49 Şüphelinin Gözaltı Süresine Yaptığı İtiraz Reddedildi - Son Dakika
Güncel

49 Şüphelinin Gözaltı Süresine Yaptığı İtiraz Reddedildi

49 Şüphelinin Gözaltı Süresine Yaptığı İtiraz Reddedildi

Casusluk soruşturması kasamında mahkemedeki sorgu işlemleri devam eden 49 şüphelinin gözaltı süresinin dolduğuna yönelik yaptığı itiraz reddedildi.

27.07.2014 19:37  Güncelleme: 22:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Casusluk soruşturması kapsamında mahkemedeki sorgu işlemleri devam eden 49 şüphelinin gözaltı süresinin dolduğuna yönelik yaptığı itiraz, İstanbul 2. Sulh Ceza Hakimliği'nce mahkemenin bu hususta karar vermeye yetkili ve görevli olmadığı gerekçesiyle reddedildi.

49 KİŞİ GÖZALTI KARARINA İTİRAZ ETMİŞTİ

"Casusluk" soruşturması kapsamında mahkemeye sevk edilen ve aralarında eski İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürü Yurt Atayün'ün de bulunduğu 49 kişi gözaltı kararına itiraz etmişlerdi.

Talebi değerlendiren mahkeme kararında soruşturma sonucunda dün bazı şüphelilerin tutuklama istemiyle İstanbul 1. Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edilen şüpheli avukatlarının, "Şüphelilerin özgürlüğünün kısıtlandığı, azami gözaltı sürelerinin dolduğu" gerekçeleriyle müvekkillerinin salıverilmelerini talep ettiklerini hatırlattı.

MAHKEME "İTİRAZ YOLU AÇIK DEĞİL" DEDİ

Yakalanan kişinin Cumhuriyet Savcılığı'nca bırakılmadığı taktirde soruşturmanın tamamlanması için gözaltına alınabileceği ve gözaltı süresinin, yakalama yerine en yakın hakim ve mahkemeye gönderilmesi için zorunlu süre hariç tutulmak kaydı ile yakalama anından itibaren 24 saati geçemeyeceğinin anlaşıldığını kaydeden mahkeme, "yakalama yerine en yakın hakim ve mahkemeye gönderilmesi için zorunlu sürenin 12 saatten fazla olamayacağı, toplu olarak işlenen suçlarda delillerin toplanmasındaki güçlük ve şüpheli sayısının fazlalığı da nazara alınarak her defasında bir günü geçmemek kaydı ile bu sürenin üç gün süre ile uzatılabileceğine" vurgu yaptı.

Verilen kararlara ilişkin itiraz yolunun açık olmadığını belirten mahkeme, gözaltı süresi geçtiği halde şüphelilerin serbest bırakılmadığı veya sorguya sevk edilmediğine dair oluştuğu iddia edilen fiili durumu itirazen incelemeye ve bu hususta karar vermeye hakimliklerinin yetkili ve görevli olmadığının anlaşıldığını ifade ederek itirazlarının reddine karar verdi.

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel 49 Şüphelinin Gözaltı Süresine Yaptığı İtiraz Reddedildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Isparta-Antalya Karayolu'nda trafik kazası: 1 ölü
    14:01 Isparta-Antalya Karayolu'nda trafik kazası: 1 ölü

    Isparta-Antalya Karayolu Bucak Karacaören mevkiinde meydana gelen trafik kazasında, otobüs ile otomobil çarpışması sonucu 1 kişi hayatını kaybetti. Kazayla ilgili inceleme başlatıldı.

  • Antalya'da Yarın Yapılacak Dünya Yürüyüş Şampiyonası Basın Toplantısı Gerçekleştirildi
    14:01 Antalya'da Yarın Yapılacak Dünya Yürüyüş Şampiyonası Basın Toplantısı Gerçekleştirildi

    Antalya'da yarın gerçekleştirilecek Dünya Yürüyüş Şampiyonası öncesi basın toplantısı düzenlendi. Toplantıya Antalya Valisi Hulusi Şahin, Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar, World Athletics (WA) Üst Yöneticisi Jon Ridgeon, eski sporcu Robert Korzeniowsk ve milli atletler katıldı. Şampiyona, 52 ülkeden 431 sporcunun katılımıyla gerçekleştirilecek ve olimpiyat kotaları dağıtacak en büyük organizasyon olacak.

  • Kars Harakani Havalimanı'nda Mart ayında 46 bin 846 yolcuya hizmet verildi
    13:59 Kars Harakani Havalimanı'nda Mart ayında 46 bin 846 yolcuya hizmet verildi

    DHMİ Genel Müdürlüğü, Kars Harakani Havalimanı'nın 2024 yılı Mart ayına ait hava yolu uçak, yolcu ve yük istatistiklerini açıkladı. Mart ayında Kars Harakani Havalimanı'nda iç hat yolcu trafiği 46 bin 846 olarak gerçekleşti. Ayrıca, iç hatlarda 349 uçak iniş-kalkış yaparken, toplamda 409 ton yük taşındı. 2024 yılının ilk 3 ayında ise Kars Harakani Havalimanı'nda toplamda 163 bin 102 yolcu, bin 019 uçak ve bin 578 ton yük trafiği kaydedildi.

  • Kırıkkale'de Şiddetli Rüzgar Nedeniyle Otomobile Ağaç Devrildi
    13:58 Kırıkkale'de Şiddetli Rüzgar Nedeniyle Otomobile Ağaç Devrildi

    Kırıkkale'de Ziya Gökalp Caddesi'nde şiddetli rüzgarın etkisiyle park halindeki bir otomobilin üzerine ağaç devrildi. Otomobilde hasar meydana geldi ve itfaiye ekipleri olay yerine gelerek ağacı keserek yolu trafiğe açtı.

  • Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı'dan çocuklara ilham dolu mesaj
    13:57 Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı'dan çocuklara ilham dolu mesaj

    Alper Gezeravcı, TBMM'nin açılışının 104. yıl dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinliklerinde yaptığı açıklamalarda, çocuklara ilham kaynağı olmaktan gurur duyduğunu ve Türkiye'nin geleceğinin çocuklarla şekilleneceğini belirtti. Gezeravcı, Atatürk'ün vizyonuyla yürünecek yollara işaret etti ve devletin güçlü iradesiyle hedeflere ulaşma konusundaki kararlılığını vurguladı.

  • Aziziye Belediye Başkanı Emrullah Akpunar'a iş çizmesi hediye edildi
    13:57 Aziziye Belediye Başkanı Emrullah Akpunar'a iş çizmesi hediye edildi

    Aziziye Belediye Başkanı Emrullah Akpunar, Yeniden Refah Partisi Aziziye İlçe Teşkilatı tarafından iş çizmesi hediye edildi. Başkan Akpunar, Aziziye için seferber olacaklarını belirtti.


Advertisement