5 Üniversite Daha Kuruldu - Son Dakika
Politika

5 Üniversite Daha Kuruldu

5 Üniversite Daha Kuruldu

AK Parti tarafından TBMM’ye getirilen kanun teklifi ile Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi, İskenderun Teknik Üniversitesi, Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesinin yanı sıra İstanbul Rumeli Üniversitesi ve Antalya AKEV Üniversitesi adı altında iki de vakıf üniversitesi kuruldu.

01.04.2015 00:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti tarafından TBMM'ye getirilen kanun teklifi ile Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi, İskenderun Teknik Üniversitesi, Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesinin yanı sıra İstanbul Rumeli Üniversitesi ve Antalya AKEV Üniversitesi adı altında iki de vakıf üniversitesi kuruldu.

AK Parti grubu tarafından TBMM'ye getirilen Yükseköğretim Kurumları Teşkilatı Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi Genel Kurulda kabul edilerek kanunlaştı.

Kanuna göre; Balıkesir'in Bandırma ilçesinde Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi adıyla yeni bir üniversite kurulması, Hatay'ın İskenderun ilçesinde İskenderun Teknik Üniversitesi adıyla yeni bir üniversite kurulması, Antalya'nın Alanya ilçesinde Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi adıyla yeni bir üniversite kurulması ve bu üniversitelere ait kadroların tahsisi öngörülüyor.

Kanuna eklenen ek maddeler ile İstanbul Rumeli Üniversitesi ve Antalya AKEV Üniversitesi adı altında iki de vakıf üniversitesi kuruldu. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika 5 Üniversite Daha Kuruldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement