İsrail'e Destek İçin 40 Ülkeden 5 Bin Gönüllü Asker Gidiyor - Son Dakika
Güncel

İsrail'e Destek İçin 40 Ülkeden 5 Bin Gönüllü Asker Gidiyor

İsrail\'e Destek İçin 40 Ülkeden 5 Bin Gönüllü Asker Gidiyor

Gazze'ye yönelik saldırılarının şiddetini her geçen gün biraz daha artıran İsrail'e 40 ülkeden gönüllü 5 bin Yahudi kökenli asker gönderilmesi gündeme geldi.

24.07.2014 11:20  Güncelleme: 11:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gazze'deki operasyonlarda ABD doğumlu 2 İsraillinin ölümü İsrail'in yabancı askerlerini gündeme getirdi. 40 ülkeden 5 bin Yahudi kökenli, işgal saldırılarında gönüllü olarak yer alıyor. Suriye'deki savaşa katılan ABD'lileri ve Avrupalıları 'cihatçı' olarak etiketleyen Batı'nın, İsrail'e ihraç ettiği askerler konusunda ise içi rahat!

700'DEN FAZLA KİŞİ YAŞAMINI YİTİRDİ

Suriye'deki savaşta ABD ve Avrupa'dan giden savaşçıları manşetlerden indirmeyen Batı medyası, İsrail'in Filistin işgali için gönüllü olarak görev alan askerleri ise görmezden geliyor. İsrail'in Gazze'de ikinci haftayı geride bırakan soykırım girişimlerinde 700'den fazla kişi hayatını kaybetti. Binlerce kişi yaralandı, yüzlerce kişi evlerini terk etmek zorunda kaldı. İsrail Gazze'yi silah sanayi ve kimyasal maddeler için deneysel bir laboratuar haline getirirken, bir yandan da Batı Şeria'da da izlenen ırkçı bir politika ile yüzlerce keyfi tutuklama yapıldı. Dahası bu savaş suçu, yıllardır Avrupa ve ABD'den İsrail'e gelen 'acemi' askerler tarafından doğrudan destekleniyor.

SAVAŞ SUÇUNDA İTTİFAK

Yenişafak'ın haberine göre; Batılı istihbarat servisleri İsrail ordusuna katılmaya karar veren vatandaşlarını ve ortak oldukları Filistin işgalinde işledikleri savaş suçunu görmezden geliyor. Görünüşe göre İsrail ve Batılı müttefiklerin gözünde Yahudi köklere sahip olmak, Filistin topraklarının yasadışı işgalini savunmak için yeterli bir gerekçe. Avrupalı liderler başka ülkelerde yer alan savaşçıların ülkelerine dönmesini engellemek gibi bir çaba içinde de değiller.

BİNLERCE GÖNÜLLÜ GİDİYOR

Asker gücü takviyesi İsrail devletinin kurulmasıyla sona ermedi, hala devam ediyor. 40'tan fazla ülkeden binlerce gönüllü İsrail ordusunun tüm dallarında hizmet vermek için İsrail'e geliyor.Online Mahal takviye programı görünüşte İsrail'i korumayı ve İsrail ordusu ile gönüllüler arasındaki bağı güçlendirmeyi amaçlıyor. İsrailli olmayan Yahudiler 18 aylık bir turdan sonra ordunun saflarına katılabiliyorlar.

MADDİ DESTEK

Yurt dışından gelerek görev yaklaşık 5 bin Yahudi, 'yalnız asker' (lone soldier) ünvanını taşıyor. Geçtiğimiz Mayıs ayında Tel Aviv 'yalnız asker' merkezi, Amsterdam Sar-El şubesine bağlı olan bir Hollandalı'nın sağladığı maddi destek sayesinde açıldı. 16 yaşından büyük herkes burada gönüllü olarak çalışabiliyor. Bu gruplar 10'dan fazla ülkede temsil ediliyor ve her yıl bu gruplara yüzlerce gönüllü katılıyor.

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel İsrail'e Destek İçin 40 Ülkeden 5 Bin Gönüllü Asker Gidiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (38)

  • hasan kutlu: Musluman kardeslerim biz turkler olarak bu sayiyi 50. 000 yapalim bizde filistine gidelim dunya turk gorsun ki anlasinlar nasil bir guc oldugumuzu 35 8 Yanıtla
  • tanrı türkü korusun: müslüman ülkelerdende kuru dua, bide televizyondan izlemek düşer. . 27 5 Yanıtla
  • sistem: Müslümanların yapması gerekeni lanetli yahudiler yapıyor. Asıl bizim Filistin'e akın akın gidip cihad etmemiz lazım. Ama mevcut dinsiz sistemde bu imkansız dimi ! 25 6 Yanıtla
  • eşkiya: arkadaşlar devletimiz israillen iş birliği içindedirrrrr ne kadar cahilsiniz ya kendinizi yormayin oy avcılığı için one munıte derler hep yalan oğlu beyefendiler israil ile işbirlğindedir. eyy zavallı halk dini duygularınızdan yararlandıklarını bilşmiyor ve anlamıyorsunuz, anlayın artık 15 16 Yanıtla
  • YÜRÜ GİTTTT: Bizde COLALARINI almayız COK fena KINARIZ elçiliklerine Yumurta atarız taksimde ELLER kırılsın deriz Birde bol bol ağlarız adamlar nerde ise UZAY lıdan destek alacak :D bizde ağlayalım başka bir sey yapmayalım bende dahil kim 50 kruş yardımda bulundu :D 25 4 Yanıtla URFALI: BU GERÇEKÇİ YORUMU AYAKTA ALKIŞLIYORUM AĞZINA SAĞLIK KARDEŞ. . . 0 0
  • türkmanci: O ZAMANDA TÜM MÜSLÜMAN DEVLETLERDE GAZZEYE GÖNÜLLÜ ASKERLER YOLLASIN TAM VE FULL TECHİZATLI DONANIMLI BİR ORDU OLSUN . . . O ZAMAN DÜNYA GÖRSÜN . . . GÖNÜLLÜ İSLAM ORDUSUNU. 27 2 Yanıtla
  • numan erkan: vallaa türk kardeşlerim şu arap ülkelerine bir bakın ya hepsi cahilce müslüman müslümanı öldürüyor hepsi iç savaş cıkmazına girmişler yahudilerin yüzünden ülkeleri karışmış ne kadar cahil kalmış arap ülkeleri yazık yaa bunların hepsi israil ve amerika oyunudur bunu fırsat bilip filistini kuşataya calışıyor bu köpekler eyyy müslümanlar birbirinizi öldürmeyi bırakın gidin israiilli öldürün 23 2 Yanıtla
  • suayb bın salıh: ADANADAN FİLİSTİNE GİDİYORUZ BUYURUN ASK İLLE CİHAD FARZDIR 22 3 Yanıtla serhat: Mehmet altaş dikkatli ol sonra NİYAZİ olmayasın 0 0
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Perşembe Belediyesi, yeni dönemde çalışmalara başladı
    15:18 Perşembe Belediyesi, yeni dönemde çalışmalara başladı

    Perşembe Belediyesi, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nin ardından ilk toplantısını gerçekleştirdi. Belediye Başkanı Cihat Albayrak başkanlığında yapılan toplantıda, meclis üyeleri ve ekip arkadaşlarıyla birlikte Perşembe için çalışmaların sürdürüleceği ifade edildi. Toplantıda yapılan oylamada ise başkan vekilliği, katip üyelikleri ve komisyon üyelikleri belirlendi.

  • Özgür Özel:
    15:17 Özgür Özel: "Bu Bir Zafer Değil, Görevdir. Parti İktidar Olduğunda Zafere Dönüşecektir"

    CHP Genel Başkanı Özgür Özel, “Biz bunu bir zafer olarak görmüyoruz. Evet bir başarıdır, önemli bir başarıdır ama zafer değildir, görevdir. Görev önümüzdeki ilk seçimlerde parti iktidar olduğunda, bu iktidar değiştiğinde ancak zafere dönüşecektir. Elimizde belediyeleri yönetme, rantı yönetme, gençleri ve kendi evlatlarımızı, yakınlarımızı bir takım makamlara getirme, yandaşlarımızı zengin etme fırsatı yakalamadık arkadaşlar. Biz tarihin akışını değiştirme fırsatını yakaladık. Cumhuriyetin ikinci yüzyılında, cumhuriyetin tarihini yeniden yazma fırsatını yakaladık. Bu yüzden sadece partimizle, sadece biz bize, sadece ‘Yetkiyi aldık, biz yönetiriz’ değil; yetkiyi kimden aldığımızı biliyoruz” dedi.

  • Dışişleri Bakanlığı, Azerbaycan-Ermenistan Sınır Delimitasyon Komisyonu'nun Kararını Memnuniyetle Karşıladı
    15:15 Dışişleri Bakanlığı, Azerbaycan-Ermenistan Sınır Delimitasyon Komisyonu'nun Kararını Memnuniyetle Karşıladı

    Dışişleri Bakanlığı, Azerbaycan-Ermenistan Sınır Delimitasyon Komisyonu'nun, 30 yıldır işgal altında bulunan dört köyün Azerbaycan'a iadesi ve delimitasyon çalışmalarının devamı konusunda uzlaşmaya varılmasını memnuniyetle karşıladıklarını bildirdi. Bu olumlu gelişme, nihai barış anlaşmasının imzalanması yolunda önemli bir adımdır.

  • Gemi Geri Dönüşüm Sanayicileri Derneği, Aliağa'daki Gemi Söküm Sektörü Hakkında Suç Duyurusunda Bulunacak
    15:13 Gemi Geri Dönüşüm Sanayicileri Derneği, Aliağa'daki Gemi Söküm Sektörü Hakkında Suç Duyurusunda Bulunacak

    Gemi Geri Dönüşüm Sanayicileri Derneği (GEMİSANDER), Aliağa Belediyesi CHP Grup Sözcüsü İbrahim Doğangül'ün meclis toplantısında Aliağa'daki gemi söküm sektöründen 'uyuşturucu trafiğinin durağı' şeklinde söz etmesi hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını açıkladı.

  • Zonguldak Belediyesi'nin Borcu 1 Milyar 153 Milyon TL
    15:13 Zonguldak Belediyesi'nin Borcu 1 Milyar 153 Milyon TL

    CHP'li Zonguldak Belediye Başkanı Tahsin Erdem, AKP'den devralınan belediyenin borcunun 1 milyar 153 milyon 308 bin 77 lira olduğunu açıkladı. Erdem, belediyenin borçlarını belediye binasına astığı pankartla kamuoyuna duyurdu.

  • Blizzard'ın efsanevi oyunu Diablo televizyon dünyasına giriş yapıyor
    15:10 Blizzard'ın efsanevi oyunu Diablo televizyon dünyasına giriş yapıyor

    Fallout dizisinin ardından, Diablo'nun da televizyon dünyasına girişi gündeme geldi. Diablo serisinin başı Rod Fergusson, oyunun derin temalarının televizyon formatına başarıyla aktarılabileceğini düşünüyor. Fergusson, Diablo'nun evrensel temalarının sürükleyici bir televizyon dizisi için uygun olduğunu ifade etti. Potansiyel dizi uyarlaması, Diablo hayranlarını heyecanlandırmış durumda ve oyuncular arasında büyük bir heyecan yaratmıştır.

  • Windows 11'de hesap yönetimi değişiyor
    15:10 Windows 11'de hesap yönetimi değişiyor

    Microsoft, Windows 11 ile hesap yönetimine ağırlık veriyor. Kullanıcıların işletim sistemlerini kişisel hesaplarıyla kullanmalarını isteyen şirket, hesaptan çıkış yapmayı zorlaştırıyor gibi görünüyor. Windows 11 Insider'ın yeni derlemesinde, Başlat menüsünde bulunan Oturumu Kapat ve Kullanıcı Değiştir düğmelerinin yeni bir alana taşındığı belirtildi. Buna göre Başlat menüsü üzerinden Hesap Yöneticisi'ne geçiş yapılması gerekecek. Artık oturumu kapatmak için üç noktalı bir düğmenin ardından yeni bir menü açmanız gerekiyor. Microsoft ayrıca Başlat menüsünde reklam göstermeye başladı.

  • JAECOO, 2024 Pekin Uluslararası Otomobil Fuarı'nda yeni hibrit SUV modellerini tanıtacak
    15:10 JAECOO, 2024 Pekin Uluslararası Otomobil Fuarı'nda yeni hibrit SUV modellerini tanıtacak

    Çinli otomobil markası JAECOO, 7 PHEV ve 8 PHEV modellerini 2024 Pekin Uluslararası Otomobil Fuarı'nda tanıtacağını duyurdu. Şirketin yeni SUV modelleri, tasarımları ve özellikleri ile dikkat çekiyor.

  • Counter-Strike 2 Hangi Ülkelerde Popüler?
    15:09 Counter-Strike 2 Hangi Ülkelerde Popüler?

    Valve'ın yakın zamanda piyasaya sürdüğü Counter-Strike 2, dünyanın en popüler FPS oyunları arasında yer alıyor. Son verilere göre, oyuncuların en fazla yüzde 21.7'si Çin'de bulunurken, Amerika Birleşik Devletleri yüzde 10.3 ile ikinci sırada yer alıyor. Rusya, Brezilya ve Türkiye ise sırasıyla yüzde 9.1, yüzde 4.4 ve yüzde 3.3 oranlarıyla listede yer alıyor.


Advertisement