6,5 Aylık Minik Nisa Bürokrasiye Takıldı - Son Dakika
Güncel

6,5 Aylık Minik Nisa Bürokrasiye Takıldı

6,5 Aylık Minik Nisa Bürokrasiye Takıldı

Afksendiyos Kalangos'tan davet almayı başaran anne-baba, İzmir'deki hastanenin verdiği rapora 'formata uygun değil' diyen Ankara'dan onay alamadı.

12.07.2014 16:33  Güncelleme: 09:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Manisa'da yaşayan Nefise Özçelik ile bir iletişim şirketinde tekniker olarak çalışan İsmail Özçelik'in, Nisa adını verdiği ilk bebekleri 6,5 ay önce dünyaya geldi. Henüz 9 günlükken sarılık tedavisi için hastaneye götürülen Nisa'nın, Trankus Arteriozus Tip 4 adı verilen, akciğere kirli kanı taşıyan damarının doğuştan olmadığı ve kalp yetmezliği yaşadığı ortaya çıktı.

2 AYLIKKEN GİRDİĞİ YOĞUN BAKIMDAN ÇIKAMADI

Henüz 2 aylık bir bebekken yoğun bakıma alınan küçük Nisa, o günden bu yana yoğun bakımdan çıkamadı. Hastalığın daha da kötü duruma gitmemesi için beslenmesi minimumda tutulan talihsiz bebek, gelişemedi.

AMELİYAT EDİLEMEZ RAPORU

Yoğun bakımda ölüm ve yaşam arasında gidip gelen minik bebek, Ege Üniversitesi Hastanesi'nde 3 kez konseye girdi, 3'ünde de "ameliyat edilemez" raporu verildi.Kızı için çare aramaya başlayan İsmail Özçelik, İsviçre'deki ünlü kalp cerrahı Ordinaryüs Profesör Afksendiyos Kalangos'un bu tip ameliyatları yaptığı bilgisini aldı.Kalangos İstanbul ziyaretinde Nisa'nın raporlarını gördükten sonra "ameliyatı yaparım, yaşama şansı yüzde 80" dedi.

FORMAT BAHANESİ ÇIKTI

Ege Üniversitesi Hastanesi'nden yaklaşık 2 hafta boyunca "ameliyat edilemeyeceği" yönündeki heyet raporunu almaya çalışan İsmail Özçelik, sonunda raporu almayı başardı.

Umutları tekrar yeşeren Özçelik, heyet raporunu onaylaması gereken Ankara'daki Numune Hastanesi'nin yolunu tuttu. Her Çarşamba günü toplanan Teyit Kurulu'na yetişen İsmail Özçelik, format engeline takıldı. Raporun formata uygun olmadığı söylenen Özçelik, "Aslında önceki raporla arasında hiçbir fark yok. Bir de bilgisayar çıktısı olması gerekiyormuş. Çarşamba günü Teyit Kurulu'nun toplanmasını bekleyeceğiz. Yani umudumuz bir hafta daha sarkacak. Kızımın saatleri bile çok önemli" dedi.

ONAY SIRASI BAKANLIKTA

Numune Hastanesi Yetkilileri ise "Sağlık Uygulama Tebliği'ne (SUT) göre yurtdışına gönderilecek hastalara verilecek olan raporun, belli bir formatta olması gerekiyor. Yönetmeliğin dışına çıkamıyoruz. Durumun acil olduğunun farkındayız" diye konuştu.(Kaynak: Bugün)

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel 6,5 Aylık Minik Nisa Bürokrasiye Takıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.

  • İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı
    02:03 İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı

    İzmir'in Konak ilçesinde, otomobil ile çarpışan motosikletin sürücüsü ağır yaralandı. Olayda motosiklet sürücüsü E.Ö. hayati tehlike altında olduğu için Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Otomobil sürücüsü ise ifadesi alınmak üzere emniyete götürüldü.


Advertisement