64 Yıllık Tarihi Köprüye Yıkım Kararı - Son Dakika
Yerel

64 Yıllık Tarihi Köprüye Yıkım Kararı

64 Yıllık Tarihi Köprüye Yıkım Kararı

Karayolları Genel Müdürlüğü, 1950’li yıllarda yapılan ve Genç ile Bingöl’ü birbirine bağlayan tarihi köprüyü yıkma kararı aldı.

18.06.2014 12:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Karayolları Genel Müdürlüğü, 1950'li yıllarda yapılan ve Genç ile Bingöl'ü birbirine bağlayan tarihi köprüyü yıkma kararı aldı. Bingöl ve Genç ilçesinde duruma tepki gösteren vatandaşlar, köprünün tarihi miras olduğunu söyledi.

Genç'in en önemli değerleri ve ilçenin sembolü olan 'Tarihi Genç Murat Köprüsü' yıkılıyor. Köprünün yıkılmasına karşı çıkan ilçe halkı, yıkım kararının durdurulması gerektiğini ifade etti. Tarihi köprü için yıkım kararı alınması, Sivil Toplum Kuruluşları'nı da (STK) harekete geçirdi. Bingöl'de faaliyet gösteren bazı STK'lar yıkım kararına karşı oturma eylemi ve basın açıklaması yapacaklarını duyurdu. Bin-Genç-Der Anadolu Eğitim Sendikası, Aksiyoner Gençlik Der, KOÇ-DER, BİN TEKS KON-DER, Vefa ve Sağlık Gönüllüleri İl Temsilciliği gibi birçok STK'nın 23 Haziran 2014 Pazartesi günü tarihi köprü üzerinde bir araya gelip oturma eylemi ve basın açıklaması yapacağı bildirildi. - BİNGÖL

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel 64 Yıllık Tarihi Köprüye Yıkım Kararı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement