33 Ünlü İsim 'Kadına Şiddete Son' Demek İçin Bir Araya Geldi - Son Dakika
Kültür Sanat

33 Ünlü İsim 'Kadına Şiddete Son' Demek İçin Bir Araya Geldi

33 Ünlü İsim \'Kadına Şiddete Son\' Demek İçin Bir Araya Geldi

33 ünlü isim "Alo 183 Hayat Kurtarır, Kadına Şiddete Son!" demek için bir araya geldi.

04.03.2014 15:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yapımcılığını ve sanat yönetmenliğini SelçukKaya'nın üstlendiği; ünlü isimlerin kadına şiddeti kınamak ve ALO 183 hattının bilinirliğini arttırmak için fotoğraf sanatçısı Eren Yiğit'in objektifinin karşısına geçtiği projenin lansmanı, 3 Mart'ta W Hotel, W Lounge'da gerçekleşti. Fotoğraflar 4 Mart'tan itibaren Forum İstanbul'da sergilenmeye başlayacak.

Kadınların çığlığına kulak veren projeye Alican Yücesoy, Başak Daşman, Begüm Yücesoy, Bülent Seyran, Burcu Kara, Canan Hoşgör, Cüneyt Arkın ve Betül Cüreklibatur, Engin Hepileri, Esin Övet, Esra Erol, Gülay Kamaz, Hande Subaşı, İpek Tuzcuoğlu, Irmak Atuk, Işın Karaca, Ivana Sert, Kaan Cüreklibatur, Mehmet Ali Erbil, Melis Babadağ, Nefise Karatay, Ogün Kaptanoğlu, Oya Aydoğan, Özlem Yıldız, Özlem Yılmaz, Pınar Altuğ, Saba Tümer, Sibel Turngöl, Ümit Erdim Yeşim Erçetin, Yeşim Salkım ve Hakan Eratik destek verdi.

Kadınların % 25'inin fiziksel şiddete uğradığı ve her 4 kız çocuğundan birinin cinsel şiddete maruz kaldığı Türkiye'de, 33 ünlü yüz, "ALO 183 Hayat Kurtarır, Kadına Şiddete Son!" demek için bir araya gelerek poz verdi. Projenin tanıtımı için çekimlerde yer alan ünlü isimler,
3 Mart Pazartesi günü W Hotel, W Lounge'da düzenlenen basın toplantısında buluştu.

Tanıtım toplantısında aralarında Başak Daşman, Canan Hoşgör, Gülay Kamaz, Hande Subaşı, Melis Babadağ, Sibel Turnagör ve Yeşim Salkım&Hakan Eratik'in de bulunduğu ünlü yüzler, kampanyanın çekimleri sırasında neler hissettiklerini paylaştı ve bu toplumsal soruna dikkat çekerek, KADINA ŞİDDET HATTI 183'ün herkes tarafından bilinmesi gerektiğini ifade etti.

Projenin yapımcısı ve sanat yönetmeni Selçuk Kaya, "Türkiye'de kadınların % 25'i fiziksel şiddete uğruyor. Cinayet sonucu ölen kadınların % 40-70'i eşi tarafından öldürülüyor. Tecavüze uğrayanların % 50'si 18 yaş altında ve bunların yüzde 90'ı kız çocuğu. Her 4 kız çocuğundan 1'i cinsel şiddete uğruyor. Bu noktada, bilinç düzeyinin artırılmasına yönelik her türlü çalışma büyük önem arz ediyor. Biz de 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle başlattığımız projeyle, şiddete maruz kalan kadınların sesini daha gür çıkarabilmesini ve haklarını arayabilmesini amaçlıyoruz. Ayrıca şiddete maruz kalan kadınlarımıza, KADINA ŞİDDET HATTI 183'ü arayarak yardım isteyebileceklerini hatırlatıyoruz." diye konuştu.

Forum İstanbul Pazarlama Direktörü Didem Kırşallıoba da Forum İstanbul olarak projede yer almaktan büyük gurur duyduklarını belirterek, "Kadına şiddetin, en büyük toplumsal sorunlardan biri olduğunu düşünüyoruz. Bu konu hakkında hem bireysel hem de toplumsal olarak adımlar atmamız, insana saygıya önem vermemiz ve toplumsal bilinci artırmamız gerekiyor. Forum İstanbul olarak biz içinde bulunduğumuz tüm projelerin katkısını gözlemlediğimizde çok mutlu oluyoruz. Dilerim bu projenin de rüzgarıyla kadına şiddet sorununda azalma olduğunu hep birlikte gözlemleriz." dedi.

Sergi, yıl boyunca tüm Türkiye'de sergilenecek

Projeye destek veren ünlülerin fotoğraflarının yer aldığı "ALO 183 Hayat Kurtarır, Kadına Şiddete Son!" temalı fotoğraf sergisi, ilk olarak 4 Mart Salı günü Forum İstanbul'dan başlayarak sergilenmeye başlayacak. Fotoğraflarının ilk olarak sergileneceği şehirler ve sergi tarihleri şöyle:

· İstanbul/ Forum İstanbul : 4-20 Mart
· Mersin/ Forum Mersin : 4-20 Mart
· Denizli/ Forum Çamlık (Denizli) : 8-21 Mart
· Trabzon/ Forum Trabzon : 24 Mart - 6 Nisan

Projeye Katılan Ünlü İsimler
Alican Yücesoy
Başak Daşman
Begüm Yücesoy
Bülent Seyran
Burcu Kara
Canan Hoşgör
Cüneyt Arkın & Betül Cüreklibatur
Engin Hepileri
Esin Övet
Esra Erol
Gülay Kamaz
Hande Subaşı
İpek Tuzcuoğlu
Irmak Atuk
Işın Karaca
Ivana Sert
Kaan Cüreklibatur
Mehmet Ali Erbil
Melis Babadağ
Nefise Karatay
Ogün Kaptanoğlu
Oya Aydoğan
Özlem Yıldız
Özlem Yılmaz
Pınar Altuğ
Saba Tümer
Sibel Turnagöl
Ümit Erdim
Yeşim Erçetin
Yeşim Salkım & Hakan Eratik

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Kültür Sanat 33 Ünlü İsim 'Kadına Şiddete Son' Demek İçin Bir Araya Geldi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Niğde'de Uluslararası Resim Sergisi Açıldı
    17:33 Niğde'de Uluslararası Resim Sergisi Açıldı

    Niğde'de 8 ülkeden 21 sanatçının eserlerinin yer aldığı Uluslararası Resim Sergisi, Niğde Belediyesi Sanat Galerisi'nde açıldı. Vali Cahit Çelik, serginin açılışında yaptığı konuşmada, kentin tarihi ve kültürel zenginliklerine vurgu yaptı. Sergi, 3 gün boyunca ziyaretçilere açık olacak.

  • Kur'an-ı Kerim'deki yemin ayetlerine odaklanan 'Yemin Olsun' sergisi Başakşehir Şehir Sanat Galerisi'nde ziyarete açıldı
    17:14 Kur'an-ı Kerim'deki yemin ayetlerine odaklanan 'Yemin Olsun' sergisi Başakşehir Şehir Sanat Galerisi'nde ziyarete açıldı

    Başakşehir Şehir Sanat Galerisi'nde açılan 'Yemin Olsun' sergisi, Kur'an-ı Kerim'deki yemin ayetlerinin hikmetini ve derinliğini anlatıyor. Sergide arz, sema, yıldızlar, yörüngeler, gece, gündüz, şafak, kuşluk vakti, ay, güneş, kalem, rüzgar, zeytin ve incir gibi kavramlara edilen yeminler sanatsal bir perspektifle sunuluyor. Sergide Adnan Çoker, Devrim Erbil, Ahmet Oran, Erol Kılıç, Fatih Özkafa, Leyla Kara, İsmail Hakkı Gurbetçi, Faruk Kırlı, Raşit Altun ve Muhammet Mağ'ın da arasında bulunduğu sanatçıların eserleri yer alıyor. 'Yemin Olsun Sergisi', 28 Mayıs'a kadar ziyaret edilebilir.

  • Azerbaycanlı Ünlü Sanatçı Cavanşir Mammadov Hayatını Kaybetti
    17:12 Azerbaycanlı Ünlü Sanatçı Cavanşir Mammadov Hayatını Kaybetti

    Azerbaycan'ın ünlü sanatçılarından Cavanşir Mammadov, 70 yaşında evinde geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. Mammadov'un birçok eseri bulunuyordu ve 2005 yılında Azerbaycan Devleti tarafından 'Emektar Artist Ünvanı'na layık görülmüştü. Ünlü şarkıcı Doğuş'un eşi Hoşgedem Hidayetkızı, Mammadov'un ölüm haberini duyduğunda büyük üzüntü yaşadığını belirtti ve onun değerli bir sanatçı olduğunu vurguladı.

  • Ankara'da Tulu Kitap tarafından yayımlanan çocuk edebiyatı dergisi 'Kuşluk' tanıtıldı
    17:04 Ankara'da Tulu Kitap tarafından yayımlanan çocuk edebiyatı dergisi 'Kuşluk' tanıtıldı

    Ankara'da Tulu Kitap tarafından yayımlanan çocuk edebiyatı dergisi 'Kuşluk'un tanıtımı Gölbaşı Vilayetler Evi'nde yapıldı. Tanıtım programına Tulu Kitap Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kalkan, Genel Yayın Yönetmeni Enes Celep, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, öğrenciler ve davetliler katıldı. Derginin ilk sayısı mart ayında piyasaya çıktı. Dergi, 2024 yılında elde edilecek abonelik gelirlerinin tamamını Gazze'ye bağışlayacak.

  • İzmir'de Türk Silahlı Kuvvetleri Sergisi Açıldı
    16:59 İzmir'de Türk Silahlı Kuvvetleri Sergisi Açıldı

    İzmir'de, Cumhuriyet'in 100. yılı etkinlikleri kapsamında düzenlenen '1923'den Günümüze Türk Silahlı Kuvvetleri Sergisi'nde, Mehmetçik'in Cumhuriyet'in ilk yıllarından bugüne kadarki 114 fotoğrafı sergilendi. Sergiyi gezen vatandaşlar, fotoğrafları inceleyerek gurur duyduklarını ifade etti. Sergi, 22 Nisan Pazartesi gününe kadar ziyaret edilebilecek.

  • İstanbul Modern, 23 Nisan'da 'Müzede Oyun' şenliği düzenliyor
    16:23 İstanbul Modern, 23 Nisan'da 'Müzede Oyun' şenliği düzenliyor

    İstanbul Modern, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'na özel olarak üç gün sürecek olan 'Müzede Oyun' şenliğine ev sahipliği yapıyor. Çocukları sanatla buluşturmayı amaçlayan etkinlikte, çocuklar ve aileleri müzenin farklı mekanlarında sanat aktiviteleri gerçekleştiriyor. Programa 2-10 yaş arası çocuklu aileler ücretsiz kayıt yaptırabiliyor. İstanbul Modern, çocukların kendilerini sanatçı ve kaşif gibi hissetmelerini sağlamak için farklı içerikler hazırladı. Etkinlikte sergi turları, renk atölyesi, masal okuma etkinlikleri ve ebeveynlere yönelik yaratıcılık seminerleri gibi etkinlikler yer alıyor.

  • Bakan Özhaseki:
    15:37 Bakan Özhaseki: "Bu coğrafyada yaşamanın bedeli güçlü olmak"

    Kayseri Büyükşehir Belediyesi ve Sun Fuarcılık iş birliği ile düzenlenen Kayseri Çocuk Kitap Fuarı ve Şenliği açılış programında konuşan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, 'Bu coğrafyada yaşamanın bedeli güçlü olmak' dedi.

  • Çeşme Kaymakamlığı, Hayatın Anlamı Kitap Projesi kapsamında mekan okuma etkinliği düzenledi
    14:19 Çeşme Kaymakamlığı, Hayatın Anlamı Kitap Projesi kapsamında mekan okuma etkinliği düzenledi

    Çeşme Kaymakamlığı tarafından yürütülen 'Hayatın Anlamı Kitap Projesi' kapsamında, Alaçatı yer değirmenlerinde mekan okuma etkinliği gerçekleştirildi. Kaymakam Mehmet Maraşlı, proje koordinatörü Arzu Güleryüz Maraşlı, 15 Eylül Mustafa Çapkan İlkokulu öğrenci ve öğretmenlerinin katıldığı etkinlikte, vatandaşlar da kitap okuyarak eşlik etti.

  • Adana'da Portakallı Lezzetler Yarışması düzenlendi
    14:05 Adana'da Portakallı Lezzetler Yarışması düzenlendi

    Adana'da devam eden 12. Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı kapsamında "Portakallı Lezzetler Yarışması" gerçekleştirildi. Kentin önemli tarım ürünlerinden narenciyenin özel tariflerle buluşturulduğu yarışmada şefler, tatlı-pasta, soğuk-sıcak yemekler ve yöresel Adana mutfağı kategorilerinde mücadele etti. Dereceye giren şeflere ödül verilirken, etkinlikte Adana'nın öne çıkan 35 yöresel yiyeceği sergilendi.

  • İşyurtları Ürün ve El Sanatları Fuarı Açıldı
    14:03 İşyurtları Ürün ve El Sanatları Fuarı Açıldı

    Hükümlü ve tutukluların ürettikleri ürünlerin sergilendiği İşyurtları Ürün ve El Sanatları Fuarı, Adalet Bakan Yardımcısı Ramazan Can'ın katılımıyla açıldı. Can, modern ceza infaz rejiminin insanı topluma geri kazandırma anlamında en üst seviyede hizmet verdiğini belirtti. Fuarda, hükümlü ve tutuklular tarafından üretilen gıda, tekstil, gümüş işleme, ahşap hediyelik eşya, deri çanta gibi ürünler sergileniyor.


Advertisement