77 Yaşındaki Baykal, Nevruz Ateşinin Üzerinden Atladı - Son Dakika
Güncel

77 Yaşındaki Baykal, Nevruz Ateşinin Üzerinden Atladı

CHP eski Genel Başkanı ve Deniz Baykal, ilerlemiş yaşına rağmen yanan Nevruz ateşi üzerinden atlayarak gençlere taş çıkarttı.

21.03.2015 15:54  Güncelleme: 12:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhuriyet Halk Partisi eski Genel Başkanı ve Antalya milletvekili 77 yaşındaki Deniz Baykal, Antalya 'da Konyaaltı Belediyesi tarafından düzenlenen Nevruz şenliklerine katıldı. Baykal, ilerlemiş yaşına rağmen yanan Nevruz ateşi üzerinden atlayarak gençlere taş çıkarttı.

DEMİR DÖVDÜ

Burada konuşan Baykal, Türkiye'nin tüm iç ve dış tertiplere rağmen dimdik ayakta olduğunu belirterek, "Milli kimliğine sahiptir, siyasi değerlerine sahiptir, geleneğine, devletine, cumhuriyetine, Mustafa Kemal Atatürk'üne sahiptir. Nevruz'da biz bu beraberliğimizin altını bir kez daha çiziyoruz, dünyaya bunu ilan ediyoruz" dedi.

Konuşmaların ardından sıra ateş üzerinden atlama törenine geldiğinde Baykal ilk sıradaki yerini aldı. Protokole de ateşin üzerinden atlayarak öncülük eden Baykal daha sonra demir dövdü.

"BAYRAĞIMIZ DALGALANACAK, EZANIMIZ SUSMAYACAK"

Konyaaltı Belediyesi öncülüğünde Türk Ocakları, Türkmen Birliği Dayanışma Derneği, Kıbrıs Türk Kültür Derneği, Azerbaycan Kültür ve Dayanışma Derneği, Yörükler Kültür ve Dayanışma Derneği ile düzenlenen ve geleneksel hale getirilecek olan Nevruz Kutlamaları Konyaaltı Belediyesi meydanında gerçekleştirildi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan törenlerde Türk Ocakları Antalya Şube Başkanı Abdullah Uysal ve Yörükler Derneği Başkanı Abdullah Duman'dan sonra söz alan Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek, dördüncü dönemde yüzde 60'ın üzerinde oy alarak tekrar geldikleri görevlerinde yeni hedeflere ilerlemek için çaba sarfettiklerini söyledi. Konyaaltı Belediyesi'nin Mustafa Kemal Atatürk'ün devrim ve ilkeleri doğrultusunda görevine devam ettiğini hatırlatan Böcek, "Az önce nevruz ateşini yakarken bütün kinlerin ve nefretlerin yok edilmesini diledik. Yunus Emre'nin 'gelin birlik olalım işi kolay kılalım' sözü doğrultusunda bugün renklerimiz, gecemiz gündüzümüz aynı, bu birliğimizi bozmaya çalışanlar olabilir, biz Atatürk'ün yolunda yürümeye devam edeceğiz bayrağımız dalgalanacak, ezanımız da susmayacak" dedi.

"UMUT EKMEK ARZUSUDUR"

Muhittin Böcek'in ardından söz alan Deniz Baykal ise Nevruz anlayışına, geleneğine duyduğu derin saygıyı ve önemine olan inancını ifade etmek için törene katıldığını söyledi. Sesinin kısık olduğu gözlenen Baykal, "Nevruz hepimizin özellikle şu sırada çok ihtiyaç duyduğu bir kavram. Yaşanmış büyük acılar haksızlıklar, zulümler, ızdıraplar var. Dünya, bölgemiz hatta ülkemiz büyük acılar yaşıyor, böyle bir dönemde hepimizin içinden gelen bir duygu taze bir başlangıç yapmak, her şeye sıfırdan başlamak, yeni lekelenmemiş taze olan ne varsa onu umut ekmek arzusudur" dedi.

"KİMSE ÜLKEMİZE GÖZ DİKMESİN"

Taze bir başlangıç istediklerini ve Nevruz'un bu özlemi simgelediğini söyleyen Baykal, Nevruz'un kardeşliğe, iyiliğe yönelik çıkış noktası olduğunu kaydetti. Yörükler, Türkmenler, Kıbrıslılar, Azeriler, Araplar, Çerkezler, Gürcüler, Kürtlerin, Lazların ortak bir millet anlayışı içinde bir arada bulunduklarını hatırlatan Baykal şöyle devam etti:

"Bir aradayız yumruk gibiyiz. Bu anlayış bizi başarıya götüren anlayıştır. Bunu kaybettiğimizde çok büyük sıkıntılar kaçınılmaz olur zaman zaman bu anlayış tehdit edildi. Ama o ulusal birlik anlayışını milletimiz koruduğu için yukarıdaki dalgalanmaları aşmayı başarmıştır. Ülkemiz içten dıştan bütün tertiplere rağmen dimdik ayaktadır. Milli kimliğine sahiptir, siyasi değerlerine sahiptir, geleneğine, devletine, cumhuriyetine, Mustafa Kemal Atatürk'üne sahiptir. Nevruz'da bu beraberliğimizin altını bir kez daha çiziyoruz, dünyaya bunu ilan ediyoruz. İyi bir dünyada barış içinde, hukuk içinde, adalet içinde kardeşçe, kendi inançlarımıza geleneklerimize kimliklerimize sahip çıkarak yaşamak istiyoruz. Kimsenin tavuğuna kışt demek istemiyoruz ama kimsenin de bizim üzerimize göz dikmesine izin vermiyoruz. Bu anlayışla bugünlere getirdik ve bu anlayışla geleceğe taşıyacağız."

77 Yaşındaki Baykal, Nevruz Ateşinin Üzerinden Atladı
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel 77 Yaşındaki Baykal, Nevruz Ateşinin Üzerinden Atladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (17)

  • Drakula: En azından montaj dublaj demedi milleti enayi yerine koymadı iyi kötü ama adam gibi istifa etti gitti 10 2 Yanıtla
  • ANTİ CHP: ONUN YEDİĞİNİ BİZLERDE YESEK GENÇ VE DİNÇ KALIRIZ, , 3 2 Yanıtla
  • ASÎLTURK: Boynundaki renkler ilginc 3 1 Yanıtla
  • YUSUF: nevruz değil NEVROZ 2 2 Yanıtla
  • ss: newrozun ön plana çıkarılıp islami değerlerin unutulmasını isteyen. . m. kemal de ankarda newroz düzenletmişti. . . aynı zihniyet devam ediyor. . akp si de hdp si de , mhp side aynı zihniyetin ürünleri sadece giydikleri elbiseler farklı. . . unutmayın ki bu siyasi grühlar toplumumuzu ifsat etmekte 2 2 Yanıtla
  • savaşçı: ha şöyle baykalcan. bugün nevruz ateşi, yarın da newroz ateşinden atlarsın. . yavaş yavaş ecele yok, alışacaksınız. . . . . . . . . 0 3 Yanıtla
  • AA: ARTIK YAŞIN 80 E DAYANMIŞ BIRAKKKK MEÇLİSTEN TAPUTLAMI ÇIKACAKSIN MİLLET VEKİLİ OLACAKSINDA NE OLACAK DOYMADINMI 2 1 Yanıtla
  • ÖMER: YÖRÜKLER BU ÜLKENİN CANIDIR HELAL OLSUN GERÇEK TÜRKLER İŞTE YÖRÜKLER 2 1 Yanıtla
  • yarbaba: anasından vekıl dogmuşlar, , vekıl olecekler. . . . bilğelık varsa illakı vekıllık mı olmalı 40 yıldır meclıstesınız yetmıyormu. . . . kenara artık kenara. . . . sadece sız degil. . . . yaslıların hepsı secıme gırmesın. . . . . vekıllık te yas sınırı 60-65 olmalı. . . . kamu kutumundakıler 60-65 de yas haddınden emeklı oluyorda vekıllerde sınır bıle yok. . . . . . ciftlıkmı orası be. . . 3 0 Yanıtla
  • Yorumcu: Siz Ateşle oynayın aferimmmmm ..... Kürdolar 0 3 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement