5. Şavşat Yavuzköy Kış Şenlikleri - Son Dakika
Güncel

5. Şavşat Yavuzköy Kış Şenlikleri

Artvin'in "sakin şehir" unvanlı ilçesi Şavşat'ta düzenlenen, 5. Şavşat Yavuzköy Kış Şenlikleri'nde davul zurna eşliğinde horon oynandı, halat çekme yarışması düzenlendi.

30.01.2016 16:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Artvin'in "sakin şehir" unvanlı ilçesi Şavşat'ta düzenlenen, 5. Şavşat Yavuzköy Kış Şenlikleri'nde davul zurna eşliğinde horon oynandı, halat çekme yarışması düzenlendi.

Şavşat Kültür, Turizm ve Dayanışma Derneğince, Şavşat Kaymakamlığı ve Belediye Başkanlığının katkılarıyla organize edilen şenlik, ilçe merkezine yaklaşık 8 kilometre uzaklıktaki bin 580 rakımlı Yavuzköy'de gerçekleştirildi.

Kaymakam Mesut Gazi Ambarcı, gazetecilere yaptığı açıklamada, Şavşat'ın geçen yıl Türkiye'nin 10'uncu dünyanın ise 208'inci sakin şehri seçildiğini anımsattı.

İlçenin her mevsim farklı güzelliğe sahip olduğunu vurgulayan Ambarcı, "Sakin şehrimizin kültürel değerlerini öne çıkartarak başta ülkemiz olmak üzere dünyaya tanıtmayı hedefliyoruz. Bu tür şenlikler de kültürümüzü yaşatmak ve gelecek kuşaklara aktarmak için önemli etkinliklerdir" dedi.

Şavşat Kültür, Turizm ve Dayanışma Derneği Başkanı Zafer Güngüt ise şenliğin amacının ağır geçen kış şartlarında cefa çeken Şavşat halkına karın sefasını sürdürmek olduğunu dile getirdi.

Şavşat Belediye Başkanı Ahmet Sinan Öztürk ve diğer ilgililerin yanı sıra yaklaşık 3 bin kişinin katıldığı şenlikte davul zurna eşliğinde horon oynandı.

Kaymakam Ambarcı'nın da ahşap kızakla kaydığı şenlikte, bazı vatandaşların ise şambrel, bot ve daha hızlı kaymak için alt kısmına çelik şerit taktıkları ahşap kızaklarla kaydığı görüldü.

Zaman zaman kar yağışının etkili olduğu şenlikte yöreye özgü "tavukbarı" oyunu oynayan katılımcılar arasında halat çekme yarışması da düzenlendi.

Şenlik, yöre sanatçılarının konserinin ardından sona erdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 5. Şavşat Yavuzköy Kış Şenlikleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement