Uluslararası Manisa Mesir Macunu Festivali Başladı - Son Dakika
Yerel

Uluslararası Manisa Mesir Macunu Festivali Başladı

Uluslararası Manisa Mesir Macunu Festivali Başladı

474. kez kutlanacak ve 6 gün sürecek Uluslararası Mesir Macunu Festivali, başladı.

22.04.2014 19:34  Güncelleme: 20:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bu yıl 14 ülkenin katılımıyla 474. kez kutlanacak ve 6 gün sürecek Uluslararası Mesir Macunu Festivali, "Hoşgeldin mesir festivali" kortejinin yanı sıra Ticaret ve Sanayi Fuarı açılışıyla başladı.

Cumhuriyet meydanında toplanan kortejde, 14 ülkeden gelen ekipler yöresel kıyafet ve çalgılarıyla, Manisa'da şehzadelik yapmış temsili Osmanlı padişahları atlarıyla, Merkez Efendi ve Hafsa Sultan ile nedimeleri de faytonlarıyla yer aldı.

Manisa Büyükşehir Belediyesi mehteran takımının seslendirdiği marşlar eşliğinde hareket ede kortej, valilik binası önünde Vali Abdurrahman Savaş, Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Şehzadeler ilçesi Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, Yunus Emre ilçesi Belediye Başkanı Mehmet Çerçi, Manisa'yı Mesir'i Tanıtma ve Turizm Derneği Başkanı Ufuk Tanık'ı selamladı.

Kortej yürüyüşü, protokol üyelerinin de katılımıyla Manolya Meydanı'ndan devam ederek Moris Şinasi kavşağında sona erdi.

21. Mesir Sanayi ve Ticaret Fuarı

Festival etkinlikleri çerçevesinde, 21. Mesir Sanayi ve Ticaret Fuarı'nın da açılışı yapıldı.

Açılış töreni öncesinde konuşan Vali Savaş, bu yıl 21. kez düzenlenen fuarın köklü hale getirildiğini kaydetti.

Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün ise fuarın Manisa'nın tanıtımına büyük katkı sağladığını söyledi.

Fuarın açılışının yapılmasının ardından protokol üyeleri ve davetliler stantları gezdi.

Bu yıl ilk kez fuar içerisinde sağlık ürünlerinin sergilendiği özel bir bölümde Türkiye'nin her yerinden gelen birçok doğal sağlık ürünleri sergileniyor. Kamu yararına faaliyet gösteren 60'ın üzerinde sivil toplum kuruluşu ile 100'den fazla firmanın katıldığı fuarın, 27 Nisan'a kadar açık kalacağı bildirildi. - Manisa

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Uluslararası Manisa Mesir Macunu Festivali Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement