5,5 Kiloluk Turp Görenleri Şaşırtıyor - Son Dakika
Kültür Sanat

5,5 Kiloluk Turp Görenleri Şaşırtıyor

Osmaniye'nin Kadirli ilçesinde, bir çiftçinin tarlasında yetişen 5,5 kiloluk turp görenleri şaşırtıyor.

25.01.2015 19:50  Güncelleme: 14:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kadirli ilçesinde, bir çiftçinin tarlasında yetişen 5,5 kiloluk turp görenleri şaşırtıyor. Turpun anavatanı olarak bilinen Kadirli'de, bir çiftçinin tarlasından çıkan 5,5 kiloluk dev turp görenleri şaşırtıyor.Yaklaşık 30 yıldır çiftçilik yapan ve her yıl tarlasına turp eken Ali Küçükcan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, tarlasından çıkan bu büyüklükteki turpu ilk defa gördüğünü belirterek, çok şaşırdığını söyledi.

Küçükcan, turpu yemeye kıyamadıklarını ifade ederek, "Görenler çok şaşırıyor. Herkes turpun fotoğrafını çekiyor. Hatta dışarı çıkardığımda görenler, birlikte hatıra fotoğrafı çektiriyor. Bu büyüklükte organik kırmızı turp ilk defa görülüyor. Elimden geldiği kadar korumaya çalışacağım" dedi.

Ziraat Mühendisi İsmet Soytorun ise kırmızı turpun normal ağırlığının 150 ile 250 gram arasında değiştiğini belirterek, 5,5 kilogramlık turpun ender görülebileceğini ifade etti. Soytorun, tohumlaşmadan kaynaklanan bir durum olduğuna dikkat çekerek, "Bir üreticimizin tarlasında yetişen bu büyüklükte bir turpla ilk defa karşılaşıyorum. Kırmızı turpun anavatanı Kadirli'de daha önce 4 kiloluk kırmızı turp görmüştüm. 5,5 kilogram turp ile ilk defa karşılaştım. Tamamıyla doğal yetişmiş organik bir turp. Kırmızı turp olarak Türkiye genelinde bu büyüklükte bir sebze daha önce görülmedi. Bu bir rekordur" diye konuştu.

Turp işçisi Feride Kocaman da 20 yıldan bu yana çalıştığı turp hasadında ilk defa bu büyüklükte bir turp ile karşılaştığını ve çok şaşırdığını kaydetti. .

5,5 Kiloluk Turp Görenleri Şaşırtıyor
Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat 5,5 Kiloluk Turp Görenleri Şaşırtıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • Yağmur yağar : Canım ya alkış size Kabasakaldada var Andırın caddesindede büyük turp merak ediyosanız gidin onlarla çektirin fotoğrafı 0 0 Yanıtla

Advertisement