52. Uluslararası Antalya Film Festivali - Kırmızı Halı (1) - Son Dakika
Güncel

52. Uluslararası Antalya Film Festivali - Kırmızı Halı (1)

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Ünlülerin kırmızı halıdan geçişleri- Ayşen Guruda'nın konuşması- Türkan Şoray'ın geçişi 52. Uluslararası Antalya Film Festivali- "Türk sinemasının Oscar'ı" diye nitelendirilen, Avrupa ve Asya'nın en köklü film festivaline katılan sanatçılar, açılış galasında bir araya geldi- Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Türel: - "Bundan sonra söz, sanat ve sanatçıların.

29.11.2015 22:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Ünlülerin kırmızı halıdan geçişleri- Ayşen Guruda'nın konuşması- Türkan Şoray'ın geçişi 52. Uluslararası Antalya Film Festivali- "Türk sinemasının Oscar'ı" diye nitelendirilen, Avrupa ve Asya'nın en köklü film festivaline katılan sanatçılar, açılış galasında bir araya geldi- Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Türel: - "Bundan sonra söz, sanat ve sanatçıların. Biz de heyecanla yarışmanın sonucunu bekliyoruz" Bu yıl 52'ncisi düzenlenen "Uluslararası Antalya Film Festivali"nin açılışı dolayısıyla düzenlenen gala gecesinde yerli ve yabancı sanatçılar, salona kırmızı halıdan geçerek girdiler.Antalya Büyükşehir Belediyesince düzenlenen ve "Türk sinemasının Oscar'ı" olarak nitelendirilen festivalin açılış töreni, Cam Piramit'te gerçekleştirildi.Vatandaşların da yoğun ilgi gösterdiği festivalde, sanatçılar kırmızı halıda objektiflere poz verdir. Kırmızı halıda kızı Yağmur Ünal ile el ele yürüyen sanatçı Türkan Şoray, "Mutluyuz, hayırlı olsun" dedi.Kırmızı halıda eşiyle yürüyen Büyükşehir Belediye Başkanı ve Festival Başkanı Menderes Türel de yurt dışından starların, sanatçıların kortejde gördüğü ilgiyi ifade ettiklerini söyledi.Antalya'nın önemli organizasyonlara ev sahipliği yaptığını belirten Türel, "Bundan sonra söz, sanat ve sanatçıların. Biz de heyecanla yarışmanın sonucunu bekliyoruz" diye konuştu.Sanatçı Şebnem Bozoklu da kendini iyi hissettiğini dile getirerek, çok uzun yıllardır hiç beğeni kaybetmeden sürüp giden bir festivale katılmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.Festivale dahil olmaktan da bir üyesi olmaktan da çok mutlu olduğunu anlatan Bozoklu, "Yeni jenerasyonda şahane kadın komedyenlerimiz var" diye konuştu.Açılış galasında çok heyecanlı olduklarını, şahane konuklar olduğunu vurgulayan Bozoklu, "Film izlemek için yoğun bir hafta olacak. Bu hafta içinde çok fazla film izleyeceğim, sonu tabii ki değerlendirme kısmı. Bu sürenin saydığım her dönemiyle ilgili heyecanlı hissediyorum" dedi.- "Ben umutluyum" Sinema sanatçısı Ayşen Gruda ise sinemanın, her şeyin geliştiğini belirterek, yavaş yavaş daha iyi öğrenildiği, eksikliklerin görüldüğünü söyledi. "Gergin günler yaşanıyor, festivalde barış mesajı verebilir mi" sorusu üzerine Gruda, "Düzelecek, diyalektik diye bir şey vardır, siyah beyaz gibi, ölüm yaşam gibi mutlaka düzelecek, iyi ve kötü, iyi olacak. Ben umutluyum" dedi.Sinema sektörünün geliştiğini anlatan Gruda, yeni projelerinin olduğunu söyledi. Galaya film afişlerinden yapılan elbiseyle katılan sanatçı Yonca Evcimik de kıyafetini Marmara Üniversitesi'nden öğrencilerin hazırladığını anlattı.Festivalin büyüyüp geliştiğini, dünya starlarının gelmesi için sıraya gireceğini belirten Evcimik, "Savaşmayalım lütfen artık' diye sürekli söylüyorum. Aslında niçin bütün bu savaşlar? Bugün varız, yarın yokuz. Birbirimizi severek yaşamaktan daha güzel ne var" diye konuştu.Fransız sanatçı Catherine Deneuve, ünlü İngiliz aktör Jeremy Irons ve ABD'li sanatçı Kathleen Turner de kırmızı halıdan geçerek, basına poz verdi.

52. Uluslararası Antalya Film Festivali - Kırmızı Halı (1)
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 52. Uluslararası Antalya Film Festivali - Kırmızı Halı (1) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Afyonkarahisar'da Okul Sporları Kano Müsabakaları Tamamlandı
    12:31 Afyonkarahisar'da Okul Sporları Kano Müsabakaları Tamamlandı

    Afyonkarahisar'da gerçekleştirilen okul sporları kano müsabakalarında dereceye giren sporcular, Ordu'da düzenlenecek olan Türkiye birinciliği yarışmalarında Afyonkarahisar'ı temsil etme hakkı kazandılar. Gençler K1 ve C1 kategorilerinde yapılan yarışmalarda birinci olan sporcular belirlendi.

  • Ahmet Ayık U15 Erkekler Serbest Güreş Türkiye Şampiyonası sona erdi
    12:30 Ahmet Ayık U15 Erkekler Serbest Güreş Türkiye Şampiyonası sona erdi

    Sivas'ın ev sahipliğinde düzenlenen Ahmet Ayık U15 Erkekler Serbest Güreş Türkiye Şampiyonası, Taha Akgül Spor Salonu'nda gerçekleştirildi. 56 ilden 175 kulüp ve 900 sporcu katılım sağladığı şampiyonada Sivas Sporcu Eğitim Merkezi takım halinde şampiyon oldu.

  • Isparta'da boğazına şeker kaçan ilkokul öğrencisi Heimlich manevrası ile kurtarıldı
    12:29 Isparta'da boğazına şeker kaçan ilkokul öğrencisi Heimlich manevrası ile kurtarıldı

    Isparta'da bir ilkokul öğrencisi, boğazına şeker kaçması sonucu nefes alamaz hale geldi. Nöbet tutan öğretmen, Heimlich manevrası yaparak öğrenciyi kurtardı. O anlar güvenlik kamerasına yansıdı. Öğretmenin daha önce aldığı ilkyardım eğitimi sayesinde öğrencinin hayatı kurtarıldı.

  • MSB: Son iki haftada 75 terörist etkisiz hale getirildi
    12:28 MSB: Son iki haftada 75 terörist etkisiz hale getirildi

    Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Irak'ın ve Suriye'nin kuzeyi dahil yürütülen operasyonlarda son iki haftada 75 teröristin etkisiz hale getirildiğini bildirdi.

  • Tekirdağ'da düzenlenen uyuşturucu operasyonunda 11 şüpheli yakalandı
    12:27 Tekirdağ'da düzenlenen uyuşturucu operasyonunda 11 şüpheli yakalandı

    Tekirdağ İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan çalışmalarda Süleymanpaşa, Çerkezköy ve Saray ilçelerinde gerçekleştirilen operasyonlarda 11 şüpheli yakalandı. Operasyonlarda yapılan aramalarda 140 gram sentetik uyuşturucu, 409 uyuşturucu hap ve 8 gram esrar ele geçirildi. Olay sonucunda 11 şüpheli gözaltına alındı.

  • Zonguldak'ta Kontrolden Çıkan Otomobil Karşı Yola Geçti, Sürücü 20 Metreden Aşağıya Uçmaktan Son Anda Kurtuldu
    12:26 Zonguldak'ta Kontrolden Çıkan Otomobil Karşı Yola Geçti, Sürücü 20 Metreden Aşağıya Uçmaktan Son Anda Kurtuldu

    Zonguldak-Ankara karayolu Gökgöl Mağarası mevkisinde meydana gelen kazada, bir otomobil kontrolden çıkarak karşı yola geçti. Kazada yaralanan sürücü, 20 metreden aşağıya uçmaktan son anda kurtuldu. Olay yerine gelen vatandaşlar ve sağlık ekipleri tarafından müdahale edilen sürücünün sağlık durumu iyi olduğu belirtildi. Polis ekipleri, güvenlik önlemi alarak yol güvenliğini sağladı.

  • MATSO Başkanı: Antalya ve ilçeleri TKDK tarafından yatırım yeri kapsamına alındı
    12:26 MATSO Başkanı: Antalya ve ilçeleri TKDK tarafından yatırım yeri kapsamına alındı

    Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası (MATSO) Başkanı Seydi Tahsin Güngör, TKDK Antalya'da açılması için girişimde bulunduklarını belirterek, Antalya ve ilçelerinin TKDK tarafından yatırım yeri kapsamına alındığını söyledi. Güngör, Manavgat'ın tarımsal üretim potansiyeline katkı sağlayacak tarımsal yatırımlara açık bir bölge olduğunu vurguladı. TKDK Isparta İl Koordinatörü Prof. Dr. Süleyman Gülcü ise TKDK'nın IPARD III. Kırsal Kalkınma Destekleri Bilgilendirme Çağrısı başlattığını ve Antalya'nın da bu desteklerden faydalanabileceğini belirtti.


Advertisement