hakkında işlem yapıldı

    Van'da gençlerin yoğun bulunduğu alanlarda düzenlenen operasyonlarda 29 şüpheli hakkında işlem yapıldı. Operasyonlarda toplamda 242,96 gram esrar, 50,66 gram sentetik uyuşturucu, 14,19 gram sentetik kannabinoid, 2,81 gram eroin, 48 uyuşturucu hap ve 7 sentetik ecza ele geçirildi. Gözaltına alınan 29 şüpheliden 9'u uyuşturucu ticareti yapmak/uyuşturucu madde nakletmek suçundan, 20'si ise uyuşturucu madde kullanmak suçundan işlem yapıldı.

  • Şanlıurfa-Diyarbakır karayolunda zincirleme trafik kazası: Ölü ve yaralılar var
    21:44 Şanlıurfa-Diyarbakır karayolunda zincirleme trafik kazası: Ölü ve yaralılar var

    Şanlıurfa-Diyarbakır karayolunun Siverek ilçe çıkışında meydana gelen trafik kazasında 2 araç ile bir motosikletin karıştığı bildirildi. Kazada ölü ve yaralıların olduğu belirtildi. Olay yerine itfaiye ve ambulans ekipleri sevk edildi.

  • Solingen'de kundaklama sonucu hayatını kaybeden Türk asıllı aile için anma töreni düzenlendi
    21:43 Solingen'de kundaklama sonucu hayatını kaybeden Türk asıllı aile için anma töreni düzenlendi

    Almanya'nın Solingen kentinde yaşadıkları evin kundaklanması sonucu hayatını kaybeden Türk asıllı aile için evlerinin önünde anma töreni düzenlendi. Törene çevre sakinleri ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı. Konuşmalarda olayın aydınlatılması ve ırkçılığın lanetlenmesi istendi.

  • Galatasaray, Hatayspor maçı hazırlıklarını tamamladı
    21:43 Galatasaray, Hatayspor maçı hazırlıklarını tamamladı

    Milli maçlar nedeniyle lige verilen arada Antalya'da, Hatayspor maçı hazırlıklarını sürdüren Galatasaray, Trendyol Süper Lig'in 31. haftasında yapacağı karşılaşmanın hazırlıklarını tamamladı. Antrenman, Teknik Direktör Okan Buruk yönetiminde gerçekleştirildi.


Advertisement