9. Uluslararası Çubuk Turşu ve Kültür Festivali Düzenlendi - Son Dakika
Güncel

9. Uluslararası Çubuk Turşu ve Kültür Festivali Düzenlendi

9. Uluslararası Çubuk Turşu ve Kültür Festivali Düzenlendi

Ankara'nın Çubuk ilçesinde bu yıl 9.su düzenlenen 'Uluslararası Çubuk Turşu ve Kültür Festivali'ne çok sayıda vatandaş katıldı.

14.09.2013 08:00  Güncelleme: 11:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ankara'nın Çubuk ilçesinde bu yıl 9'uncusu düzenlenen Uluslararası Çubuk Turşu ve Kültür Festivali'nde "Yılın enleri ödülleri" sahiplerine verildi.

"Yılın enleri" ödülüne layık görülen basın kuruluşlarından Anadolu Ajansı'nın (AA) ödülünü Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdür Kemal Öztürk adına Yurt Haberler Müdürü Ziver Büyüktaş aldı.

Atatürk Parkı'nda düzenlenen ödül törenine Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve eşi Esra Şimşek, Çubuk Kaymakamı Cemal Şahin, Belediye Başkanı Lokman Özden, Bosna Hersek'in Maglaj Belediye Başkanı Mehmet Mustabasıc, Maglaj Merhamet Derneği Başkanı Atıf Spahıc, Çubuk Dernekler Federasyonu Başkanı Recep Taş, Çubuk Girişimci İşadamları Derneği Başkanı Yasin Özen, AA Yurt Haberler Müdürü Ziver Büyüktaş, Cihan Haber Ajansı Ankara Temsilcisi Mustafa Kılıç, yabancı konuklar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Bakan Şimşek, törende yaptığı konuşmada, hükümet olarak eğitime çok büyük destek verdiklerini belirterek, "Son 10 yılda 400 binin üzerinde öğretmen almışız. 190 binin üzerinde derslik yapıldı. Bütçeden eğitime verdiğimiz payı 6 kat artırmışız. Bütçe içerisindeki payı da katlanmış. Hakikaten eğitim çok önemli, kültür çok önemli, dünya ile rekabet etmek için eğitim çok önemli bir unsurdur" dedi.

Çubuk'un çok şanslı olduğunu vurgulayan Bakan Şimşek, Ankara'nın eskiden memur kenti olarak bilindiğini ve bugün bir çekim merkezi haline geldiğini kaydetti.

Şimşek, şöyle devam etti:

"Ankara'da savunma sanayinden tutun, birçok diğer sanayi yavaş yavaş burayı çekim merkezi haline getirmiştir. Çubuk da tam bu merkezin ortasında bulunuyor. Havaalanının, fuar merkezinin, üniversitelerin yeni yeni yer edinmesi Çubuk'un geleceği açısından son derece önemlidir. Ama Çubuk'u renklendiren, Türkiye'nin gündemine taşıyan en önemli unsur turşudur. Gerçekten Çubuk denildiğinde tuşu akla gelir."

Eşi tarafından kendisinin Çubuklu olduğunu ifade eden Bakan Şimşek, şunları söyledi:

"Sizlerle hemşehri olmaktan mutluluk duyuyorum. Daha önceleri Belediye Başkanı Lokman Özden tarafından defalarca davet edildim ancak yoğunluk nedeniyle bugüne nasip oldu. Hakikaten muhteşem bir atmosfer var. Çubuk üretiyor ama bir o kadar da zenginliklerini ortaya koyuyor. Bu açıdan şanslı sayılırız. Belediye Başkanımızı gerçekten tebrik ediyorum. Burada büyük bir değişim ve dönüşüm var. Biz de hükümet olarak Çubuk'un gelişmesine destek vereceğiz. Değerli Belediye Başkanımız yeni üniversitelerin burada varlığına değindi. Bizim için her şeyden önce insan gelir. İnsan deyince de akla eğitim gelir."

- Yıldırım Beyazıt Üniversitesi, Çubuk'ta sinerji oluşturdu"-

Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden de altyapı ile yol çalışmaların kendi dönemlerinde yapıldığını ve tamamlanmak üzere olduğunu belirtti.

Eğitim alanında da birçok çalışma yapıldığını kaydeden Başkan Özden, şunları söyledi:

"Yapılan yeni okullar ile derslik başına düşen öğrenci sayısı 25'e kadar indi. Yine bunların yanında Ankara'nın 5. devlet üniversitesi olan Yıldırım Beyazıt Üniversitesi, kuzeyin parlayan yıldızı Çubuk'ta kuruldu. Bu kuruluş Çubuk'ta sinerji oluşturdu ve ilçenin topraklarını bereketlendirdi. Sayın Bakanım seçimden önce dediğimiz 'üçlü olalım güçlü olalım' bunun tezahüratı Çubuk'un her metrekaresinde var. Başta Sayın Başbakanımıza, bakanlarımıza, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlarımıza ve ekibine, herkese teşekkür ederim."

ANKA Teknoloji Üniversitesi'nin Çubuk'ta yer arayışının devam ettiğini dile getiren Özden, Yıldırım Beyazıt Üniversitesi'nin yer tahsisinin Maliye Bakanlığı tarafından yapıldığını hatırlattı.

Konuşmaların ardından "Yılın enleri" ödül törenine geçildi.

Törende, yapılan yazılı ve görsel sayısız haberler nedeniyle Türkiye'de ve dünyada ilçenin tanıtımı noktasında çok büyük katkılar sağlayan haber ajanslarından AA Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Kemal Öztürk adına Yurt Haberler Müdürü Ziver Büyüktaş'a, Cihan Haber Ajansı Ankara Temsilcisi Mustafa Kılıç'a, ilçenin mutfak kültürü ve gelenekleri hakkında araştırma yapan ve bu konuda bir eser hazırlayan Halk Bilimi Uzmanı Sevim Aydos'a,  ilçenin eğitime katkı veren hayırsever vatandaşlarından Ahmet Doğan'a, İbrahim Yılmaz adına oğlu Mustafa Yılmaz'a ve Satılmış Zeki adına oğlu Salih Zeki'ye,  ilçenin tarihi mekanlarına sahip çıkarak görsel anlamda güzelleşmesine katkı veren vatandaşlardan Muzaffer Yanık'a, Sezai Atalay Zengin'e, Kemal Tüzün adına kız kardeşi Sevim Tüzün'e, Sadet Yılmaz'a, hobi olarak başladığı oyuncak yapımı sonunda uzaktan kumandalı iş makinesi yapmayı başaran ve bu konuda gençlere örnek olan ekskavatör operatörü Yalçın Demir'e ödüllerini Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Çubuk Kaymakamı Cemal Şahin ve Belediye Başkanı Lokman Özden verdi.

-Bakan Şimşek stantları gezdi-

Programın ardından festival hakkında Çubuk Kaymakamı Cemal Şahin ve Belediye Başkanı Lokman Özden'den bilgi alan Bakan Şimşek, festival stantlarını gezdi, Çubuk agat taşını inceledi ve eğitim gönüllüleri standında bazlama, gözleme ve sarma satın aldı.

Çubuk Şehir Müzesini de ziyaret eden Şimşek,  Ankaralı işadamlarından Dericizade firmasının yönetim kurulu başkanı Faruk Küçük'ün açtığı, Ankara ve Atatürk fotoğraflarından oluşan sergiyi gezdi. Çubuk Terör Mağdurları Derneği standını ziyaret eden Şimşek'e, Çubuk Terör Mağdurları Dernek Başkanı Zeki Avan tarafından şehitler panosu hediye etti.

Bakan Şimşek, stantları gezerken vatandaşlar ve esnafla sohbet ederek, satışların olup olmadığını sordu. Çubuk Belediyesi'nin ikram çadırını ziyaret eden Şimşek, yöresel ürünlerin tadına da baktı. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 9. Uluslararası Çubuk Turşu ve Kültür Festivali Düzenlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Kara Yollarında Yapım ve Bakım Çalışmaları Devam Ediyor
    08:23 Kara Yollarında Yapım ve Bakım Çalışmaları Devam Ediyor

    Karayollarının yapım, bakım ve onarım çalışmaları sürdürülen kesimlerinde yavaş gidilmesi, trafik işaret ve işaretçilerine uyulması gerekiyor. TEM Otoyolu'nun Kınalı-Gümüşova kavşaklarında üstyapı onarım ve yenileme çalışmaları nedeniyle şerit daraltması yapılırken, Ankara-Niğde Otoyolu'nun Emirler Kavşağı bağlantı yolu ve Aydın-Denizli Otoyolu'nun belirli kesimlerinde trafiğe kapatmalar gerçekleştirildi. Ayrıca, Kızılcahamam-Kahramankazan-Ankara yolunda banket dışı ilave servis yolu yapım çalışmaları nedeniyle trafiğe kapatılan kavşaklar bulunuyor. Turgutlu-Salihli yolunda drenaj kanalı yapımı ve İzmit-Düzce yolunda fiber optik kablo haberleşme altyapı çalışmaları devam ederken, Bandırma-Biga yolunda kavşak düzenleme çalışmaları sürüyor. İnebolu-Abana-Çatalzeytin yolunda heyelan ıslah çalışmaları yapılırken, Taşova-Erbaa-Niksar yolunda köprü yapım çalışmaları devam ediyor. Arhavi-Hopa-Sarp yolunda ise şev temizliği ve çelik ağ uygulama çalışmaları gerçekleştiriliyor.

  • Galatasaraylı ve diğer taraftarlar Sındırgı'da toplu iftar yemeği düzenledi
    08:22 Galatasaraylı ve diğer taraftarlar Sındırgı'da toplu iftar yemeği düzenledi

    Balıkesir'in Sındırgı ilçesinde Galatasaraylı taraftarlar, Sındırgı Belediyesi tarafından evlere dağıtılan iftar yemeklerinin bir gününü üstlenerek Cumhuriyet Meydanı'nda toplu iftar yemeği düzenledi. Yemeğe Galatasaray taraftarlarının yanı sıra diğer takımların taraftarları da katılarak dostluk sergiledi.

  • Küçükçekmece'de fabrika yangını
    08:20 Küçükçekmece'de fabrika yangını

    Küçükçekmece Mehmet Akif Mahallesi Bahariye Caddesi'nde bulunan bir fabrikada bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye, polis ve sağlık ekibi sevk edildi. İddiaya göre içeride mahsur kalan işçiler olabilir. İtfaiye ekipleri yangına müdahale ediyor.

  • İzmir'de Kız Çocuğunu Taciz Eden Şüpheli Yakalandı
    08:15 İzmir'de Kız Çocuğunu Taciz Eden Şüpheli Yakalandı

    İzmir'in Karabağlar ilçesinde yaşayan 12 yaşındaki bir kız çocuğunu taciz ettiği iddia edilen şüpheli, polis ekiplerince saklandığı adreste gözaltına alındı. Ailenin suç duyurusu üzerine yapılan çalışmalar sonucunda şüpheli Bayraklı ilçesinde yakalandı ve emniyetteki işlemleri devam ediyor.

  • İstanbul'da uluslararası suç örgütü üyeleri yakalandı
    08:09 İstanbul'da uluslararası suç örgütü üyeleri yakalandı

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İstanbul'da düzenlenen 'Mahzen-23' operasyonuyla uluslararası seviyede aranan Talgat Baisaov ve Maxat Rakhishov'un yakalandığını duyurdu. Bakan Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, suç örgütlerine ve zehir tacirlerine göz açtırmayacaklarını belirtti.

  • Bakan Yerlikaya: İnterpol kırmızı bülteniyle aranan 2 suç örgütü lideri İstanbul'da yakalandı
    08:06 Bakan Yerlikaya: İnterpol kırmızı bülteniyle aranan 2 suç örgütü lideri İstanbul'da yakalandı

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İnterpol kırmızı bülteniyle aranan Talgat Baisaov ve Maxat Rakhishov'un İstanbul'da düzenlenen 'Mahzen-23' Operasyonuyla yakalandığını açıkladı. Operasyon, Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Başkanlığı koordinesinde gerçekleştirildi.

  • İnterpol kırmızı bülteniyle aranan Talgat Baisaov ve Maxat Rakhishov, İstanbul'da yakalandı
    08:05 İnterpol kırmızı bülteniyle aranan Talgat Baisaov ve Maxat Rakhishov, İstanbul'da yakalandı

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İnterpol kırmızı bülteniyle aranan Talgat Baisaov ve uluslararası seviyede aranan Maxat Rakhishov'un İstanbul'da düzenlenen "Mahzen-23" operasyonuyla yakalandığını duyurdu.

  • İstanbul'da düzenlenen 'Mahzen-23' Operasyonuyla uluslararası suçlular yakalandı
    08:04 İstanbul'da düzenlenen 'Mahzen-23' Operasyonuyla uluslararası suçlular yakalandı

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İstanbul'da düzenlenen 'Mahzen-23' Operasyonuyla uluslararası seviyede aranan Talgat Baisaov ve Maxat Rakhishov'un yakalandığını açıkladı. Operasyon, Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Başkanlığı koordinesinde gerçekleştirildi.

  • Küçükçekmece'de fabrika yangını
    08:02 Küçükçekmece'de fabrika yangını

    Küçükçekmece Mehmet Akif Mahallesi Bahariye Caddesi'nde bulunan bir fabrikada henüz bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. İhbar üzerine olay yerine çevre ilçelerden çok sayıda itfaiye, polis ve sağlık ekibi sevk edildi. İddiaya göre halı üretimi yapılan fabrikada içeride mahsur kalan işçiler olması muhtemel. İtfaiye ekiplerinin yangına müdahalesi devam ediyor.

  • Halep'te Hava Saldırısında 40 Kişi Öldü
    08:00 Halep'te Hava Saldırısında 40 Kişi Öldü

    Suriye'nin Halep kentinde gerçekleşen hava saldırısında 40'a yakın kişi hayatını kaybetti. Suriye hükümeti saldırıyı İsrail'e bağladı. Saldırıda sivillerin yanı sıra 5 Hizbullah üyesinin de öldüğü belirtiliyor. Uluslararası havalimanı yakınındaki silah depolarının hedef alındığı ifade ediliyor. İsrail ise saldırıyla ilgili herhangi bir açıklama yapmadı.

  • İstanbul'da düzenlenen operasyonla uluslararası suçlular yakalandı
    07:58 İstanbul'da düzenlenen operasyonla uluslararası suçlular yakalandı

    İçişleri Bakanı Yerlikaya, İstanbul'da gerçekleştirilen 'Mahzen-23' Operasyonuyla, Interpol kırmızı bülteniyle aranan Talgat Baisaov ve Maxat Rakhishov'un yakalandığını duyurdu. Baisaov, 'Yasa Dışı Örgüt Faaliyetleri ve Kaçakçılık' suçundan, Rakhishov ise 'Dolandırıcılık' suçundan aranıyordu.


Advertisement