6. Dünya Enerji Düzenleme Forumu - Son Dakika
Ekonomi

6. Dünya Enerji Düzenleme Forumu

6. Dünya Enerji Düzenleme Forumu

Avrupa Enerji Düzenleyicileri İşbirliği Ajansı Yöneticisi Pototschnig: "Forum, bütün dünyadan enerji alanındaki düzenleyicileri biraraya getirecek" Batı Afrika Devletleri Ekonomik Topluluğu Bölgesel Elektrik Düzenleme Kurumu Başkanı Thiam: "Forumda gelişmiş ülkelerle deneyimleri paylaşacağız"

28.01.2015 11:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Avrupa Enerji Düzenleyicileri İşbirliği Ajansı Yöneticisi Alberto Pototschnig, Anadolu Ajansı'nın (AA) global iletişim ortağı olduğu 6. Dünya Enerji Düzenleme Forumu'nun (WFER), bütün dünyadan enerji alanındaki düzenleyicileri biraraya getireceğini söyledi.

Pototschnig, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İstanbul'da düzenlenecek 6. Dünya Enerji Düzenleme Forumu'nda deneyimlerin paylaşılacağını ve sektörde en iyi uygulamaların belirleneceğini ifade ederek, "Enerji düzenlemelerini tartışmak önemli. Bu sayede yeni fikirler ediniliyor, aynı hataları tekrar etmemek sağlanıyor. WFER, diğer katılımcıların yaptıklarını öğrenmek için iyi fırsat. Forum, bütün dünyadan enerji alanındaki düzenleyicileri biraraya getirecek" dedi.

Enerji düzenleyicileri için bu etkinliğin fırsat olduğuna dikkati çeken Pototschnig, "Enerji sektöründeki düzenleyiciler farklı bölgelerde farklı gelişmişlik düzeyinde ve bunu karşılaştırmak zor. Biz Avrupa olarak sıkça ABD'li regülatörlerle buluşuyoruz. Benzer sorunlarımız, farklı yollarımız var" diye konuştu.

Batı Afrika Devletleri Ekonomik Topluluğu Bölgesel Elektrik Düzenleme Kurumu Başkanı İbrahima Thiam da Afrika'nın enerjide kendine özgü sıkıntıları olduğunu belirterek, "WFER, dünya düzenleyicileri için çok önemli. Etkinlikte gelişmiş ülkelerle deneyimleri paylaşacağız" ifadesini kullandı.

Afrika'da bağımsız düzenleyici kurumların kurulmasının önemine değinen Thiam, Afrika'da elektrik sektörü için her yıl 40-45 milyar dolarlık yatırım yapılması gerektiğini söyledi.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumunun (EPDK) ev sahipliğinde, Lütfi Kırdar Uluslararası Kültür ve Kongre Sarayı'nda 25-28 Mayıs'ta gerçekleştirilecek forumda, enerji düzenleyicileri ve enerji piyasasındaki paydaşlar, politika yapıcılar, enerji piyasasında faaliyet gösteren şirketler, finans kuruluşları, akademisyenler ve tüketici temsilcileri bir araya gelecek.

Cumhurbaşkanlığının himayesinde düzenlenecek 6. Dünya Enerji Düzenleme Forumunun açılış konuşmasını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yapması bekleniyor.

Forumda 6'sı genel olmak üzere toplam 24 oturum yapılacak. Etkinlikte iki özel nitelikli oturum da yer alacak. Birinci oturumda gelişmiş ülkelerin enerji ve enerji düzenlemesine ilişkin politikaları ve vizyonlarının paylaşılmasının yanı sıra Türkiye'nin G20 enerji gündeminde yer alan enerjiye erişim konusunda yapılan çalışmalar sunulacak.

Gelişmekte olan ülkelerin arz güvenliği, sürdürülebilirlik ve enerji düzenlemesi konularındaki durumlarının ele alınması amacıyla kurgulanan ikinci özel oturumda ise gelişmekte olan ülkelerdeki enerji sektörüne ilişkin düzenleyici çerçeve ve yatırım iklimi arasındaki ilişkiler tartışılacak.

Etkinliğe katılacaklar, 28 Şubat tarihine kadar kayıt yaptırmaları halinde 200-250 avroluk indirimden yararlanacak. Alanında seçkin 100'e yakın konuşmacının söz alacağı 6. Dünya Enerji Düzenleme Forumu hakkında detaylı bilgiye "www.wfer2015.org" internet adresinden ulaşılabilecek. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi 6. Dünya Enerji Düzenleme Forumu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement