4 Saat Uyudu, 1500 Kişiye İş Verdi - Son Dakika
Güncel

4 Saat Uyudu, 1500 Kişiye İş Verdi

Henüz 33 yaşında olmasına karşın çalışkanlığını babası "efsane vali" merhum Recep Yazıcıoğlu'ndan alan genç işadamı Mehmet Kemal Yazıcıoğlu, ailesini, iş hayatını ve siyasete girme sürecini anlattı.

23.02.2015 12:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Henüz 33 yaşında olmasına karşın çalışkanlığını babası "efsane vali" merhum Recep Yazıcıoğlu'ndan alan genç işadamı Mehmet Kemal Yazıcıoğlu, sıfırdan başladığı iş dünyasında şuan 1500'den fazla kişiye istihdam sağlıyor. Yazıcıoğlu, günde 4 saat uyuyarak sıfırdan zirveye ulaştığını ifade ederek "Hizmet kanımda var. Çok çalışarak elde ettiğim başarılarla örnek olma ve özellikle gençliğin sorunlarını çözme hedefimi Meclis'e taşımak istiyorum" dedi.

Kendinizi biraz anlatır mısınız?

Aslen Trabzonluyuz. 1982 yılında rahmetli babamın Çorum Alaca kaymakamlığı sırasında dünyaya geldim. Babamın görevi nedeniyle çok sayıda ilde yaşama fırsatı buldum. İlköğrenimimi Tokat, Aydın ve Erzincan'da bitirdim. Erzincan Lisesi'nde başladığım lise eğitimimi Ankara Kocatepe Mimar Kemal Lisesi'nde tamamladım. Üniversitede ise tiyatrocu olmak istediğim için, Bilkent Üniversitesi Sahne Sanatları Fakültesi yetenek sınavına girdim ve en iyi erkek oyuncu olarak sınavları kazandım. Ancak daha sonra çok sevdiğim ülkeme iş dünyasında hizmet etmek istediğime karar verdim. İngiltere'deki dil eğitimimin ardından yeniden üniversite sınavına girerek, Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü'nü kazandım. Bir yandan da iş hayatında tecrübe kazanmaya başlamıştım. Kendi işimi kurma hayaliyle, sektöre ilk adımımı 2007 yılında "KY Temizlik ve İnşaat" firmamla attım. Daha sonra farklı sektörlerde hizmet veren 3 firma daha kurarak çok şükür başarılı olduk.

Genç yaşta iş kurmak zor olmadı mı?

Başarılı olmak için çok çalıştım. Bürokrat oğlu olduğum için çoğu kişi zenginlik içinde büyüdüğümüzü düşünür. Ancak babam rahmetli olduğu zaman bize yalnızca Ankara'da bir ev bıraktı. Kendi başıma, çok çalışarak iş hayatında başarı sağladım. Günde 4 saat uyuyarak kurduğum şirketleri büyüttüm. Şimdi çok şükür 1500'den fazla kişiye istihdam sağlayan şirketlerle büyük hizmetler veriyoruz. Türkiye'ye hijyen standartlarını biz getirdik. Tüm bu başarıları tesadüf veya mirasla değil, çok çalışmayla kazandık. Daha yapacağımız çok şey, aşılacak çok dağ var.

İş hayatında nelere dikkat edersiniz? Olmazsa olmazlar neler olmalı?

Ticaret yaparken dürüstlükten ayrılmamak en önemli şartım. Güven duyulan bir isim olmak çok önemli. Güven, her zaman başarıyı getirir. Ayrıca çok çalışmak da her kapıyı açan, sizi yükseklere taşıyan bir anahtar. Başarı için çok çalışmanız, gerekirse uykuya bile veda etmeniz gerekiyor. Disiplinli olmak, hizmetin sorumluluğunu taşımak da akıllardan çıkarılmaması gereken kriterler.

Genç bir iş adamı olarak, Türk gençliğini nasıl buluyorsunuz?

Türkiye'de gençlik 'level' atladı. Oldukça donanımlı, eğitimli ve ülkedeki gelişmelerin farkında olan bir gençlik var şuan. Birkaç yıl öncesine kadar az olan üniversite sayısı arttı. Artık her ilde üniversite var. Hatta bazı illerde birden fazla… Bu da genç neslin bilgisini arttırarak, vizyonunu genişletiyor. 2023 hedeflerine de donanımlı gençlikle ulaşacağımıza eminim. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın her zaman dile getirdiği 3 çocuk önerisinin de ülkemiz geleceği için çok önemli olduğunu düşünüyorum. Gelecek gençlerin ellerinde. Gittiğim her yerde anne babalarının ellerinden tutan, kucaklarında uyuyan, oyun oynayan çocuklar görüyorum. Bu umutlarımı daha da arttırıyor. Benim gibi hayata sıfırdan başlayarak, başarılarıyla ülkesine hizmet etmeye hazır bir genç neslin gelecek olması Cumhuriyetimizin 100'üncü yılına yakışır bir Türkiye'ye ulaşmamızı sağlayacak.

Siyasete girmeye ne zaman karar verdiniz?

Adalet ve Kalkınma Partisi'yle tanışmam, o zaman Başbakan olan Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ı 2009 yılında ziyaret etmemle oldu. Böylece hizmet yoluna girerek Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Merkezi Gençlik Kolları Siyasi Hukuk İşleri Komisyonu'nda görev aldım. Referandum ve 2011 seçimlerinde Türkiye'nin 40 ilinde aktif olarak çalıştım. Şimdi de bildiğiniz üzere millete hizmet için "AK'lın yolunda", AK Parti'den Ankara 1. Bölge milletvekili aday adayı oldum. Hizmet kanımda var. Çok çalışarak elde ettiğim başarılarla örnek olma ve özellikle gençliğin sorunlarını çözme hedefimi Meclis'e taşımak istiyorum.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel 4 Saat Uyudu, 1500 Kişiye İş Verdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement