31. İsedak Toplantısı - Son Dakika
Ekonomi

31. İsedak Toplantısı

Birleşmiş Milletler Eğitim ve Araştırma Kurumu (UNITAR) İcra Direktörü Nikhil Seth, ilerlemenin de ölçülmesi gerektiğini belirterek, "Biz ancak ölçtüğümüz şeyi değerlendirebiliriz" dedi.

25.11.2015 17:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Birleşmiş Milletler Eğitim ve Araştırma Kurumu (UNITAR) İcra Direktörü Nikhil Seth, ilerlemenin de ölçülmesi gerektiğini belirterek, "Biz ancak ölçtüğümüz şeyi değerlendirebiliriz" dedi.

Seth, açılışı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan İslam İşbirliği Teşkilatı Ekonomik ve Ticari İşbirliği Daimi Komitesi (İSEDAK) 31. Toplantısı kapsamında gerekleştirilen ve başkanlığını Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz'ın yaptığı Bakanlar Çalışma Oturumu'nda sunum yaptı.

Sunumunda, her sürdürülebilir kalkınma hedefinin göz ardı edilemeyecek kadar önemli olduğunu söyleyen Seth, yoksullukla mücadelenin önemli olduğunu ve insanların bu zorluğun karşısında durması gerektiğini anlattı.

Seth, yoksulluk probleminin kökten çözülmesinin önemli olduğunu dile getirerek, "Alınan kararların sadece uygulamayla kalmaması, ilerlemenin de ölçülmesi lazım. Biz ancak ölçtüğümüz şeyi değerlendirebiliriz" şeklinde konuştu.

İnsanlığın genel problemlerine değinen Seth, 700 milyon kişinin temiz suya erişim sağlayamadığını, 1,8 milyar insanın ise genel anlamda su eksikliğiyle ilgili problemler yaşadığı bilgisini verdi.

Elektriğe erişimin de büyük bir problem olduğuna işaret eden Seth, 3 milyar kişinin ısınma için hala katı yakıt kullandığının altını çizdi.

- "Hükümetlerin hem ulusal hem de yerel çalışmalarının kuvvetlendirilmesi gerek"

Seth, 100 milyon insanın yoksulluk sınırının altında kaldığını, bu kişilerin özellikle sağlık problemleri olduğunu söyledi.

Kamu kaynaklarının güçlendirilmesi gerektiğini vurgulayan Seth, şu anda uluslararası mali durumun çok değişken bir yapı arz ettiğini, özellikle gelişmekte olan ülkelerin kendi yatırımcı temellerinin bulunması gerektiğini dile getirdi.

Yatırım ikliminin değiştirilmesi, düzenleyici çerçevenin güçlendirilmesinin öncelikler arasında bulunduğunu anlatan Seth, hükümetlerin hem ulusal, hem de yerel seviyedeki çalışmalarının kuvvetlendirilmesi gerektiğini ifade etti.

Bakan Yılmaz, Seth'in sunumunda sonra üye ülke delegasyonlarına söz sırası  verdi. Ürdün'den Afganistan'a, İran'dan Ürdün'e kadar bir çok ülke yetkilisi de kısa birer konuşma yaptı.

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement