9 Aylık "dere Temizlik Raporu" Açıklandı - Son Dakika
Güncel

9 Aylık "dere Temizlik Raporu" Açıklandı

9 Aylık "dere Temizlik Raporu" Açıklandı

İZSU, 222 dereden 40 bin kamyon malzeme çıkardı

11.10.2014 09:09  Güncelleme: 09:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Meles Deresi'nin balçık olan bölümlerini betonlayarak "koku" sorununa kalıcı çözüm bulan İzmir Büyükşehir Belediyesi, 2014 yılının 9 aylık bölümünde 222 derede 624 kilometre uzunluğunda dere temizliği gerçekleştirdi; derelerden 600 bin ton (40 bin kamyon) malzeme taşıdı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, kendi araç ve personeli ile gerçekleştirdiği temizlik ve bakım çalışmaları ile hem kent merkezindeki hem de çevre yerleşimlerdeki dereleri kış aylarına hazırlıyor hem de taşkınların önüne geçiyor. Meles ve Yobaz derelerinin balçık zemininde gerçekleştirdiği betonlama çalışması ile bu derelerdeki "koku" sorununa kalıcı çözüm bulan İZSU, 2014 yılının 9 aylık döneminde 222 adet dere ve yan kolunda 624 kilometre uzunluğunda temizlik çalışması yaptı ve bu derelerden 600 bin ton (40 bin kamyon) malzeme çıkardı.

Yeni araçlarla hızlı temizlik
11.2 milyon liralık yatırımla 20 adet iş makinesi ve 20 adet kamyon alarak kent merkezi ve çevre ilçelerde dere temizliklerini 3 yıldır kendi ekipleri ile sürdüren İZSU Genel Müdürlüğü, teknolojik yeniliklerle çalışmalarına hız katıyor. Amfibik adı verilen "yüzer-gezer gemi" ve mevcut iş makinelerine monte edilebilen parçalayıcı (Mulcher) ile hem zamandan hem de iş gücünden tasarruf ediliyor.

İZSU yüz güldürdü

Meles ve Yobaz derelerinde gerçekleştirdiği zemin iyileştirme çalışmaları ile bu derelerin temizliğinde büyük hız kazanan İZSU Genel Müdürlüğü, kış aylarında sele yaz aylarında kokuya neden olan pek çok derede temizliğin yanı sıra taşkınları önleyecek önemli çalışmalar da yaptı: Bornova Deresi'nin eski Piyale Fabrikası boyunca olan bölümünde dere duvarları yükseltildi. Narlıdere Köroğlu Mahallesi'nden geçen derede taşkını önlemek amacıyla sedde ve havuz imalatı ile dere kenarına duvar yapımı çalışmaları başladı. Yağışlarda taşkınların yaşandığı Bornova Kavaklıdere Deresi'nde dere yatağı genişletilerek ıslah edildi. Urla Tınaztepe Deresi'nde ve Hamza Deresi'nde yağışlarda yaşanan sıkıntıların önüne geçmek amacıyla ıslah çalışması yapıldı. Torbalı Ayrancılar Deresi'nde de 1 kilometre uzunluğunda menfez yapıldı. Seferihisar'da Taşdibi Deresi'nde ıslah ve korkuluk imalatı çalışmaları sürüyor. Yine Seferihisar'da Pınarlı ve Kantarcı derelerin de üç yerde menfez geçişi yapılarak yağışlı havalarda suyun rahat akması sağlandı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel 9 Aylık 'dere Temizlik Raporu' Açıklandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement