91 Bin Uyuşturucu Hap 'Pchyo' ve 'Jackıe' Sayesinde Bulundu - Son Dakika
Güncel

91 Bin Uyuşturucu Hap 'Pchyo' ve 'Jackıe' Sayesinde Bulundu

91 Bin Uyuşturucu Hap \'Pchyo\' ve \'Jackıe\' Sayesinde Bulundu

İzmir'in Çeşme İlçesi'nde, Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ekipleri, Norveç uyruklu T.D.K.'nın kullandığı otomobilden şüphelenince özel eğitimli 'Pchyo' ve 'Jackie' adlı 2 köpekle arama yaptı.

17.10.2014 17:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir'in Çeşme İlçesi'nde, Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ekipleri, Norveç uyruklu T.D.K.'nın kullandığı otomobilden şüphelenince özel eğitimli 'Pchyo' ve 'Jackie' adlı 2 köpekle arama yaptı. Otomobilin gizli bölmelerinde, toplam 91 bin uyuşturucu hap ele geçirildi. Uyuşturucunun içinde bulunduğu paketlerin köpekler tarafından fark edilmemesi için en dış bölümüne hayvan dışkısı konulduğu ve karbon kağıdına sarıldığı ortaya çıktı.

Gümrükler Muhafaza Genel Müdürlüğü koordinesinde Ege Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü'ne bağlı İzmir Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ile müdürlüğe bağlı Çeşme Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü görevlileri, geçen 10 Ekim'de, Yunanistan'ın Sakız Adası'na gitmek üzere Çeşme Gümrük Sahası'na gelen, Norveç uyruklu T.D.K.'nın kullandığı otomobilden şüphelendi. Bunun üzerine X-Ray taramasına alınan otomobilin çeşitli bölgelerinde yoğunluk tespit edildi. Arından özel eğitimli 'Pchyo' ve 'Jackie' adlı iki narkotik köpeğiyle arama yapıldı. İki köpeğin de aracın bazı noktalarında tepki vermesi üzerine, söz konusu noktalar, detaylı olarak incelendi.

İLGİNÇ YÖNTEM

Aracın alt kısımdaki sağ ve sol marşpiyer ile şanzuman arasındaki boşluklarda ve araç içinde sağ tarafta bulunan torpidonun arka kısmı incelendiğinde, paketler halinde uyuşturucu hap olduğu belirlendi. Uyuşturucunun, köpekler tarafından tespit edilmesini önlemek için de en dış kısmına hayvan dışkısı konan poşetlerin üzerinin bantlarla ve karbon kağıdıyla çevrildiği belirtildi. Toplam 19 kilogram ağırlığındaki 91 bin uyuşturucu hap ile otomobile el koyan ekipler, T.D.K. hakkında yasal işlem başlattı. Adliyeye sevk edilen T.D.K., çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. - İzmir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel 91 Bin Uyuşturucu Hap 'Pchyo' ve 'Jackıe' Sayesinde Bulundu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement