5. İstanbul Finans Zirvesi - Son Dakika
Ekonomi

5. İstanbul Finans Zirvesi

Turkcell Grup Finans Genel Müdür Yardımcısı Erden: "Bilgiye erişimde kilit konumundayız. Turkcell olarak bilgiye ulaşım konusunda kendimizi kilit sağlayıcı olarak görüyoruz" Hazine Müsteşarlığı Mali Sistemle İlişkiler ve Kambiyo Genel Müdürü Arslan: "KOBİ'lerin en büyük sorunu finansmana erişim"

16.09.2014 18:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Turkcell Grup Finans Genel Müdür Yardımcısı Murat Doğan Erden, "Bilgiye erişimde kilit konumundayız. Turkcell olarak bilgiye ulaşım konusunda kendimizi kilit sağlayıcı olarak görüyoruz" dedi.

Erden, Anadolu Ajansı'nın üst üste ikinci defa global iletişim ortağı olduğu, küresel finansın liderlerini buluşturan "5. İstanbul Finans Zirvesi'nin (IFS) "Yatırım Bankacılığı, Risk Sermayesi Fonları, Kitle Finansmanı, Melek Yatırımcılık ve Yenilikçiliğin Finansmanı" oturumunda yaptığı konuşmada, dünyanın en iyi mobil ağını kurmak istediklerini belirtti.

Yatırımların ancak bilgiyi en iyi şekilde kullanarak başarılı olabileceğine dikkati çeken Erden, "Bilgiye erişimde kilit konumundayız. Turkcell olarak bilgiye ulaşım konusunda kendimizi kilit sağlayıcı olarak görüyoruz" şeklinde konuştu.

Erden, günümüzde teknolojiyi bankacılık sektöründe kullanmanın önemli olduğunu, Turkcell'in de sektörde yenilikçi fikirleri uygulamaya açık olduğunu ifade etti.

Hazine Müsteşarlığı Mali Sistemle İlişkiler ve Kambiyo Genel Müdürü Ali Arslan da, Türkiye'de KOBİ'lerin en büyük sorununun finansmana erişim olduğunu belirterek, Hazine'nin çeşitli düzenlemelerle yatırımcılara sermaye desteği verdiğini ifade etti.

Hazine'nin üst fonlara kaynak aktararak başlangıç aşamasındaki teknoloji odaklı işletmelerin önlerini açmak istediklerini söyleyen Arslan, bu alanda her türlü görüş, düşünce ve öneriye açık olduklarını belirtti.

Fongogo Türkiye Kurucu Ortağı ve Üst Düzey Yöneticisi (CEO) Louise Westerlind de, kitle finansmanının son zamanlarda ön planı çıktığını, dünyada 2014 bu finansmanın 9 milyar dolara ulaştığını söyledi.

Westerlind, kitle finansmanında birçok yatırımcı ve ortak olduğuna dikkati çekerek, "Bu yapıyla bir taraftan girişimcilerin finans ihtiyaçları giderilirken bir taraftan da yatırımların şeffaflığı artıyor" dedi.

International Investment Bank Genel Müdürü Aabed Al Zeera da İslami bankaların yenilikçi olmaları gerektiğini belirterek, "İslami bankaların bir takım sınırlamaları vardır. İslami Bankaların gireceği sektörlerin kumar, alkol ve benzeri İslam'a aykırı alanlarda faaliyet göstermemesi gerekiyor" dedi.

Türkiye piyasasını incelediklerine dikkati çeken Zeera, bölgede yatırımlar yapabileceklerini söyledi. - İstanbul

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement