32. ve 29. Asliye Ceza Mahkemelerinden 'Tahliye' Hamlesi - Son Dakika
Güncel

32. ve 29. Asliye Ceza Mahkemelerinden 'Tahliye' Hamlesi

32. ve 29. Asliye Ceza Mahkemelerinden \'Tahliye\' Hamlesi

32. Asliye Ceza, Karaca ve tutuklu polisler hakkındaki tahliye kararında ısrar etti, dosyayı savcılığa yolladı. 29. Asliye Ceza Mahkemesi, "10 Sulh Ceza Hakimliği'nin 'yok hükmünde' kararı geçersiz" dedi.

27.04.2015 14:12  Güncelleme: 16:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca ve tutuklu polislerin redd-i hakim talebini kabul eden 29. Asliye Ceza Mahkemesi ile tahliye kararı veren 32. Asliye Ceza Mahkemesi'nden flaş kararlar geldi.

29. Asliye Ceza Mahkemesi, 10. Sulh Ceza Hakimliği'nin kararının yok hükmünde olduğuna karar verirken, 32. Asliye Ceza Mahkemesi, savcılığın gönderdiği dosyayı "tahliye kararları yerine getirilsin" diyerek infaz savcılığına geri gönderdi.

SULH CEZA HAKİMİ YENİDEN İADE ETTİ

Sulh Ceza Hakimliği ise 32. Asliye Ceza'nın 'tahliye kararları uygulansın' talimatına ilişkin yazıyı tekrar iade etti.

32. ASLİYE CEZA MAHKEMESİ UYARDI

32. Asliye Ceza Mahkemesi, "Sulh Ceza Hakimliği'nin suç işleme ihtimaliyle karşı karşı kalma durumuna düşülebilecekleri" uyarısını yaptı.

Yapılan açıklamada, 29. Asliye Ceza Mahkemesi'nin kesin olarak görevlendirildiği belirtilerek şu ifadeler kullanıldı:

"Mahkememizce verilen tahliye kararları usul yasasına uygun, kesin ve itiraza tabi olmayıp, derhal uygulanması gereken kararlardandır. Bir başka Sulh Ceza Mahkemesi kararlarımızı değerlendirme ve yok sayma şeklinde karar vermesi usul hukukuna uygun değildir. Mahkememizce verilen tahliye kararını yerine getirmeyen İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı infaz ve İlamat Bürosu, tahliye kararımızı engellemek için mahkememiz kararını yok sayma yönünde karar veren İstanbul 10. Sulh Ceza Hakimi ile diğer ilgili kurum ve kişiler Anayasanın 90. Maddesi gereğince iç hukukumuz haline gelen Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi'nde düzenlenen ve kabul edilen 'özgürlük ve güven hakları ihlal etme' durumu ile TCK'nın 109 maddesinde düzenlenen hürriyeti tahdit suçu işleme ihtimali ile karşı karşıya kalma durumuna düşebilecekleri açıktır."

"SULH CEZA HAKİMİ SUÇ İŞLİYOR"

32. Asliye Ceza Mahkemesi de ikinci bir karar yayınlayarak "Tahliye kararı derhal uygulanmalı" dedi ve kararı savcıya hem UYAP yoluyla hem de ıslak imzalı olarak yolladı. Tahliye kararını uygulamayanların 'hürriyeti tahdit' suçu işlediği uyarısını yaptı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel 32. ve 29. Asliye Ceza Mahkemelerinden 'Tahliye' Hamlesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (35)

  • mehmet dağabakan: asla ve asla YARGIYA güvenim kalmamış durumdayım. 30 4 Yanıtla
  • FETHULLAH DEVLET KURMUŞ: Fethullahın gerçek yüzü görülmüştür. Adamlar, dosyayı kendi hakimlerine götürüp, dosyaya bakmadan tüm suçluları tahliye ediyor, yetkisi olmadığı halde herşeyi göze alarak yapıyor, anlaşılan gemileri yakarız, devleti de yok sayarız diyorlar. O zaman, her mahkeme diğer mahkemenin verdiği kararı kaldırsın, böyle saçmalık olmaz, siyasi menfaat uğruna hainlerde hala bu olayı savunuyor. Yahu. . , bunun siyasetle alakası yok, adamlar kendi adamlarını cezaevinden çıkartıyor, bunun hükümetle, siyasetle alakası yok, herkes aklını başına alsın. 16 13 Yanıtla
  • AKP Yİ İYİ TANIYAN BİRİSİ: YOLSUZLUK YAPALANLAR SALININCA ADALET YERİNİ BULMUŞTUR DİYEN BİR HÜKÜMETTEN İYİ BİR ŞEY BEKLEMEK ABESLE İŞTİGALDİR. 21 7 Yanıtla
  • misafir: Allah doğruluktan ayırmasın haklı olan kazansın 26 1 Yanıtla
  • Hakan GENERAL: SULH CEZA HAKİMLİKLERİ nin görev alına giren konularda asliye ceza mahkemelerin yetkisi yoktur bu sadece yahudi ve onun uşaklarının ve yahudiye 'İsrail'in onayı olmadan hareket etmek, otoriteye başkaldırıdır' diyenlerinin oyunudur 10 15 Yanıtla
  • 1908 Devrimcisi: AKP diktatörleri defolun! 10 15 Yanıtla
  • Nevzat kaymaz: Aynen Katılıyorum yazıklar olsun Hırsız olcan bu devirde 12 12 Yanıtla
  • DEĞİŞİK: KAFAYI YEDİLER İYİCE. BİRİ SALIYO BİRİ TUTUYOR. SİZ HEPİNİZ DE, YOK HÜKMÜNDESİNİZ. 18 0 Yanıtla
  • adıl: hakımde mangal dan buyuk yurek varmış ulan bu adam suşsuz yere içerde malmısınız bırakın gıtsın bu dunyanın obur tarafı da var 14 3 Yanıtla
  • net: açık seçik ve net olarak emir alarak hukuksuzluk yaptıkları net ortada. . vah ki ne vah bu kadarmı israil sevdalısısınız be kardeşim. . yargı sistemi bu paralellerden derhal temizlenmelidir. . bunlar mahkeme falan değil emir eri olmuşlar resmen 11 6 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • İstanbul'da uluslararası suç örgütü üyeleri yakalandı
    08:09 İstanbul'da uluslararası suç örgütü üyeleri yakalandı

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İstanbul'da düzenlenen 'Mahzen-23' operasyonuyla uluslararası seviyede aranan Talgat Baisaov ve Maxat Rakhishov'un yakalandığını duyurdu. Bakan Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, suç örgütlerine ve zehir tacirlerine göz açtırmayacaklarını belirtti.

  • Bakan Yerlikaya: İnterpol kırmızı bülteniyle aranan 2 suç örgütü lideri İstanbul'da yakalandı
    08:06 Bakan Yerlikaya: İnterpol kırmızı bülteniyle aranan 2 suç örgütü lideri İstanbul'da yakalandı

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İnterpol kırmızı bülteniyle aranan Talgat Baisaov ve Maxat Rakhishov'un İstanbul'da düzenlenen 'Mahzen-23' Operasyonuyla yakalandığını açıkladı. Operasyon, Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Başkanlığı koordinesinde gerçekleştirildi.

  • İnterpol tarafından aranan iki suçlu İstanbul'da yakalandı
    08:05 İnterpol tarafından aranan iki suçlu İstanbul'da yakalandı

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İnterpol kırmızı bülteniyle aranan Talgat Baisaov ve uluslararası seviyede aranan Maxat Rakhishov'un İstanbul'da düzenlenen "Mahzen-23" operasyonuyla yakalandığını duyurdu.

  • İstanbul'da düzenlenen 'Mahzen-23' Operasyonuyla uluslararası suçlular yakalandı
    08:04 İstanbul'da düzenlenen 'Mahzen-23' Operasyonuyla uluslararası suçlular yakalandı

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İstanbul'da düzenlenen 'Mahzen-23' Operasyonuyla uluslararası seviyede aranan Talgat Baisaov ve Maxat Rakhishov'un yakalandığını açıkladı. Operasyon, Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Başkanlığı koordinesinde gerçekleştirildi.

  • Küçükçekmece'de fabrika yangını
    08:02 Küçükçekmece'de fabrika yangını

    Küçükçekmece Mehmet Akif Mahallesi Bahariye Caddesi'nde bulunan bir fabrikada henüz bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. İhbar üzerine olay yerine çevre ilçelerden çok sayıda itfaiye, polis ve sağlık ekibi sevk edildi. İddiaya göre halı üretimi yapılan fabrikada içeride mahsur kalan işçiler olması muhtemel. İtfaiye ekiplerinin yangına müdahalesi devam ediyor.

  • Halep'te Hava Saldırısında 40 Kişi Öldü
    08:00 Halep'te Hava Saldırısında 40 Kişi Öldü

    Suriye'nin Halep kentinde gerçekleşen hava saldırısında 40'a yakın kişi hayatını kaybetti. Suriye hükümeti saldırıyı İsrail'e bağladı. Saldırıda sivillerin yanı sıra 5 Hizbullah üyesinin de öldüğü belirtiliyor. Uluslararası havalimanı yakınındaki silah depolarının hedef alındığı ifade ediliyor. İsrail ise saldırıyla ilgili herhangi bir açıklama yapmadı.

  • İstanbul'da düzenlenen operasyonla uluslararası suçlular yakalandı
    07:58 İstanbul'da düzenlenen operasyonla uluslararası suçlular yakalandı

    İçişleri Bakanı Yerlikaya, İstanbul'da gerçekleştirilen 'Mahzen-23' Operasyonuyla, Interpol kırmızı bülteniyle aranan Talgat Baisaov ve Maxat Rakhishov'un yakalandığını duyurdu. Baisaov, 'Yasa Dışı Örgüt Faaliyetleri ve Kaçakçılık' suçundan, Rakhishov ise 'Dolandırıcılık' suçundan aranıyordu.

  • Akaryakıt fiyatlarının 3 haneye çıkacağı iddiası sonrası Cumhurbaşkanlığından açıklama geldi
    07:38 Akaryakıt fiyatlarının 3 haneye çıkacağı iddiası sonrası Cumhurbaşkanlığından açıklama geldi

    Akaryakıt fiyatlarının seçim sonrası daha da artarak üç haneli rakamlara çıkacağı gerekçesiyle tabelalara değişim talimatı verildiği iddiası kamuoyunda infial yarattı. İletişim Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada "Yapılan araştırmalar sonucunda, akaryakıt dağıtım şirketlerinin iddia edildiği gibi bir talepte bulunmadığı tespit edilmiştir. Akaryakıt dağıtım şirketlerinin, 'bu sene sonunda akaryakıt fiyatlarının üç hanelere geleceğine dair' bir tahmininin bulunmadığı belirlenmiştir" denildi.

  • Küçükçekmece'de fabrika yangını
    07:20 Küçükçekmece'de fabrika yangını

    Küçükçekmece Mehmet Akif Mahallesi Bahariye Caddesi'nde bulunan bir fabrikada bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye, polis ve sağlık ekibi sevk edildi. İddiaya göre içeride mahsur kalan işçiler olabilir. İtfaiye ekipleri yangına müdahale ediyor.


Advertisement