40 Taşımalı Köye Kitap Yardımı - Son Dakika
Güncel

40 Taşımalı Köye Kitap Yardımı

40 Taşımalı Köye Kitap Yardımı

Memur Sen ve Eğitim-Bir-Sen'in ortaklaşa hazırladığı taşımalı köy okullarına kitap yardımı kampanyası gerçekleştirildi.

16.11.2015 11:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Memur-Sen Şanlıurfa İl Temsilciliği ile Eğitimciler Birliği Sendikası (Eğitim-Bir-Sen) Şanlıurfa Şubesinin ortaklaşa hazırladığı, Şanlıurfa Valiliği ve Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürlüğünün de destek verdiği 40 köye kitap yardımı gerçekleştirildi.

Şanlıurfa Öğretmen Evi'nde gerçekleştirilen kitap dağıtım törenine, , Haliliye Kaymakamı Yusuf Ziya Çelikkaya, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Sait Kaya, Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürü Metin İlci, Memur Sen ve Eğitim-Bir-Sen Şanlıurfa İl Başkanı İbrahim Coşkun ve eğitimciler katıldı.

COŞKUN: BİR NEBZE DE OLSA EĞİTİME KATKI YAPMAK İSTEDİK

Açılış konuşmasını Memur Sen ve Eğitin Bir Sen Şanlıurfa Şube Başkanı İbrahim Coşkun yaptı. Açılış konuşmasında eğitime sendika olarak bir nebze de olsa katkı yapmak istediklerini belirten Coşkun "Biz sendika olarak eğitme katkı yapmak istedik, tek gayemiz buydu. Birkaç tane öğrenci dahi kazanabilsek bu konuda 'ne mutlu bize' diyeceğiz. Sendika olarak, eğitime verdiğimiz önemine binaen 2005 yılında ilköğretim sorunları ve çözüm önerileri ile ilgili anket yaptık. Panel düzenledik, bunu kitaba yansıttık. 2010 yılında ortaöğretimin sorunları ve çözümleri anket çalışması yaptık. Üç tane genel müdürümüzü Ankara'dan çağırttık, panel yaptırdık. Aylık eğitim seminerlerimiz devam edecek. 40 tane taşımalı köyümüze kitap dağıtımı yapacağız" dedi.

İLCİ: BU ÇALIŞMLAR BİZE GÜÇ VERİYOR

Projenin anlam ve önemine binaen konuşan İl Mili eğitim Müdürü Metin İlci, Eğitim Bir- Sen ve Memur Sen'i tebrik etti. Bu çalışmaların kendilerine güç verdiğini ve yalnız olmadıklarını hatırlattığını dile getiren İlci, "Eğitim-Bir-Sen ve Memur Sen'in böyle anlamlı desteğinden dolayı kendilerine teşekkür ediyorum. Eğitim camiası için son derece güzel bir çalışmadır. Bu çalışmaların devam etmesi bizim en büyük gayemizdir" ifadelerini kullandı.

KAYA: GELECEĞİN TEMİNATI GENÇLİKTİR

Yapılan çalışmanın çok anlamlı ve çok duygulu bir çalışma olduğunu dile getiren Şanlıurfa Büyükşehir Başkan Vekili Sait Kaya gençliğin çok önemli olduğunu ve gençlere eğitim konusunda, çalışmaların yapılması gerektiğini söyledi. Kaya "Şanlıurfa çok genç bir nüfusa sahip. Türkiye'de bu anlamda, en genç nüfusuna sahip illerinden biri. Bu gençlere eğitim konusunda yetiştirilmesi lazım. Geleceğimizin teminatı gençlik, gençliğin teminatı ise eğitimdir. Bugün bu anlamda eğitime katkı verdiğiniz için teşekkür ediyorum. Bir milletin gençliği onun geleceğidir" dedi. Ardından taşımalı köy eğitimi yapan okulların müdürlerine kitapları verildi.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel 40 Taşımalı Köye Kitap Yardımı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Türkiye'den 9. İyilik Gemisi ile Gazze'ye 3 bin 774 ton insani yardım malzemesi ulaştı
    00:23 Türkiye'den 9. İyilik Gemisi ile Gazze'ye 3 bin 774 ton insani yardım malzemesi ulaştı

    Türk Kızılay tarafından temin edilen gıda, bebek malzemeleri ve diğer ihtiyaç malzemeleriyle yola çıkan 9. İyilik Gemisi, Mısır'ın El-Ariş Limanı açıklarına ulaştı. Gemide bulunan 3 bin 774 ton insani yardım malzemesi, Gazze'ye taşınmak üzere tırlara yüklenecek.

  • ABD, Filistin'in BM tam üyeliği talebini veto etti
    00:23 ABD, Filistin'in BM tam üyeliği talebini veto etti

    ABD, BM Güvenlik Konseyi'nde Filistin'in BM'ye tam üyeliği talep edilen karar tasarısını veto etti.

  • Manisa Selendi'de Okul Servisi ile Kamyonet Çarpıştı: 9 Öğrenci Yaralandı
    00:19 Manisa Selendi'de Okul Servisi ile Kamyonet Çarpıştı: 9 Öğrenci Yaralandı

    Manisa'nın Selendi ilçesinde meydana gelen trafik kazasında okul servisi ile kapalı kasa kamyonet çarpıştı. Kazada 9 öğrenci hafif şekilde yaralanırken Selendi Kaymakamı Halil İbrahim Okumuş, öğrencileri hastanede ziyaret etti. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

  • Tokat'ın Sulusaray ilçesinde 5,6 büyüklüğünde deprem meydana geldi
    23:58 Tokat'ın Sulusaray ilçesinde 5,6 büyüklüğünde deprem meydana geldi

    Tokat'ın Sulusaray ilçesinde saat 18.11'de 5,6 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem çevre illerden de hissedildi. AFAD ve diğer kurumlar çalışmalara devam ediyor. Can kaybı yaşanmazken, bazı binalarda hasar oluştu. Vatandaşlar açık alanlarda bekliyor. İçme suyu konusunda uyarı yapıldı.

  • 23. Afyonkarahisar Klasik Müzik Festivali'nde Suk Dörtlüsü Quartet Sahne Aldı
    23:48 23. Afyonkarahisar Klasik Müzik Festivali'nde Suk Dörtlüsü Quartet Sahne Aldı

    Hüseyin Başkadem'in yönettiği 23. Afyonkarahisar Klasik Müzik Festivali'nin ikinci gününde, Suk Dörtlüsü Quartet sahne aldı. Prag Sahne Sanatları Akademisi'nden gelen sanatçılar, çello, viyola ve keman enstrümanlarıyla seçkin eserlerini seslendirdi. Başkadem, konserde yaptığı konuşmada, dünyada keman ailesinden 4 enstrümanı bir arada çalabilen çok az grubun olduğunu belirtti ve Suk Dörtlüsü Quartet'in festivale üçüncü kez katıldığını söyledi.

  • Bolu Belediye Meclisi, Gölcük Tabiat Parkı'ndaki yapıların kiralanması maddesini komisyona iade etti
    23:43 Bolu Belediye Meclisi, Gölcük Tabiat Parkı'ndaki yapıların kiralanması maddesini komisyona iade etti

    Bolu Belediye Meclisi'nde yapılan toplantıda, Gölcük Tabiat Parkı'ndaki yapıların kiralanması konusu görüşüldü. Gölcük Platformu üyeleri, bungalovların kullanımına karşı çıkarak protesto gerçekleştirdi. Belediye Başkanı Tanju Özcan, maddenin komisyona iade edileceğini açıkladı.

  • Bosna Hersek'te Srebrenitsa Soykırımı İnkar Edildi
    23:38 Bosna Hersek'te Srebrenitsa Soykırımı İnkar Edildi

    Bosna Hersek'in Sırp Cumhuriyeti'nde düzenlenen gösteride binlerce Bosnalı Sırp, Srebrenitsa soykırımının inkar edildiği bir protestoya katıldı. Gösteride RS Başkanı Milorad Dodik ve diğer önemli Sırp yetkililer konuşma yaptı. Dodik, Srebrenitsa'da yaşananların savaş sonucu işlenen bir suç olduğunu ancak soykırım olmadığını savundu. RS hükümeti, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nda görüşülecek olan Srebrenitsa Soykırımı Anma Günü karar taslağına tepki olarak bu gösteriyi düzenledi.


Advertisement