89 Öğrenci Çanakkale'ye Uğurladı - Son Dakika
Yerel

89 Öğrenci Çanakkale'ye Uğurladı

89 Öğrenci Çanakkale\'ye Uğurladı

Emniyet Genel Müdürlüğü Güvenli Hayat ve Güvenli Gelecek İçin Çocuk ve Gençler Sosyal Koruma ve Destek Programı (ÇOGEP) kapsamında 89 öğrenci Çanakkale’ye uğurlandı.

10.04.2014 18:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Emniyet Genel Müdürlüğü Güvenli Hayat ve Güvenli Gelecek İçin Çocuk ve Gençler Sosyal Koruma ve Destek Programı (ÇOGEP) kapsamında 89 öğrenci Çanakkale'ye uğurlandı.

Emniyet Genel Müdürlüğü ÇOGEP finansman desteği Samsun Valiliği koordinesinde İl Emniyet Müdürlüğü tarafından yürütülen, İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün paydaş olarak destek verdiği "Güvenli Gelecek İçin İlk Adım Projesi" kapsamında il merkezindeki 4 ilçedeki dezavantajlı ve başarılı ortaokul öğrencilerine yönelik Çanakkale gezisi düzenlendi.

Toplum Destekli Polislik (TDP) Şube Müdürlüğü tarafından hazırlanan, ÇOGEP kapsamında onaylanan "Güvenli Gelecek İçin İlk Adım Projesi" ile özellikle dezavantajlı ve başarılı bulunan 11-14 yaş grubundan 49 erkek, 40 bayandan oluşan ve toplam 89 öğrenci ile İstanbul, Bursa, Tekirdağ illerini de kapsayan Çanakkale gezisi 10-14 Nisan 2014 tarihleri arasında yapılacak.

Gezi öncesi Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü önünde toplanan öğrencileri İl Emniyet Müdürü Vedat Yavuz ve İl Milli Eğitim Müdürü Aytekin Girgin uğurladı.

Uğurlama öncesi öğrencilere seslenen İl Emniyet Müdürü Vedat Yavuz, "Bu proje kapsamında İstanbul, Bursa, Tekirdağ ve Çanakkale illerimize 4 gün sürecek bir gezi çıkacaksınız. Allah öncelikle kaza bela vermesin. Bu imkan güzel bir imkan. Bizler Çanakkale'yi görev sebebiyle 25'li yaşlarımızda gördük. Ama Türkiye Cumhuriyeti'nin her metrekaresinde yaşayan her insanımız gidip görmesi gereken bir yer olduğunu düşünüyorum. Dikkatli gidip, dikkatli gelin" dedi.

"GİTTİĞİNİZ YERLERİ BİR İNGİLİZ GİBİ GEZMEYİN"

Gezi için öğrencilere öğütler veren İl Milli Eğitim Müdürü Aytekin Girgin, "Çocuklarımızı Çanakkale gibi yakın tarihimizin çok önemli noktasına gönderiyoruz, hem de İstanbul ve Bursa gibi imparatorluğumuzun ilk kuruluş günlerine gideceksiniz. Gezerken oraların manevi havasını teneffüs ederek ve gördüklerinizi fotoğraf makineleriyle, not defterleriyle not ederek ve tarihteki bilgilerinizi de onlarla özümseyerek geldiğiniz zaman diğer arkadaşlarınıza da anlatarak daha fazla arkadaşınızın bundan faydalanmasını istiyorum. Oralarda bir İngiliz gibi gezmeyeceksiniz. 'Benim dedem bu topraklar için kanını bu toprağa dökmüş. Atalarımız bu topraklar için çalışmış' duygularıyla gezeceksiniz. O zaman emin olun ki çok daha kalıcı olur. Mehmet Akif Ersoy'un dediği gibi 'bastığımız yerleri toprak' diyerek geçmeyeceğiz. Altındaki şehitlerimizi saygı ve minnetle her defasında anacağız" diye konuştu.

Konuşmaların ardından öğrenciler otobüslere binip emniyet kemerlerini bağlayarak yola çıktılar. Gezide öğrencilere Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü'nden 1 başpolis ve 7 polis memuru, İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nden de 3 öğretmen eşlik ediyor. - SAMSUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel 89 Öğrenci Çanakkale'ye Uğurladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement