62. Hükümette 'Ağabeyler' ve 'Yeniler' Aynı Kabinede - Son Dakika
Güncel

62. Hükümette 'Ağabeyler' ve 'Yeniler' Aynı Kabinede

AK Parti'de "yeni yetmeler" ve "ağabeyler" olarak anılan 2 farklı gruptan isimlerin 62. Hükümet kabinesinde yer alması dikkat çekti.

29.08.2014 13:40  Güncelleme: 14:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Türkiye Cumhuriyeti'nin 62. hükümetini açıkladı. AK Parti döneminin tüm hükümetlerinde yer alan Beşir Atalay ile Emrullah İşler ve Hayati Yazıcı kabineye giremedi. Yalçın Akdoğan, Numan Kurtulmuş, Volkan Bozkır ve Nurettin Canikli kabineye giren yeni üyeler oldu.

AKDOĞAN VE ARINÇ AYNI KABİNEDE

Davutoğlu'nun yeni kabinesinde ilk göze çarpan, AK Parti'de "yeniler" ve "ağabeyler" olarak anılan iki grubun da temsilcilerinin yer alması. Davutoğlu, "ağabeyler" grubunun en önde gelen ismi, parti kurucularından Bülent Arınç'ı yeniden Başbakan Yardımcısı olarak belirledi. Ancak aynı kabinede, "yeni isimler" arasında yer alan Yalçın Akdoğan'ın da yer alması dikkat çekti. Bülent Arınç'ın Cumhurbaşkanlığı seçim sürecindeki AK Parti'deki yeni isimlere hitaben yaptığı "yeni yetmeler" çıkışına, isim vermeden yanıt veren kişi de Yalçın Akdoğan olmuştu.

EKONOMİ BAKANLARINA DOKUNMADI

Davutoğlu'nun kabinesinde dikkat çeken bir başka unsur ise, bir önceki Başbakan Erdoğan'ın ekonomi bakanlarına hiç dokunmaması oldu. Ali Babacan, "Başbakan Yardımcısı" sıfatını koruyarak, yine ekonomi yönetiminin başında yer alan isim oldu. Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz ve Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi de yerlerini korudular .

HAYATİ YAZICI ÇİZİK YEDİ

Kabine dışı kalan isimler arasında, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eski avukatlarından, AK Parti'nin kurucuları arasında yer alan Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı'nın yer alması dikkat çekti. Yazıcı, Erdoğan hükümetleri döneminde yüksek sesle dile getirilen paralelle mücadele konusunda sessiz kalmakla eleştiriliyordu.

ÇÖZÜM SÜRECİNİN KOORDİNATÖRÜ GİTTİ

Davutoğlu kabinesindeki en dikkat çekici değişiklik ise, Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay'ın kabine dışı kalması oldu. Atalay, Erdoğan hükümetlerinin en önemli öncelikleri arasında yer alan, Başbakan Davutoğlu'nun da AK Parti Genel Başkanlığı'na geçiş sürecinde hep "öncelik" olarak saydığı çözüm sürecinin koordinatörlüğünü yürütüyordu.

ATALAY'IN GÖREVİ AKDOĞAN'A KALDI

Şimdi bu görevin Erdoğan'ın Başbakanlık dönemindeki en yakın çalışma arkadaşlarından, Başbakan Yardımcısı göreviyle Davutoğlu kabinesine giren Yalçın Akdoğan tarafından yürütülmesi bekleniyor. Akdoğan ,çözüm sürecinin fikri mimarlarından olarak anılıyor.
Çözüm süreciyle yakından ilgili bir başka isim daha yeni kabineye girdi.
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş da Başbakan Yardımcılığı görevine getirildi.

"YENİ YETME" KAVGASI

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, katıldığı canlı yayında "Yeni yetmelerin mevhum bazı değerler üzerinden aslında öyle olması gerekir aslında şöyle olması gerekir diye hesaplar yapması bizim aramızdaki yıllardır süren kardeşliği zedeleyebilir. Herkesin bu tür insanlara karşı onlara ayıplayıcı şöyle yapın deyici bir tavır alması lazım" ifadelerini kullanmıştı.

Arınç'ın bu açıklamalarına yanıt Yalçın Akdoğan'dan gelmişti. Akdoğan, Arınç'ın eleştirisine "Ben 45 yaşındayım. Ne çocuğum, ne yeni yetmeyim. Hem çok artık keşke olabilsem genç kategorisine de girmiyorum. Bir çok kişiden bir çok sürecin içinde bulunan bir insanım. Bu tür yakıştırmaları ben üzerime almıyorum. Bunlardan rahatsızlık duyan arkadaşlarımız olabilir ama bu tür konuları büyütmek doğru değildir. Parti büyüklerimiz beni kast ederek bir şey söylüyorsa bundan da pek alınmam doğrusu" şeklinde yanıt vermişti.







## 6428807##


62. Hükümette \'Ağabeyler\' ve \'Yeniler\' Aynı Kabinede
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel 62. Hükümette 'Ağabeyler' ve 'Yeniler' Aynı Kabinede - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (3)

  • semaa: Niye AK PARTİ çünkü istikrar orada gördünüz mü hükümet kavgasız gürültüsüz kuruldu herkes birbirine abi kardeş ilişkisi senlik benlik yok işte bu sağduyu her zaman kazanır bilmeyenler baksın ÖĞRENSİNNN 5 3 Yanıtla kadir: evet padişah emretti ve kimse gıkını çıkartamadı. 0 0
  • vay: hepsi yalan padisah nerde o olmus lafın kısası canı kimi istemişse o zaten ona veren oy secmenı kuzu cinsi magluklar oldugu icicn onlarda meme derler 0 3 Yanıtla
  • Kayseri'deki operasyonda lav silahı ele geçirildi
    09:46 Kayseri'deki operasyonda lav silahı ele geçirildi

    Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan operasyonda lav silahı ve el bombası dahil olmak üzere 455 adet suç unsuru ele geçirildi. Operasyon sonucunda 1 kişi gözaltına alındı. Operasyonda ayrıca ruhsatsız silahlar, fişekler, tarihi eser niteliği taşıyan objeler ve iletişim cihazları da ele geçirildi. Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü, halkın huzur ve güvenliğini sağlamak için suç organizasyonlarına karşı mücadelesini sürdürdüğünü açıkladı.

  • Yüksekova'da sürü halindeki yılanlar adeta Brezilya'nın 'Yılan Adası'nı andırıyor
    09:42 Yüksekova'da sürü halindeki yılanlar adeta Brezilya'nın 'Yılan Adası'nı andırıyor

    Hakkari'nin Yüksekova ilçesine 30 kilometre uzaklıkta bulunan 'Yılan Pınarı' bölgesinde sürü halinde güneşlenen yılanlar, Brezilya'nın Yılan Adası'nı andırıyor. Yılanların sürü halinde görünmesi, görenleri hem korkutuyor hem de şaşırtıyor. Yüksekova Ziraat Odası Başkanı Perviz Geçirgen, yılanlara zarar verilmemesi çağrısında bulunuyor.

  • Afyonkarahisar Belediyesi Sığınmacıların Kaçak İşyerlerini Kapattı
    09:42 Afyonkarahisar Belediyesi Sığınmacıların Kaçak İşyerlerini Kapattı

    Afyonkarahisar Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, iş yeri açma ve çalışma ruhsatı bulunmadığı halde faaliyet gösteren sığınmacılara ait işyerlerini denetledi ve kapatma kararı aldı.

  • Didim Belediyesi Deniz Yıldızları Kreş ve Gündüz Bakımevi'nde 23 Nisan kutlaması
    09:34 Didim Belediyesi Deniz Yıldızları Kreş ve Gündüz Bakımevi'nde 23 Nisan kutlaması

    Didim Belediyesi Deniz Yıldızları Kreş ve Gündüz Bakımevi öğrencileri, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı büyük bir coşku ile kutladı. Programda çocuklar dans gösterileri sergiledi.

  • Muğla'nın Köyceğiz ilçesindeki öğrenci güreşçi Türkiye üçüncüsü oldu
    09:31 Muğla'nın Köyceğiz ilçesindeki öğrenci güreşçi Türkiye üçüncüsü oldu

    Muğla'nın Köyceğiz ilçesinde bulunan Zeytinalanı Ortaokulu öğrencisi Zeynep Tuana Akça, Tekirdağ'da düzenlenen Yıldız Kızlar Güreş Türkiye Birinciliği müsabakalarında üçüncü olarak başarılı bir performans sergiledi. Akça'nın başarısı, Köyceğiz İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından da tebrik edildi.

  • Afyonkarahisar Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Kentsel Arama ve Kurtarma Ekibi Kurdu
    09:30 Afyonkarahisar Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Kentsel Arama ve Kurtarma Ekibi Kurdu

    Afyonkarahisar Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Türkiye'nin afetlere karşı hassas konumunu göz önünde bulundurarak, Kentsel Arama ve Kurtarma Ekibi kurdu. Ekip, 15-20 Nisan 2024 tarihleri arasında verilen eğitimle arama kurtarma tekniklerini öğrendi ve pratik bilgileri pekiştirdi.

  • Mersin Büyükşehir Belediyesi Yeni Doğanlara Destek Sağlıyor
    09:29 Mersin Büyükşehir Belediyesi Yeni Doğanlara Destek Sağlıyor

    Mersin Büyükşehir Belediyesi, 'Hoş Geldin Bebek Yeni Doğan Paketi' projesiyle ailelere destek oluyor. Proje kapsamında 3 bin 500'den fazla yeni doğan paketi dağıtıldı.

  • Derince Belediye Başkanı Özel Öğrencileri Ağırladı
    09:29 Derince Belediye Başkanı Özel Öğrencileri Ağırladı

    Derince Belediye Başkanı Sertif Gökçe, Özel Dost El Özel Eğitim Rehabilitasyon Merkezi'nde eğitim gören özel öğrencileri misafir etti. Ziyarette öğrencilerle yakından ilgilenen Gökçe, yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı.


Advertisement