4 Aylık Yaz Sezonunda Bin 630 Kişi Kurtarıldı - Son Dakika
Yerel

4 Aylık Yaz Sezonunda Bin 630 Kişi Kurtarıldı

4 Aylık Yaz Sezonunda Bin 630 Kişi Kurtarıldı

Sakarya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanı Ayhan Orhan Arancı, kuzey sahillerinde başlatılan sahil güvenlik çalışmalarının sona erdiğini açıkladı.

28.09.2015 15:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sakarya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanı Ayhan Orhan Arancı, kuzey sahillerinde başlatılan sahil güvenlik çalışmalarının sona erdiğini açıkladı. Yaz sezonu süresince gerçekleştirilen sahil güvenlik faaliyetleri ile ilgili istatistiklikleri paylaşan Ayhan Orhan Arancı, sahil şeridinde görevli cankurtaran ekiplerinin görevlerinin sona erdiğini vurguladı. Arancı, "Vatandaşlarımızı sezonun sona ermesi ve bölgeden cankurtaran ekiplerimizin çekilmesi nedeniyle denize girmemeleri konusunda uyarıyoruz. Gösterilen hassasiyet için şimdiden şükranlarımızı iletiyoruz" diye konuştu.

Karasu, Kocaali ve Kaynarca sahillerinde yaz sezonunda bin 630 vatandaşın boğulmaktan kurtarıldığını aktaran Arancı, "Karadeniz sahillerimizde yaz sezonu süresince herhangi bir boğulma olayı yaşanmaması için profesyonel ekiplerimiz ile çalışmalarımızı gerçekleştirdik. Vatandaşlarımızın bilinçlendirme noktasında kuzey sahillerimizin tamamında broşürler dağıttık. Kumsala yakın ve tehlike arz eden bölgelere de uyarıcı tabelalar astık. Can kayıplarının yaşanmaması için gerekli tüm çalışmaları eksiksiz yerine getirdik" dedi. Ayhan Orhan Arancı açıklamalarının devamında, "Olası boğulma olaylarına karşı anında müdahalelerde bulunduk. İki adet zodyak bot, bir adet ATV aracı, 7 adet jet ski, 26 adet gözetleme kulesi ve 45 cankurtaran personelimizle sahil şeritlerimizi baştan sona kontrol ettik. 4 ay önce 'yüzelim ama üzmeyelim' diyerek açtığımız sezonu başarılı bir şekilde tamamladık. Tüm ekibimizi tebrik ediyoruz. Yaklaşık 4 ay boyunca kuzey sahillerimizde sürdürdüğümüz cankurtaran hizmetlerimiz sona erdi. Hamdolsun sezonumuzu huzurlu bir şekilde tamamladık. Vatandaşlarımızın sezon dışında denize girmemelidir. Bu konu çok önemli ve geri alınamayacak kayıplara sebep olabilir. Bu konuda duyarlılık bekliyoruz. İnşallah önümüzdeki sezonda profesyonel ekibimiz ve modern araç filomuzla vatandaşlarımızın hizmetinde olacağız" dedi. - SAKARYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel 4 Aylık Yaz Sezonunda Bin 630 Kişi Kurtarıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement