4'üncü Uluslararası İznik Festivali - Son Dakika
Yerel

4'üncü Uluslararası İznik Festivali

İznik Gölü sahilindeki festivalin ilk etkinliği olan motokros yarışı yapıldı Bazı sanatçıların sahne alacağı festival, 24 Ağustos'a kadar sürecek

17.08.2013 18:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bu yıl 4'üncüsü düzenlenen "Uluslararası İznik Festivali", motokros yarışıyla başladı.

Festival kapsamında İznik Gölü sahilindeki kum parkurda gerçekleştirilen enduro motosiklet yarışını, İznik Belediye Başkanı Kadri Eryılmaz başlattı.

Yarışa İznik'in yanı sıra İstanbul, Antalya, Sakarya ve Muğla'nın Fethiye ilçesinden katılan 12 sporcu, parkurda zor anlar yaşadı. Vatandaşların ilgiyle izlediği yarış sırasında motokrosçulardan bazıları zaman zaman dengelerini yitirerek düştü.

Parkurda başarı elde eden sporcular, sahilde kurulan kral koltuğunda oturmaya hak kazandı.

"Enduro Er Meydanı" olarak duyurulan parkurda anonsları, yağlı güreşlerin ünlü cazgırı Pele lakaplı Mehmet Tura'nın oğlu Levent Tura yaptı. Davul ve zurna eşliğinde gerçekleştirilen anonsların ardından bazı sporcular kumda güreş tuttu.

Gökhan Tepe, Süheyl- Behzat Uygur, Murat Kekilli, Mustafa Ceceli, Melda Kuyucu Kılıç, Grup Laçin, Mustafa Yıldızdoğan, Taner Eyüpoğlu ve 10 ülkenin halk oyunu ekiplerinin sahne alacağı festival, 24 Ağustos'ta sona erecek. - Bursa

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 4'üncü Uluslararası İznik Festivali - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement