8. Giresun Günleri - Son Dakika
Güncel

8. Giresun Günleri

8. Giresun Günleri

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu: "Bakanlık olarak Giresun'a büyük hizmetler yapıyoruz.

03.05.2014 22:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "Bakanlık olarak Giresun'a büyük hizmetler yapıyoruz. Giresun'a hizmetkarım" dedi.

Eroğlu, Feshane Fuar ve Kongre Kültür Merkezi'nde düzenlenen 8. Giresun Günleri'nde yaptığı konuşmada Giresun'un bir damadı olarak, Giresunlular ile gurur duyduğunu söyledi.

Alanda çok büyük bir coşkunun olduğunu belirten Eroğlu, etkinliğin insanların kaynaşmasına, tanışmasına, sevgi ve kardeşlik bağlarının daha da gelişmesine vesile olduğunu anlattı.

Her bölgenin, ilin kendine özgü özelliklerinin olduğunu anlatan Eroğlu, "İstanbul'da doğup daha Giresun'a gitmemiş Giresunlular var. Onlar burada en azından Giresun'un havasını teneffüs ediyorlar. Bilhassa gençler anne ve babalarının memleketlerini daha yakından tanıma fırsatı buluyorlar" dedi.

Giresun'u her sene daha iyi tanımak için Feshane'ye geldiklerini anlatan Eroğlu, "Bakanlık olarak Giresun'a büyük hizmetler yapıyoruz. Giresun'a hizmetkarım. Giresun'un bir hemşerisi, damadı olarak seviyorum. Dikilmeyen ormanlık alanları, özellikle ceviz, badem dikmek süretiyle büyük bir seferberlik yaptık. Özellikle Şebinkarahisar, Alucra ve Çamoluk'ta bu seferberlik devam ediyor. Neden? Çünkü, 'insanı yaşat ki devlet yaşasın' mantığı var" diye konuştu.

"Hemşerilerimiz muhabbet halkası oluşturuyor"

Giresun Federasyonu Başkanı Hasan Turan da tüm katılımcılara teşekkürlerini sunarak "Gönül ne kahve ister ne de kahvehane' özdeyişini 'Gönül ne fes ister ne feshane, gönül muhabbet ister Feshane bahane' şeklinde çevirdik. Dolayısıyla hemşerilerimiz muhabbet halkası oluşturuyor, özlemlerini gideriyor, hatıralarını canlandırıyor. Gurbet ile sılayı buluşturuyor" ifadelerini kullandı.

Konuşmasının ardından Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'na Giresun Federasyonu Başkanı Hasan Turan tarafından günün anısına plaket takdim edildi.

Bakan Eroğlu, daha sonra eşi Hatice Eroğlu ile Giresun dernek ve sivil toplum kuruluşlarının standlarını gezerek Giresunlular ile hem muhabbet etti hem de yöresel ikramlardan tattı.

Etkinliğe İstanbul Milletvekili Hüseyin Besli, Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Mehmet Ergün Turan ve AK Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşcu'nun yanı sıra çok sayıda Girusunlu katıldı. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 8. Giresun Günleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Gelibolu'da Kask Kullanmayan ve Ehliyetsiz Motosiklet Sürücülerine Denetim
    13:27 Gelibolu'da Kask Kullanmayan ve Ehliyetsiz Motosiklet Sürücülerine Denetim

    Çanakkale'nin Gelibolu ilçesinde polis ekipleri tarafından kask kullanmayan, yetersiz ehliyet ile motosiklet kullanan ve ehliyetsiz motosiklet kullanan sürücülere yönelik denetim gerçekleştirildi. Denetimde çok miktarda cezai işlem uygulandı ve 5 motosiklet bağlanarak, yediemin otoparkına çekildi. Ayrıca GBT sorgusunda bir şahsın ruhsatsız silah bulundurmak suçundan 6 yıl 6 ay kesinleşmiş hapis cezası tespit edilerek, gözaltına alındı. Gelibolu'da bu tür denetimlerin sürekli devam edeceği ve kask kullanımının yaygınlaştırılması amaçlandığı belirtildi.

  • Beşiktaş Yeni Teknik Direktör Arayışlarını Sürdürüyor
    13:25 Beşiktaş Yeni Teknik Direktör Arayışlarını Sürdürüyor

    Beşiktaş Futbol Takımları Genel Koordinatörü Samet Aybaba, yeni teknik direktör arayışlarının devam ettiğini ve Sergen Yalçın ile görüşmediklerini belirtti. Aybaba, ayrıca yeni sezon öncesi kadro yapılanması konusunda çalışmaların sürdüğünü ifade etti. Beşiktaş Kulübü Futbol Şube Sorumlusu Feyyaz Uçar ise, Beşiktaş'a yakışacak olan hocayı belirleyeceklerini ve sezon sonunda anlaşma yapacaklarını söyledi.

  • Niğde Valiliği TYP Programı ile 150 Kişi İşe Alacak
    13:24 Niğde Valiliği TYP Programı ile 150 Kişi İşe Alacak

    Niğde Valiliği bünyesinde çalıştırılmak üzere TYP (Toplum Yararına Program) çerçevesinde 150 kişi alınacak. Başvurular başlamış olup son başvuru tarihi 18 Nisan 2024 Perşembe olarak belirlendi. İstihdam edilecek kişiler kura sonucu belirlenecek ve 29 Nisan - 29 Ekim 2024 tarihleri arasında 6 ay süreyle istihdam edilecek. Başvurular iskur.gov.tr, e-Devlet veya Alo 170 iletişim hattı üzerinden yapılabilecek. Detaylı bilgi için https://esube.iskur.gov.tr/ adresi ziyaret edilebilir.


Advertisement