5. İstanbul Finans Zirvesi - Son Dakika
Ekonomi

5. İstanbul Finans Zirvesi

Aktif Bank Genel Müdürü Halisdemir: "(Passolig Kartı) Sahalarda şiddeti bitirmek için yola çıkılan sosyal sorumluluk projesi, 36 takımı ve 30 stadyumu içine alacak şekilde bir Türkiye değerine dönüştü"

16.09.2014 14:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Aktif Bank Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Üyesi Önder Halisdemir, Passolig Kartı projesinin Türkiye'nin en büyük sadakat programı olduğunu belirterek, "Sahalarda şiddeti bitirmek için yola çıkılan sosyal sorumluluk projesi, 36 takımı ve 30 stadyumu içine alacak şekilde bir Türkiye değerine dönüştü" dedi.

Anadolu Ajansı'nın global iletişim ortağı olduğu ve küresel finansın liderlerini buluşturan "5. İstanbul Finans Zirvesi"nin ikinci gününde (IFS) "Bankacılar Forumu" adlı oturum gerçekleşti.

Moderatörlüğünü zeb Finansal Servis Danışmanlığı Ortağı Andreas Rinker'in yaptığı oturumda konuşan Halisdemir, Türkiye'nin en büyük yatırım bankası olduklarını ve Türkiye'nin değerlerine yatırım yapmaya devam ettiklerini söyledi.

Halisdemir, Passolig Kartı projesinin Türkiye'nin en büyük sadakat programı olduğunu aktararak, "Sahalarda şiddeti bitirmek için yola çıkılan sosyal sorumluluk projesi, 36 takımı ve 30 stadyumu içine alacak şekilde bir Türkiye değerine dönüştü" diye konuştu

Projede ana hedeflerinin anonim girişleri engellemek olduğunu vurgulayan Halisdemir, projenin, bir olumsuzluk olması durumunda bunu gerçekleştiren kişinin stada girişini engellemek için dizayn edilmiş bir enstrüman olduğunu kaydetti.

Halisdemir, taraftarın bu kartla bütün statlara girebildiğini aktararak, aynı zamanda da alışveriş yaparak puan ve indirim kazandığını, dünyadaki bütün ATM'leri kullanabildiğini ve anlaşmalı şehirlerde ulaşımda geçerli olduğunu vurguladı.

Passolig Kartının, bugün 315 bin kişiye ulaştığı bilgisini veren Halisdemir, kartın dünyanın en çok özellikli taraftar kartı haline geldiğine dikkati çekti.

Halisdemir, Aktif Bank'ın hem sektöre hem de müşterilerine yeni kulvar ve yeni ürünler geliştiren duruşuyla ?hizmet ettiğini aktararak, "Türkiye'nin en büyük yatırım bankası olarak Aktif Bank, Türkiye'de ve kendi coğrafyasında çalışmalarına devam edecek" diye konuştu.

"Bankacılıkla tanışmamış 15 milyon kişi için teşvik edici çalışmalar gerçekleştiriyoruz"

TEB Genel Müdür Yardımcısı Turgut Boz da, 2008 krizi sonrasında bankaların KOBİ'leri daha iyi anladığını belirterek, KOBİ'lerin ekonomiye ve büyümeye katkıda anahtar role sahip olduğunu kaydetti.

KOBİ bankacılığının ihmal edilmesinin arkasında yatan nedenlerin başında "maliyetli olması"nın geldiğine dikkati çeken Boz, bankaların bu nedenle KOBİ'lere çok fazla ilgi göstermediğini dile getirdi.

Boz, TEB olarak kendilerinin KOBİ'leri büyümeye teşvik ettiğini aktararak, "Siz büyümek zorundasınız. Cironuzu ikiye katlamak zorundasınız yoksa rekabet edemezsiniz diyoruz" şeklinde konuştu.

Şekerbank Genel Müdürü Halit Yıldız ise, sürdürülebilir kalkınmayı finanse etmek amacında olduklarını belirterek, bankacılıkla tanışmamış 15 milyon kişi için teşvik edici çalışmalar gerçekleştirdiklerini ifade etti.

Türkiye'nin enerjisinin yüzde 70'ini ithal ettiğini anımsatan Yıldız, Türkiye'nin hem enerji üretimi hem de tasarruf anlamında çok ciddi tedbirler alması gerektiğine değindi.

"Biz, özellikle tasarruf sağlayacak bir ürün olan EKOkredi'yi geliştirdik. Enerjiyi koruyalım, tasarruf edelim ve tasarruf ettiğimiz enerji de ülkemize katkı sağlasın" diyen Yıldız, bu alanda 545 milyon TL'ye yakın bir finansman desteği sağladıkları bilgisini verdi.

Yıldız, Türkiye'nin geleceğinin çok parlak olduğuna inandığını belirterek, finansman tarafının da bu gelecekte çok önemli bir yer alacağını sözlerine ekledi. - İstanbul

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Şimşek: Piyasalar enflasyonun düşeceğine inanmaya başladı
    03:53 Şimşek: Piyasalar enflasyonun düşeceğine inanmaya başladı

    Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Uluslararası Finans Enstitüsü (IIF) tarafından düzenlenen Küresel Görünüm Forumu'nda yaptığı konuşmada, piyasaların ve yatırımcıların genel olarak enflasyonun düşeceği ve Orta Vadeli Program'ın (OVP) sonuç vereceğine inanmaya başladığını ifade etti. Şimşek, OVP'nin güçlü ve güvenilir bir çerçeveye sahip olduğunu belirtirken, enflasyonun düşürülmesinin öncelikli hedefleri arasında olduğunu vurguladı. Ayrıca, Türkiye'nin politika önceliklerini anlatan Şimşek, OVP'nin fiyat istikrarını sağlamayı, rekabetçiliği artırmayı ve yapısal reformları gerçekleştirmeyi amaçladığını söyledi.

  • Burdur'da 267 Proje Yürütülüyor
    00:28 Burdur'da 267 Proje Yürütülüyor

    Burdur'da gerçekleşen İl Koordinasyon Kurulu toplantısında, 2024 yılı yatırım planları ele alındı. Toplantıda, Burdur genelinde 267 projenin yürütüldüğü açıklandı.

  • Doğa Koruma Milli Parklar Bitlis Şubesi İl Müdürlüğü, kaçak keklik avlayanlara ceza verdi
    21:49 Doğa Koruma Milli Parklar Bitlis Şubesi İl Müdürlüğü, kaçak keklik avlayanlara ceza verdi

    Doğa Koruma Milli Parklar Bitlis Şubesi İl Müdürlüğü ve Hizan Sağınlı Jandarma Karakol Komutanlığı ekipleri tarafından yapılan yol kontrollerinde 2 şahsa toplam 34 bin 440 TL idari para cezası verildi. Yapılan operasyonda 4 adet keklik, 4 adet kafes ve 5 adet tuzak ele geçirildi. Keklikler sağlık kontrollerinin ardından doğaya salındı ve kafes ile tuzaklar imha edildi.


Advertisement