47 Bin Öğretmene Kadro, Ailelere Çocuk Yardımı! Torba Yasa Meclis'ten Geçti - Son Dakika
Güncel

47 Bin Öğretmene Kadro, Ailelere Çocuk Yardımı! Torba Yasa Meclis'ten Geçti

47 bin öğretmen ataması, konut, çeyiz ve çocuk yardımı gibi konularda düzenlemeleri de içeren Torba Yasa teklifi TBMM Genel Kurulu'ndaki oylama sonrasında kabul edildi.

27.03.2015 00:18  Güncelleme: 15:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Meclis Genel Kurulu'nda görüşülmekte olan, çeyiz hesabı, doğum yardımı, konut hesabı ve devlet katkısı ve 47 bin öğretmen alımına ilişkin düzenlemeleri de içeren torba kanunu kabul edildi ve kanunlaştı.

TBMM Genel Kurulu'nun 84. birleşimi saat 14.00'te yoklamasız açıldı. Birleşimi TBMM Başkanvekili Sadık Yakut yönetti. Kamuoyunda torba kanunu olarak bilinen "Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi" görüşülerek kabul edildi.

47 BİN ÖĞRETMEN ATAMASI

Millî Eğitim Bakanlığı'nın Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararnameye ek madde eklendi. Buna göre, Milli Eğitim Bakanlığı'na 47 bin öğretmen kadrosu ihdas edildi. Ev sahibi hükümet anlaşmaları veya Türkiye'nin taraf olduğu diğer anlaşmalar çerçevesinde Türkiye'de faaliyet gösteren uluslararası kuruluşlar ile bu kuruluşlara bağlı program, fon, temsilcilik ve özel ihtisas kuruluşlarının resmi kullanımları için yapılacak mal teslimi ve hizmet ifaları, bunların sosyal ve ekonomik yardım amacıyla bedelsiz olarak yapacakları mal teslimi ve hizmet ifaları, bedelsiz mal teslimi ve hizmet ifaları ile ilgili mal ve hizmetlerin bunlara teslim ve ifası; ilgili kurum, temsilcilik, program, fon ve özel ihtisas kuruluşlarının Türkiye'deki faaliyetlerinin devamı veya ilgili kurumlara ilişkin uluslararası anlaşmaların yürürlükte bulunduğu süre içerisinde katma değer vergisinden müstesna olacak.

ELEKTRONİK ORTAMDA TEBLİGAT

Elektronik ortamda tebligat, muhatabın elektronik adresine ulaştığı tarihi izleyen beşinci günün sonunda yapılmış sayılacak. Yoklama neticeleri, yoklama yerinde yoklama fişi ile aynı mahiyette olan, elektronik ortamda tanzim olunan "yoklama fişi" ile de kayıt altına alınabilecek.

Türkiye Radyo Televizyon Kurumu Genel Müdürlüğü'nün her türlü program, haber, yapım ve yayınlarla ilgili olarak Anadolu Ajansı Türk Anonim Şirketi'nden yapacağı mal ve hizmet alımları Kamu İhale Kanunu'na tabi olmayacak.

Sigorta eksperinin, sigortacı veya sigorta ettiren ya da sigorta sözleşmesinden menfaat sağlayan kişiler tarafından atanması, eksperin iş kabulü, asgari ücret tarifesinin tespiti de dahil olmak üzere ekspertiz ücretinin belirlenmesi ile ilgili usul ve esaslar Birlik ve Sigorta Eksperleri İcra Komitesi'nin görüşleri alınarak yönetmelikle düzenlenecek.

ÖDENEK EKLEMEYE MALİYE BAKANI YETKİLİ OLACAK

Finansman imkanlarını geliştirmek ve kredi sisteminin etkin işlemesine katkı sağlamak amacıyla firmalara kredi garantisi veren kredi garanti kurumlarına 2 milyar TL'ye kadar nakit kaynak aktarmaya veya özel tertip Devlet iç borçlanma senedi ihraç etmeye bakan; nakit aktarımı veya ihraç edilecek özel tertip devlet iç borçlanma senetleri için müsteşarlık bütçesinin mevcut ya da yeni açılacak tertiplerine 1 milyar TL'sine kadar ödenek eklemeye Maliye Bakanı yetkili olacak.

Finans, bankacılık ve sigortacılık sektörlerinde faaliyet gösteren kurumlar ile kamu iktisadi teşebbüsleri hariç olmak üzere sermaye şirketlerinin ilgili hesap dönemi içinde, ticaret siciline tescil edilmiş olan ödenmiş veya çıkarılmış sermaye tutarlarındaki nakdi sermaye artışları veya yeni kurulan sermaye şirketlerinde ödenmiş sermayenin nakit olarak karşılanan kısmı üzerinden Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası tarafından indirimden yararlanılan yıl için en son açıklanan "Bankalarca açılan TL cinsinden ticari kredilere uygulanan ağırlıklı yıllık ortalama faiz oranı" dikkate alınarak, ilgili hesap döneminin sonuna kadar hesaplanan tutarın yüzde 50'si Kurumlar Vergisi Kanunu'ndaki indirimler kapsamında yer alacak. Bu indirimden, sermaye artırımına ilişkin kararın veya ilk kuruluş aşamasında ana sözleşmenin tescil edildiği hesap döneminden itibaren başlamak üzere izleyen her bir dönem için ayrı ayrı yararlanılacak. Sonraki dönemlerde sermaye azaltımı yapılması halinde azaltılan sermaye tutarı indirim hesaplanmasında dikkate alınmayacak.

47 Bin Öğretmene Kadro, Ailelere Çocuk Yardımı! Torba Yasa Meclis\'ten Geçti
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel 47 Bin Öğretmene Kadro, Ailelere Çocuk Yardımı! Torba Yasa Meclis'ten Geçti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (30)

  • Öğretmen: Evde 2 tane çocuğa bakamayan Çakma ebeveynler yorum yapmasın 5 16 Yanıtla
  • haydar: bu yıl içinde 55 bin atadınız , daha yetmiyor mu bu adamlar 60 alıyor ondan sonra atamam yok diye ağlıyor . iibf , mühendislik resmen kan ağlıyor 90 puan almış adamların ataması yapılmıyor 16 1 Yanıtla
  • hulusi kerim: adamsanız benzin deki vergiyi düşürün ve diğer ötv yi kaldırın 15 1 Yanıtla
  • çetin kaya: seçim vaaarrrrr kaşıkla verip kepçeyle alıcaklar yemeyin bu kazığı sandığa gömün bu hırsızları 13 2 Yanıtla
  • salih: valla kime oy vereceğimizi bilmiyoruz, akp ye versek hırsız, chp ye versek dinsiz, mhp ye versek faşist, hdp ye versek terörist 8 4 Yanıtla
  • ALOS: DAĞ FARE DOĞURDU. 47 BİN ÖĞRETMEN ATANACAKMIŞ DA BALLANDIRA BALLANDIRA ANLATILIYOR, YA ARKADAŞ İHTİYACIN VARDA ATAYIYORSUN İSTERSEN ATAMA, ZATEN SİZİN İSTEĞİNİZDE EĞİTİMSİZ BİR TOPLUM YETİŞTİRMEK DEĞİLMİ? ÖĞRETMENLERİN ATAMASININ BİR LÜTUF GİBİ GÖSTERİLMESİNE ANLAM VEREMİYORUM. 9 1 Yanıtla
  • asilkurt: Kürt um boradan meclis a seslaniyıg . 22 bin genelev ataması yapıcok mii . Ana bacı gardaş aatama bekliyoree 1 8 Yanıtla tespitci..: Aaaa canim.. Annen bacin mesleklerini rahat rahat icra etmek icin bu yasayi yasa mi bekliyor : 0 0
  • nevin: eğitimci öğretmenler mazide kaldı malum memur zaten salla başı al maaşı hep fazlasını ister ama tüm yasalar onların lehine 4 4 Yanıtla
  • Göktuğ Işıl: Öğretmen düşmanları sizi ya ! Allaha dua edin de öğretmenleriniz size hakkını helal etsin asıl seni ve yedi göbek sülaleni adam etmeye çalışan öğretmenlere hakkını helal etmiyormuş cahiller sizi 5 3 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Antalya'da izinsiz tıbbi işlem yapan işletmeye adli ve idari işlem
    16:12 Antalya'da izinsiz tıbbi işlem yapan işletmeye adli ve idari işlem

    Antalya'da, izinsiz ve yetkisiz tıbbi işlem yapılan bir işletmenin yabancı uyruklu sahibine adli ve idari işlem yapıldı. Konyaaltı İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Konyaaltı İlçe Sağlık Müdürlüğü görevlileri tarafından gerçekleştirilen çalışmada, Kuşkavağı Mahallesi'ndeki bir apartman dairesinde yapılan aramada, bin 757 adet çeşitli tıbbi malzeme ve cihaz ele geçirildi.

  • Alanya'da yapılan trafik uygulamasında 23 araç trafikten men edildi, 1 aranan şahıs yakalandı
    16:11 Alanya'da yapılan trafik uygulamasında 23 araç trafikten men edildi, 1 aranan şahıs yakalandı

    Antalya'nın Alanya ilçesinde Jandarma ekipleri tarafından yapılan genel trafik uygulamasında 2 bin 135 araç kontrol edildi. Uygulama sonucunda 23 araç trafikten men edilirken, 1 aranan şahıs yakalandı. Ayrıca, 1 kişinin ehliyeti geri alındı.

  • Türkiye Diyanet Vakfı, Filistin'e yardım kampanyasına destekler artıyor
    16:11 Türkiye Diyanet Vakfı, Filistin'e yardım kampanyasına destekler artıyor

    Diyanet İşleri Başkanlığı ile Türkiye Diyanet Vakfı tarafından başlatılan 'özgür Filistin'in yanındayız' yardım kampanyasına her kesimden destek gelmeye devam ediyor. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği İlkokulu öğrencileri, Filistin için biriktirdikleri yardımı TDV Elazığ Şubesine teslim etti. Elazığ İl Müftüsü İrfan Üstündağ, kampanyaya desteklerinden dolayı teşekkürlerini iletti.

  • Kütahya'da 3 aylık hamile karısını bıçakla öldürdüğü iddia edilen şüpheli tutuklandı
    16:09 Kütahya'da 3 aylık hamile karısını bıçakla öldürdüğü iddia edilen şüpheli tutuklandı

    Kütahya'da akraba ziyareti için gittikleri evde çıkan tartışma sırasında 3 aylık hamile olan karısını bıçakla öldürdüğü iddia edilen Enes Uşak tutuklandı. Zanlı, çıkarıldığı nöbetçi sulh ceza hakimliği tarafından 'eşe ve kadına karşı kasten öldürme' suçlamasıyla tutuklandı. Olayın ardından çiftin suç kayıtları olduğu ve çocuklarının yetiştirme yurdunda olduğu ortaya çıktı.

  • Bingöl'de trafik kazasında hayatını kaybeden Jandarma Uzman Çavuş için tören düzenlendi
    16:09 Bingöl'de trafik kazasında hayatını kaybeden Jandarma Uzman Çavuş için tören düzenlendi

    Bingöl'de meydana gelen trafik kazasında hayatını kaybeden Jandarma Uzman Çavuş Alper Nuri Çil için Bingöl Havalimanında tören düzenlendi. Törene İl Jandarma Komutanı, İl Emniyet Müdürü ve diğer güvenlik güçleri katıldı. Çil'in cenazesi memleketi Afyonkarahisar'a gönderildi.

  • Samsun'da 113 Kadın Çiftçiye Süt Sığırcılığı Eğitimi ve Makine Desteği
    16:06 Samsun'da 113 Kadın Çiftçiye Süt Sığırcılığı Eğitimi ve Makine Desteği

    Samsun'un 17 ilçesinde 113 kadın çiftçiye Süt Sığırcılığı Eğitim Projesi ile yüzde 75 devlet destekli süt sağım makinesi verildi. Proje kapsamında kadın çiftçilere süt sağım makinesi dağıtılırken, aynı zamanda eğitim de verildi. Vali Yardımcısı Şevket Cinbir, dağıtım töreninde yaptığı konuşmada, kadınların hayvancılık sektöründe daha güçlü bir Türkiye için önemli bir rol oynadığını belirtti. İl Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Sağlam ise projenin amacının kadın çiftçilerin işlerini kolaylaştırmak olduğunu ifade etti.

  • Hamza Dağ: Aday belirlerken yapay zeka değil, insan zekası kullandık
    16:06 Hamza Dağ: Aday belirlerken yapay zeka değil, insan zekası kullandık

    Cumhur İttifakı İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hamza Dağ, aday belirleme sürecinde yapay zeka yerine insan zekasını kullandıklarını belirtti. Dağ, adaylarının ilçelerde çok önde olduklarını söyledi.


Advertisement