50. Kütüphaneler Haftası'nda İl Halk Kütüphanesi Açıldı - Son Dakika
Yerel

50. Kütüphaneler Haftası'nda İl Halk Kütüphanesi Açıldı

50. Kütüphaneler Haftası\'nda İl Halk Kütüphanesi Açıldı

50. Kütüphaneler Haftası dolayısıyla restorasyonu biten İlk Halk Kütüphanesi’nin açılışında konuşan Kayseri Valisi Orhan Düzgün, “Japonya’da 1 kişi yılda 25 kitap okurken, ülkemizde 6 kişi yılda bir kitap okuyor” dedi.

01.04.2014 11:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

50. Kütüphaneler Haftası dolayısıyla restorasyonu biten İlk Halk Kütüphanesi'nin açılışında konuşan Kayseri Valisi Orhan Düzgün, " Japonya'da 1 kişi yılda 25 kitap okurken, ülkemizde 6 kişi yılda bir kitap okuyor" dedi.

Kütüphanenin açılışına, Kayseri Valisi Orhan Düzgün, Vali Yardımcısı Yasemin Özata Çetinkaya, Kültür ve Turizm Müdürü İsmet Taymuş, İl Sağlık Müdürü Ahmet Öksüzkaya, İlk Halk Kütüphanesi Müdürü Aslıhan Uygun, AGÜ Rektörü İhsan Sabuncuoğlu ve davetliler katıldı. Düzenlenen program, açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından saygı duruşunda bulunulmasının ve İstiklal Marşı'nın okunması ile devam etti.

Programın açılış konuşmasını yapan İl Halk Kütüphanesi Müdürü Aslıhan Uygun, "Gelişen dünyada halk kütüphanelerinin söz konusu katkıyı sağlayabilmeleri hem bulundukları coğrafyadaki hem de dünyadaki değişimlere ayak uydurabilme gücü ile orantılıdır. Bu nedenle ülkemizdeki çağdaş kütüphane algısını etkilemek ve bu işlevi yerine getirebilmek üzere bakanlığımızca çocuk ve halk kütüphanelerinin iyileştirilmesi süreci başlatılmış ve proje doğrultusunda hizmet binası yetersiz olan halk kütüphanelerinin iyileştirilmesine yönelik çalışmalara geçirilmiştir" dedi.

Kültür ve Turizm Müdürü İsmet Taymuş da, kitap okuma alışkanlığının yaygınlaştırılması için çalışmalar yapılacağını söyledi. Taymuş, "Bilindiği gibi Kültür ve Turizm Bakanlığı Anadolu'nun dört bir yanına kütüphaneleri yaymıştır. Bu 1964'ten itibaren de hem ülkemizde hem de dünyanın dört bir yanında Kütüphaneler Haftası kutlanmaktadır. Bu haftalardaki amaç, kitap okuma sevgisini, okuma alışkanlığını ve kütüphanelerde çalışma sistemini ortaya koymak için hafta sürecinde bir dizi etkinlikler ve bu konuları aydınlatmak için çalışmalar yapılacaktır" ifadelerini kullandı.

"JAPONYA'DA 1 KİŞİ YILDA 25 KİTAP OKURKEN, ÜLKEMİZDE 6 KİŞİ YILDA BİR KİTAP OKUYOR"

Kayseri Valisi Orhan Düzgün ise, Türkiye'de kitap okuma alışkanlığının az olduğunu belirterek, "Yarım asırdır her yıl Mart ayının son haftasında Kütüphaneler Haftası'nı kutluyoruz. Bu yıl seçim haftasına rastlaması sebebi ile seçimin hemen akabinde bugün sizlerle beraber olduk. Kütüphaneler kitap okuma alışkanlığının geliştirilmesi, vatandaşlarımızın ve gençlerimizin ihtiyaç duyduğu kitapların onlara sunulması bakımından son derece önemlidir. Dünyadaki büyük medeniyetlere baktığımızda o ülkelerin ve o insanların çok kitap okuduğunu görüyoruz. Hangi ülkelerin insanları daha çok kitap okuyorlarsa onların gelişmiş ülkeler arasında yer aldığını bugün de görebiliriz. Bir Japon yılda ortalama 25 kitap okurken, Avrupa'da bir insan yılda 15 kitap okurken, maalesef ülkemizde 6 kişi yılda bir kitap okumaktadır. Kişi başına bile yılda bir kitap okuyamadığımızı maalesef görüyoruz. Bu nedenle kitap okuma alışkanlığının geliştirilmesi bakımından Kütüphaneler Haftası'nın da aslında bir fırsat olması, vatandaşlarımızın kütüphanelere davet edilerek yada evlerinde onlara hizmet götürerek, öğrencilerimizin kütüphane ile içli dışlı olması bakımından okullarımızdan öğrencilerimizin grup grup bu hafta içerisinde kütüphaneye belli ziyaretler gerçekleştirerek kitap okuma alışkanlığının kazandırılması gerçekten çok önemlidir" diye konuştu.

Düzenlenen program en çok kitap okuyanların ödüllendirilmesi ve protokolün düzenlenen fotoğraf sergisini gezmesi ile sona erdi. - KAYSERİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel 50. Kütüphaneler Haftası'nda İl Halk Kütüphanesi Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement