75 Yıllık Evli Çift Son Nefeslerini Aynı Yatakta Verdi - Son Dakika
Yaşam

75 Yıllık Evli Çift Son Nefeslerini Aynı Yatakta Verdi

ABD'de yaşayan 75 yıllık evli çiftin son arzusu gerçek oldu. Çift, son nefeslerini 24 saat arayla aynı yatakta verdi.

03.07.2015 16:00  Güncelleme: 16:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ABD'de Califormia eyaletinde 75 yıllık evli çiftin son arzuları gerçek oldu. Birbirlerine olan aşklarıyla tanınan çift, son nefeslerini 24 saat arayla aynı yatakta verdi.

8 YAŞINDAN BERİ AYRILMIYORLAR

Aileleri Polonya'dan ABD'ye göç eden Jeanette ve Alexander Toczko çifti henüz sekiz yaşındayken tanıştılar. O yaştan sonra bir daha hiç ayrılmayan çift 1940'ta evlenip beş çocuk sahibi oldu. Savaş gazisi olan 95 yaşındaki Alexander Toczko bir süre önce düşüp kalçasını kırdığında yatağa bağlı hale geldi. Sağlığı kritikleşen yaşlı adamın özel bir yatakta yatması gerekince çift, 75 yıllık evliliklerinde ilk kez yataklarını ayırmak zorunda kaldı.

İSTEDİĞİ OLDU, KOLLARIMDA ÖLDÜ

Aynı dönemde Jeanette'in de hastalığı ilerledi ve o da yatağa bağımlı hale geldi. Sağlıklarını iyiden iyiye kaybeden çift çocuklarına son isteklerinin aynı yatakta yatıp, birbirlerinin kollarında ölmek olduğunu söylediler. Durumu ağırlaşan çiftin son anlarını kızları Aimee, İngiliz Daily Mail gazetesine anlattı. Babaları 17 Haziran'da evindeki yatağında son nefesini verince Aimee, yanında yatan annesine "onu kaybettik" demiş. Aimee sonrasında yaşanan duygusal anları şöyle anlattı: "Babama sarıldı ve 'Bak istediğin oldu. Benim kollarımda öldün ve seni çok seviyorum. Seni çok seviyorum, beni bekle, yakında yanında olacağım.' dedi."

24 SAAT SONRA AYNI YATAKTA

Aradan 24 saat bile geçmeden 96 yaşındaki Jeanette Toczko da aynı yatakta yaşamını yitirdi.

75 Yıllık Evli Çift Son Nefeslerini Aynı Yatakta Verdi

Son Dakika Yaşam 75 Yıllık Evli Çift Son Nefeslerini Aynı Yatakta Verdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (35)

  • ateist: Türklerin yorumlara bak. Bunlardan ne olur ki? 1000 liraya eşşek gibi çalışır sonra Allahım sana şükürler olsun derler. 22 53 Yanıtla
  • akıncı genç: Bunların hepsi boş Allak c. c. imanlı ölüm nasip etsin yoksa vay halimize 43 11 Yanıtla
  • Nuri: Aşkın sanırım en güzel tarifi bu; sevdiğinle aynı yatakta gözlerini yummak 51 1 Yanıtla
  • yeni müslüman olan papaz: islam mutluluk ve huzur dinidir,,ben yeni müslüman oldum,,özellikle müslümanlarin yaptigi ibadetler cok hosuma gidiyor,,namaz abdest,oruc,hac,zekat kurani arabcasindan makamli dinlemek veya okumak insana huzur veriyor,,ezan dinlemek huzur veriyor,,,DR-Hans Müller 32 14 Yanıtla
  • inanmiyorumm: Çok çirkin gozukuyo lar 2 44 Yanıtla
  • Resat: Ey aşk sen ne güzelsin 40 2 Yanıtla
  • Evli: Evet evli ciftler goruyorsunuz lutfen birbirinizin kiymetini bilin ve birbirinize sikica sarilin cunku size allahtan ve birbirinizden baska kimseden hayir gelmez 37 3 Yanıtla
  • bir.yeni.dilek.: İnsallah banada sevdigmle kolkola gözgozeyken ölmek nasip olur Allahtan başka ne isterim ki :) 35 2 Yanıtla
  • Iman gerek: İman siz oldukten sonra beraber olmenin ne anlamı var 9 25 Yanıtla
  • memati: yüce rabbim imanla alsın canımızı yoksa vay halimize 30 4 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde zincirleme trafik kazasında 3 kişi öldü, 6 kişi yaralandı
    22:39 Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde zincirleme trafik kazasında 3 kişi öldü, 6 kişi yaralandı

    Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde meydana gelen zincirleme trafik kazasında 3 kişi hayatını kaybetti, 6 kişi yaralandı. Kazada, otomobil, hafif ticari araç ve motosiklet çarpıştı. Yaralılar Siverek Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Kazanın ardından kara yolunda ulaşım kısa süreliğine durdu, daha sonra tekrar açıldı. Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, kazada hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diledi.

  • Diyarbakır Eğil ilçesinde iftar programı düzenlendi
    21:57 Diyarbakır Eğil ilçesinde iftar programı düzenlendi

    Eğil Belediyesi tarafından Cumhuriyet Meydanında düzenlenen iftar programına birçok vatandaş katıldı. Programda, AK Parti Diyarbakır milletvekilleri, Eğil Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili, AK Parti Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan adayı ve sivil toplum kuruluş temsilcileri de yer aldı. İftar programı dualarla sona erdi.

  • Eylem Tok'un oğlunun karıştığı ölümlü kazadan yeni görüntüler ortaya çıktı
    21:46 Eylem Tok'un oğlunun karıştığı ölümlü kazadan yeni görüntüler ortaya çıktı

    Türkiye'nin konuştuğu ölümlü kazayla ilgili yeni görüntüler ortaya çıktı. İstanbul Eyüpsultan'da Oğuz Murat Aci'nin ölümüne, 4 kişinin de yaralanmasına neden olan kazadan sonra, yazar Eylem Tok'un, 17 yaşındaki oğlu T.C'yi yurt dışına kaçırmak için nasıl bir koşuşturma yaşadığı yeni görüntülerle gözler önüne serildi.

  • Adana'da Koruyucu Aileler ve Çocukları İftar Yemeğinde Buluştu
    21:41 Adana'da Koruyucu Aileler ve Çocukları İftar Yemeğinde Buluştu

    Adana'da düzenlenen geleneksel iftar yemeğinde koruyucu aileler ve çocuklar bir araya geldi. DAİMFED Başkanı Mustafa Karslıoğlu, etkinliği düzenli bir şekilde gerçekleştirdiklerini ve koruyucu ailelere teşekkür etti. Adana Valisi Yavuz Selim Köşger ise, bu kutsal faaliyete katılmaktan mutluluk duyduğunu belirtti. İftar programında çocuklarla eğlenceli oyunlar oynandı ve Hacivat ile Karagöz gösterisi yapıldı.

  • Şırnak Belediyesi ve TOKİ işbirliğiyle yapılan Millet Kıraathanesi hizmete açıldı
    21:39 Şırnak Belediyesi ve TOKİ işbirliğiyle yapılan Millet Kıraathanesi hizmete açıldı

    Şırnak Belediyesi ve TOKİ işbirliğiyle yapılan Millet Kıraathanesi, düzenlenen törenle hizmete açıldı. Kıraathanede Dengbej Evi, kütüphane, okuma, sergi ve toplantı salonları bulunuyor. Belediye Başkanı Mehmet Yarka, yapıyı Beyaz Saray'a benzeterek, Şırnak halkının buraya Beyaz Saray dediğini söyledi. Yarka, gençlere yönelik projelerinin olduğunu ve dijital gençlik merkezi yapacaklarını belirtti.

  • Giresun'da minibüs devrildi: 4 yaralı
    21:11 Giresun'da minibüs devrildi: 4 yaralı

    Giresun'un Bulancak ilçesine bağlı Elmalı köyünde R.K. idaresindeki minibüsün devrilmesi sonucu sürücü ve beraberindeki Turgut, Durmuş ve Durdane Karahasan yaralandı. Yaralılar, 112 Acil Sağlık ekiplerince hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındı.

  • Ordu İl Müftülüğü Üniversite Öğrencilerine İftar Programı Düzenledi
    21:07 Ordu İl Müftülüğü Üniversite Öğrencilerine İftar Programı Düzenledi

    Ordu İl Müftülüğü tarafından ildeki üniversite öğrencilerine yönelik düzenlenen iftar programına yaklaşık bin 500 öğrenci katıldı. Programda öğrencilere Osmanlı Devleti dönemi geleneği olan 'diş kiraları' dağıtıldı.

  • Rize'de cenazeden dönenleri taşıyan taksinin bariyerlere çarpması sonucu 4 kişi yaralandı
    21:01 Rize'de cenazeden dönenleri taşıyan taksinin bariyerlere çarpması sonucu 4 kişi yaralandı

    Rize'nin Uzunkaya mevkisinde O.S. idaresindeki bir taksi, Karadeniz Sahil Yolu'ndaki bariyerlere çarptı. Kazada, sürücü ve beraberindeki 3 kişi yaralandı. Yaralılar, sağlık ekipleri tarafından hastaneye sevk edildi. Taksinin içindekilerin, İyidere ilçesindeki bir cenazeden döndükleri belirtildi.

  • Ordu'da bin 500 üniversite öğrencisi iftar sofrasında buluştu
    21:00 Ordu'da bin 500 üniversite öğrencisi iftar sofrasında buluştu

    Ordu İl Müftülüğü tarafından düzenlenen iftar programına yaklaşık bin 500 üniversite öğrencisi katıldı. Programda öğrencilere Osmanlı geleneği olan 'diş kiraları' dağıtıldı.

  • Başkentte yanan aracı söndürmek için seferber oldular
    20:59 Başkentte yanan aracı söndürmek için seferber oldular

    Ankara'nın Sincan ilçesinde seyir halindeki bir otomobil aniden alev aldı. Çevredeki vatandaşlar yangın söndürme tüpleri ile müdahale ederek aracı söndürdü. Olay yerine polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Yangın sonucu araç kullanılamaz hale geldi.


Advertisement