35 Tonluk Görünmez Tank Geliştirildi - Son Dakika
Komik - İlginç

35 Tonluk Görünmez Tank Geliştirildi

35 ton ağırlığındaki PL-01, 3 personel tarafından kontrol ediliyor ve termal kamuflajı sayesinde radara yakalanmıyor.

17.09.2014 16:13  Güncelleme: 16:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Polonya'nın geliştirdiği konsept savaş aracı PL-01 ise, savaş oyunlarından fırlamış tasarımıyla geleceğin tanklarını gözler önüne seriyor.

TERMAL KAMUFLAJI VAR

PL-01, köşeli tasarımıyla dünyanın en çok kullanılan RPG-7 gibi tanksavar silahlarına karşı büyük bir koruma sağlıyor ve yine F-22 Raptor ile F-35'e benzeye gövdesiyle radara yakalanmama konusunda büyük bir avantaj veriyor. 35 ton ağırlıkta olduğu belirtilen tank, 3 personel tarafından kontrol ediliyor ve 940 beygir gücündeki motoruyla her türlü arazi koşulunda yüksek performans ortaya koyabiliyor. Tankın en önemli özelliği ise dış kaplamasında bulunuyor. BAE Systems tarafından geliştirilen termal kamuflaj sistemi sayesinde tank, kendi dış sıcaklığını ortama uygun hale getirebiliyor ve böylece düşman birliklerinin ısıya duyarlı kameraları tarafından görünemez ya da ısıya duyarlı roketler ile vurulamaz hale gelebiliyor.

2016'DA ÇALIŞACAK

Tam anlamıyla çalışan prototip versiyonun 2016 yılında gelmesi beklenen PL-01, ısı bazlı gizlenme sistemleriyle özellikle ülke içi savunma amacıyla oldukça faydalı bir yapı ortaya koyuyor.

35 Tonluk Görünmez Tank Geliştirildi
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Komik - İlginç 35 Tonluk Görünmez Tank Geliştirildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (3)

  • Felix: Peh görünmez tankmış . bizimkiler 70 milyona gorunmeden milyarlari goturuyor 44 22 Yanıtla
  • murat: arası patlayıcılı bor karpit zırh ile kaplı mükemmel bir tasarım bizde başkalarının hurdalarını alalım modernize etmek içinde bir o kadar para harcayalım. kimse kusura bakmasın ama üretilenlerin hiç biri geleceğin savaşları ile ilgili değil hepsi üçüncü dünya ülkelerine karşı işe yarar millet asır devirdi biz halen kopya projeler ile artık gelecekte yeri olmayanların daha milli ilklerini üretmeye çalışıyoruz. o da her biri 5 10 yıllık süreleri var, 3 dünya savaşı kapımıza dayanmış, her yer cehenneme dönecek projemi ülkemi kalacak bu sürelerde 13 3 Yanıtla
  • herre: maddi silahlar yalnız başına hiçbir işe yaramazlar. Şeyh Şamil. 1 0 Yanıtla

Advertisement