Aa'dan Taraf'ın İddialarına Yalanlama - Son Dakika
Politika

Aa'dan Taraf'ın İddialarına Yalanlama

"Türk basın tarihine kara leke olarak geçecek Taraf gazetesinin bu habercilik tarzının bugünlerde tekrar etmesinin nedeni yaklaşan Cumhurbaşkanlığı seçimleridir.

24.07.2014 16:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Anadolu Ajansı Genel Müdürlüğü, "Türk basın tarihine kara leke olarak geçecek Taraf Gazetesi'nin bu habercilik tazının bugünlerde tekrar etmesinin nedeni yaklaşan Cumhurbaşkanlığı seçimleridir. AA, bu seçimde de kritik ve hayati bir görev üstlenerek sandık başından seçim sonuçları verecektir. Bu asılsız haberlerin amacı AA'nın seçim sonuçlarını itibarsızlaştırmak ve tartışılır hale getirmektir" açıklamasında bulundu.

AA Genel Müdürlüğünden "Kamuoyuna Duyuru" başlığıyla yapılan yazılı açıklamada, Taraf Gazetesi'nin bugünkü nüshasında "AA havuzda boğuldu" şeklinde verilen haberin, "gerçeği çarpıtan, asılsız ithamlarla dolu bilgiler" içerdiği belirtildi.

-"AA'nın tahsil edilemeyen borcu varmış gibi algı yaratmak istemiştir"

CHP Milletvekili Turgut Dibek'in soru önergesi üzerine verilmiş cevabın, sadece Taraf Gazetesi'ne servis edildiği ve gazetenin de bu bilgileri çarpıtarak, eksik vererek, amacından saptırdığı vurgulanan açıklamada şunlar kaydedildi:

"Soru önergesine verilen cevapta, "Anadolu Ajansı alacaklarının sözleşmeye bağlı ve faturalandırılmış olması nedeniyle tahsil edilememesi gibi bir durum söz konusu değildir" denmesine rağmen, gazete bunu görmezden gelip başka bir bölümünü manşete taşıyarak sanki AA'nın tahsil edilemeyen borcu varmış gibi algı yaratmak istemiştir.

AA'nın alacaklarının tümü yapılandırılmış ve ödemeler düzenli olarak yapılmaktadır. 2013 yılından kalan borçlar da ödeme planları çerçevesinde düzenli olarak tahsil edilmektedir.

AA'nın borçlarını ödemeyi reddeden ve bu nedenle 09.06.2014 tarihinde Ankara 31. İcra Müdürlüğü tarafından icra takibi ve akabinde haciz işlemi başlattığı tek kurum Taraf Gazetesi'dir. Gazete, borcunu ödememesi nedeniyle haciz memurlarının gazeteye gitmesi üzerine itiraz dilekçesi vermiş ve haciz işlemi ertelenmiştir.

Taraf Gazetesi haciz işleminin duyulması üzerine dün (23.07.2014) daha önce reddettiği borcunun bir kısmını ödemiş, ancak yine tamamını ödememiştir. Geri kalan borcu için hukuki süreç ve icra işlemleri devam etmektedir.

Taraf Gazetesi daha önce 12.06.2014 tarihinde aynı konuyu tekrar haber yapmış, bu kez AA'nın alacaklarının 10.5 Milyon TL olduğunu duyurmuştur. Gazete bugünkü haberiyle bir anlamda kendi kendini tekzip etmiştir."

-Taraf'ın yalancılığı mahkemelerce tescillendi

AA Genel Müdürlüğü açıklamada, 30 Mart yerel seçimleri öncesi ve sonrasında Taraf Gazetesi'nin, AA'nın itibarını zedelemek ve stratejik öneme sahip seçim sonuçlarını tartışılır hale getirmek için yoğun ve asılsız haber yaptığını anımsatarak, söz konusu gazetenin bu haberler nedeniyle 2 defa mahkeme tarafından yalancılığının tescil edildiği ve tekzip yayınlamaya mahkum olduğu kaydedildi.

Taraf gazetesi aleyhine verilen mahkeme kararlarından yola çıkarak Basın İlan Kurumu'na yapılan başvuru neticesinde de Taraf Gazetesi'nin "basın ahlakına aykırı haber yaptığı" gerekçesiyle 9 gün ilan kesme cezasına çarptırıldığı hatırlatılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"AA basın  ve ticari ahlaktan yoksun bu tutumlar nedeniyle, Taraf Gazetesi ile tüm ticari ilişkilerini tek taraflı olarak feshetmiştir.

Türk basın tarihine kara leke olarak geçecek Taraf Gazetesi'nin bu habercilik tazının bugünlerde tekrar etmesinin nedeni yaklaşan Cumhurbaşkanlığı seçimleridir. AA, bu seçimde de kritik ve hayati bir görev üstlenerek sandık başından seçim sonuçları verecektir. Bu asılsız haberlerin amacı AA'nın seçim sonuçlarını itibarsızlaştırmak ve tartışılır hale getirmektir.

Nereye ve kime hizmet ettiği bilinmeyen Taraf Gazetesi'yle ilgili kurumumuzca açılmış olan 48 ayrı dava bulunmaktadır ve her yalan haberlerle birlikte bu sayı artmaktadır." - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Aa'dan Taraf'ın İddialarına Yalanlama - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir, CHP Yerel Yönetimler Çalıştayı'na katıldı
    14:48 Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir, CHP Yerel Yönetimler Çalıştayı'na katıldı

    Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir, CHP Genel Merkezi'nin düzenlediği Yerel Yönetimler Çalıştayı'na katıldı. Çalıştayda, seçim sürecindeki başarılı deneyimler ve CHP'li belediye başkanlarının yapacağı çalışmalar ele alınıyor.

  • Kayseri'de İsrail'in Filistin'e yönelik saldırıları protesto edildi
    14:47 Kayseri'de İsrail'in Filistin'e yönelik saldırıları protesto edildi

    Kayseri Filistin'le Dayanışma Platformu üyeleri, İsrail'in Filistin'e yönelik saldırılarını protesto etmek için Cumhuriyet Meydanı'nda bir araya geldi. Platform üyeleri Filistin bayrakları ve 'Şehitlerimiz ve Filistin için meydandayız' yazılı pankart açtı. Genç İnsan Hak ve Hürriyetleri ve İnsani Yardım Vakfı Kayseri Şube Başkanı Önder Bulut, İsrail'in Gazze'de devam eden saldırılarını kınayarak Filistin'in yanında olduklarını belirtti.

  • Beypazarı Belediye Başkanı Şehit Ailelerini Ücretsiz Misafir Edecek
    14:45 Beypazarı Belediye Başkanı Şehit Ailelerini Ücretsiz Misafir Edecek

    Beypazarı Belediye Başkanı Dr. Özer Kasap, tüm şehit ailelerini konaklama yemek dahil Beypazarı'nda ücretsiz misafir edeceklerini duyurdu. Başkan Kasap, ayrıca gazilere de yüzde 50 indirimli konaklama imkanı sağlanacağını belirtti.

  • CHP Milletvekili Gizem Özcan, Turist Rehberliği Meslek Kanunu'nu eleştirdi
    14:38 CHP Milletvekili Gizem Özcan, Turist Rehberliği Meslek Kanunu'nu eleştirdi

    CHP Muğla Milletvekili Gizem Özcan, TBMM'de kabul edilen Turist Rehberliği Meslek Kanunu ile Seyahat Acentaları Birliği Kanunu'nda yapılan değişiklikleri eleştirerek, turizm sektörünün taleplerini ciddiye almayan iktidar anlayışını eleştirdi. Özcan, turizm gelirinin artırılması ve sektörün desteklenmesi gerektiğini vurguladı. Ayrıca, kanunda yapılan düzenlemelerin Anayasa'ya ve dernek kurma özgürlüğüne aykırı olduğunu belirtti ve Cumhurbaşkanına hakaret suçunun turizmle ilgili bir kanunda yer almasını eleştirdi. Özcan ayrıca, yeni düzenleme ile Türkçe rehberlik adı altında yabancı dil şartının kaldırılmasının rehberlerin ücretlerinin düşmesine neden olacağını ifade etti.

  • Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Anıtkabir'i ziyaret etti
    14:29 Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Anıtkabir'i ziyaret etti

    Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Belediye Başkanları Çalıştayı'na katılmak üzere gittiği Ankara'da Anıtkabir'i ziyaret etti. Başkan Çerçioğlu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Ata'mızı ziyaret ettiklerini ve çalışmalarına devam edeceklerini belirtti.

  • CHP Genel Başkanı Özgür Özel: Zafer değil, görevdir
    14:28 CHP Genel Başkanı Özgür Özel: Zafer değil, görevdir

    CHP Genel Başkanı Özgür Özel, 31 Mart 2024 Mahalli İdareler Genel Seçim sonuçlarına ilişkin yaptığı açıklamada, bu sonucun bir zafer değil, görev olduğunu belirtti. Özel, CHP'nin kazandığı belediyeleri hatırlatarak, Türkiye ittifakının belediye başkanlarına selam gönderdi. Ayrıca, kadın ve genç belediye başkanlarının artışına dikkat çeken Özel, bundan sonra ölçme değerlendirmeyi siyasetin odak noktasında tutacaklarını ve doğru yapanı örnek göstereceklerini söyledi.

  • İranlı Siyasetçiler ve İş İnsanları İsrail-İran Krizini Değerlendirdi
    14:17 İranlı Siyasetçiler ve İş İnsanları İsrail-İran Krizini Değerlendirdi

    İranlı siyasetçiler ve bölgeye iş yapmaya giden iş insanları, İsrail-İran krizini ANKA Haber Ajansı'na değerlendirdi. İran İş Bakanlığı çalışanı Şerif Nekizade, İran'ın ambargoya tahammül ettiğini ve İsrail'e karşı güçlü olduklarını belirtti. İran'da yaşayan iş insanları da İsrail ile mücadelede birlikte hareket edeceklerini ve hiçbir korkularının olmadığını ifade etti.

  • Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, yönetim kademesini güçlendirdi
    14:16 Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, yönetim kademesini güçlendirdi

    Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, 2. döneminde bazı müdürlüklere yeni atamalar yaptı. Fen İşleri Müdürlüğü'ne Osman Aslan, Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü'ne Ali Keşçioğlu, Destek Hizmetleri Müdürlüğü'ne Selami Cebeci getirildi.


Advertisement