Erciyes Film Festivalinde 'Hafsa' ile 'Geç Gelen' Birinci - Son Dakika
Güncel

Erciyes Film Festivalinde 'Hafsa' ile 'Geç Gelen' Birinci

Erciyes Film Festivalinde \'Hafsa\' ile \'Geç Gelen\' Birinci

ERÜ İletişim Fakültesi tarafından düzenlenen Erciyes Film Festivalinde, belgesel dalında birinciliği Emre Karapınar'ın yönettiği 'Hafsa' filmi aldı.

01.11.2014 10:21  Güncelleme: 10:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Erciyes Üniversitesi (ERÜ) İletişim Fakültesi tarafından bu yıl 7'ncisi düzenlenen Erciyes Film Festivali'nde, belgesel dalında birinciliği İnönü Üniversitesi öğrencisi Emre Karapınar'ın yönettiği 'Hafsa' filmi aldı.

'Kurmaca' ve 'Belgesel' dalı olarak iki ayrı dalda, toplamda 20 filmin yarıştığı ödül töreni, Nurcan Çetinsaya Konferans Salonu'nda gerçekleşti. Törene yönetmen, yapımcı ve senaristlerin yanı sıra Vali vekili ve Talas Kaymakamı Yasemin Özata Çetinkaya, ERÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Murat Doğan, Vali vekili ve  Talas Kaymakamı Yasemin Özata Çetinkaya, Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hamza Çakır, Başbakanlık Basın Yayın Enformasyon İl Müdürü Mehmet Uğurlu, İletişim Fakültesini yaptıran  Kayserili hayırsever Süleyman Çetinsaya ile eşi Nurcan Çetinsaya, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

Film festivalinde, emeği geçen herkese teşekkür ederek törenin açılış konuşmasını yapan ERÜ İletişim Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Hamza Çakır, şöyle dedi:

"Bu değerli yönetmenlerimiz tüm işlerini bıraktılar. İnanın 4 gündür burada öğrencilerimizle birlikte oldular. Onlara yol gösterdiler. Çok şükür 7 yıldır bu festivali düzenliyoruz. Zoru başarmak, zora talip olmadan başarıyı yakalamak elbette ki mümkün değil. Biz, zora talip olduk ve başarıyı yakaladık. Bu başarıda emeği geçen tüm öğretim elemanlarıma, idari personelime ve sevgili öğrencilerime teşekkür ediyorum. Ayrıca, bunun ekonomik boyutu bağlamında bize her zaman destek veren değerli iş adamımız Süleyman Çetinsaya'ya da şükranlarımı arz ediyorum. Festivalle öğrencilerimize özgüveni sağlamak istedik. Bu özgüveni vermeye çalışıyoruz. En önemlisi de mezun olduktan sonra, kimle irtibat kurmalıyım? Kiminle çalışmalıyım? Nereye gitmeliyim? derdinden kurtulmak için, diğer fakülteler gibi internet ortamından değil, direkt jüri üyelerimizi buraya çağırarak onlarla ortak projeler yapmalarını sağlamak istiyoruz."

Yarışmada, 'Kurmaca' dalında birinciliği, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi'nden Emircan Göksu ile Deniz Reka'nın 'Geç gelen' filmi, ikinciliği Serhat Kara'nın 'Dondurma' filmi alırken, üçüncülüğe ise, Mehmet Gülkanat'ın filmi 'Ukde' aldı.

Ayrıca, sosyal medya üzerinden yapılan elemelerde, en çok beğeniyi alan Erciyes Üniversitesi öğrencisi Murat Haksever'in yönettiği 'Adalet' filmi de sosyal medya ödülüne layık görüldü. Belgesel dalında ise, sosyal medya ödülünü Selçuk Üniversitesi öğrencisi Mehmet Ali Sevimli'nin yönettiği 'Yalnızlık Çağı' filmi aldı. Birinciliği, İnönü Üniversitesi'nden Emre Karapınar'ın filmi 'Hafsa', ikinciliği Erciyes Üniversitesi öğrencisi Turgay Kural'ın filmi 'Cibik' alırken, üçüncülüğe ise, Erciyes Üniversitesi öğrencisi Ahmet Onmaz'ın yönettiği 'Hasret Çiçekleri' filmi layık görüldü. Törenin ardından, yarışmada dereceye girenlere para ödülü ve plaket takdim edildi. - Kayseri

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Erciyes Film Festivalinde 'Hafsa' ile 'Geç Gelen' Birinci - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Esenler'de silahla havaya ateş eden şahıslar gözaltına alındı
    03:45 Esenler'de silahla havaya ateş eden şahıslar gözaltına alındı

    Esenler'de araç içerisinden silahla havaya ateş ettikleri anı sosyal medyada paylaşan iki şahıs, İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alındı. Gözaltına alınan şahıslar adli makamlara sevk edilecek.

  • Tokat ve Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespitleri Yapıldı
    03:18 Tokat ve Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespitleri Yapıldı

    İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu, Tokat ve Yozgat illerinde meydana gelen deprem sonrası yapılan hasar tespitlerini açıkladı. Tokat'ta 3 ilçe, 30 köyde, 191 konutta, 84 ahırda, 7 camide ve bir fırında hasar tespit edilirken, Yozgat'ta ise bir ilçe, 7 köyde 94 konutta, 4 camide ve 3 ahırda ön hasar tespitleri yapıldı. Karaloğlu, vatandaşlara evlerini kullanmamaları konusunda uyarıda bulunarak, misafir etme imkanlarının olduğunu belirtti.

  • Xiaomi 12 Serisi Android 15 Güncellemesi Alacak Mı?
    03:09 Xiaomi 12 Serisi Android 15 Güncellemesi Alacak Mı?

    Geçen sene Android 14'ü yayınlayan Google, bu yıl ise Android 15 işletim sistemini kullanıma sunacak. Xiaomi 12 serisi (Xiaomi 12, Xiaomi 12 Pro, Xiaomi 12 Lite, Xiaomi 12S, Xiaomi 12S Pro, Xiaomi 12S Ultra, Xiaomi 12X) Android 15 güncellemesi alacak mı? İşte tüm bildiklerimiz...

  • Bolu'da eşi tarafından bıçaklanan kadın ve babası hayatını kaybetti
    03:03 Bolu'da eşi tarafından bıçaklanan kadın ve babası hayatını kaybetti

    Bolu'da Sağlık Mahallesi'nde bir apartmanda meydana gelen olayda, ev sahibi Turgut D. ve kızı Meltem Z. bıçaklanarak yaralandı. Turgut D. olay yerinde hayatını kaybederken, Meltem Z. ise hastanede yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Şüpheli Serkan Z. ise polis tarafından yakalandı.

  • Bolu'da damat, eşi ve kayınpederini bıçaklayarak öldürdü
    02:54 Bolu'da damat, eşi ve kayınpederini bıçaklayarak öldürdü

    Bolu'nun Sağlık Mahallesi'nde ailenin damadı, tartıştığı eşi ve 65 yaşındaki kayınpederini bıçaklayarak öldürdü. Olay yerinden kaçan şahıs yakalanarak gözaltına alındı. Damat, polis ekiplerinin takibi neticesinde kısa süre içerisinde yakalanarak gözaltına alındı.


Advertisement