60 Yaşında Hukuk Mezunu Oldu, Avukat Kızının Yanında Staja Başladı - Son Dakika
Güncel

60 Yaşında Hukuk Mezunu Oldu, Avukat Kızının Yanında Staja Başladı

60 Yaşında Hukuk Mezunu Oldu, Avukat Kızının Yanında Staja Başladı

Zonguldak Ereğli'de çocukları için bıraktığı hukuk fakültesinden mezun olan 60 yaşındaki Şakir Yıldız, kızının yanında staja başladı.

25.10.2014 16:38  Güncelleme: 13:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Zonguldak'ın Ereğli İlçesi'nde 1982'de kazandığı Hukuk Fakültesi'ni, kızı dünyaya gelince çalışmak zorunda kaldığı için bırakan 60 yaşındaki Şakir Yıldız, 30 yıl sonra avukat kızının isteği üzerine bitirip avukat oldu ve onun yanında staja başladı.

OKUMA İSTEĞİNİ HİÇ KAYBETMEDİ

Kars'ın Duraklı Köyü'nde parasızlık nedeniyle 10 yaşında başladığı ilkokulu 15 yaşında, 21 yaşında da ortaokulu bitiren Şakir Yıldız, yine parasızlıktan liseyi bitirmeden askere gitti. Askerden sonra Zonguldak'ın Ereğli İlçesi'ne gelerek Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları'nda (Erdemir) işe giren Yıldız, okuma isteğini hiç kaybetmedi. Çalışırken liseyi bitiren Yıldız, Ortadoğu Teknik Üniversitesi Mühendislik Fakültesi'ni kazandı. Ankara'ya giden Yıldız, evlenip ilk çocuğu dünyaya gelince üniversiteyi bırakmak zorunda kaldı.

KIZININ YANINDA STAJA BAŞLADI

Erdemir'de çalışırken 1982'de yeniden sınava giren ve bu kez İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni kazanan Yıldız, 2 yıl sonra ikinci çocuğu dünyaya gelince yine üniversiteyi bırakmak zorunda kaldı. Yıldız, ailesine bakabilmek için bıraktığı Hukuk Fakültesi'ne, yıllar sonra diplomasını alarak avukat olan kızı Tuğba Yıldız Göktepe'nin ısrarlı isteği üzerine yeniden döndü. Hukuk Fakültesi'ni bitirip diplomasını alan Yıldız, şimdi tecrübeli bir avukat olan kızı Tuğba Yıldız Göktepe'nin yanında staja başladı.

"KIZIMIN VE OĞLUMUN ZORUYLA BAŞLADIM"

Kızı dünyaya gelince Hukuk Fakültesi'ni bırakmak zorunda kaldığını belirten Yıldız, şöyle konuştu: "O zaman aileme bakabilmek için çalışmak zorundaydım. Ancak yıllar sonra üniversiteyi bitiren kızım beni arayıp, 'Baba okula başlıyorsun' dedi. 'Şaka mı yapıyorsun, 55 yaşında ne okulu? 60 yaşında mezun olup ne yapacağım?' dedimse de işe yaramadı. Amerika'daki oğlum da aradı. O da ödüllü bir bilim adamıdır. Kızımın ve oğlumun zoruyla tekrar üniversiteye başladım. 17 yaşındaki öğrencilerin yanında 4 yıl gidip geldim ve nihayet diplomayı aldım. Şuan, avukat kızım yanında staja başlıyorum. Kızım, 'Çay getir, kahve getir' diyecek ve ben mecbur yapacağım."

Tuğba Yıldız Göktepe de çalışma ve okuma azmiyle gurur duyduğu babasıyla aynı mesleği yapacağı için çok mutlu olduğunu söyledi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel 60 Yaşında Hukuk Mezunu Oldu, Avukat Kızının Yanında Staja Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Gaybubet evlerinde saklanan 4 FETÖ üyesi yakalandı
    17:52 Gaybubet evlerinde saklanan 4 FETÖ üyesi yakalandı

    Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan operasyonda, 'Gaybubet' evlerinde saklanan ve haklarında yakalama kararı bulunan ihraç kaymakam ve sayıştay denetçisi de dahil olmak üzere 4 FETÖ üyesi yakalandı. Operasyon kapsamında gözaltına alınan şüphelilerin emniyetteki işlemleri devam ediyor.

  • Diyarbakır-Şanlıurfa Karayolunda Zincirleme Kaza: 4 Yaralı
    17:50 Diyarbakır-Şanlıurfa Karayolunda Zincirleme Kaza: 4 Yaralı

    Diyarbakır-Şanlıurfa karayolunda meydana gelen zincirleme trafik kazasında 7 araç karıştı ve 4 kişi yaralandı. Kazada, bir otomobilin ani fren yapması sonucu arkasındaki araçlar birbirine çarptı. Yaralılar hastaneye kaldırıldı ve durumlarının iyi olduğu belirtildi. Kazayla ilgili inceleme başlatıldı.


Advertisement