30 Ağustos Zafer Bayramı Kutlandı - Son Dakika
Güncel

30 Ağustos Zafer Bayramı Kutlandı

30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü Diyarbakır, Mardin, Şırnak, Bingöl, Batman ve Siirt'te düzenlenen törenlerle kutlandı.

30.08.2014 13:45  Güncelleme: 14:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü Diyarbakır, Mardin, Şırnak, Bingöl, Batman ve Siirt'te düzenlenen törenlerle kutlandı.

Diyarbakır'da Atatürk Anıtı'na çelenklerin sunulduğu Anıtpark'taki törende, saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı okundu.

Buradaki törene Vali Mustafa Cahit Kıraç, 7. Kolordu Komutanı Korgeneral İbrahim Yılmaz, İl Emniyet Müdürü Halis Böğürcü, Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz ile kamu kurum ve kuruluş temsilcileri katıldı.

Vali Kıraç'ın makamında tebrikleri kabulünün ardından etkinliklere valilik önünde devam edildi. Törende Vali Kıraç ve Korgeneral Yılmaz, vatandaşları selamladı.

Günün anlamını belirten konuşmanın ardından folklor gösterisi ve geçit töreni ile kutlama sona erdi.

Kutlama sonrasında vatandaşlardan Mehmet Nuri Yıldız, Vali Kıraç'a el işi halıdan yapılma Türk Bayrağı hediye etti.

Törene, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesini temsilen katılım olmadığı dikkati çekti.

Batman

Valilik önündeki tören, Atatürk Anıtı'na çelenk bırakılması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Törende günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yüzbaşı Çağatay Borucu yaptı.

Konuşmaların ardından Vali Azim Çelik, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Uğur Özcan ile Belediye Başkanvekili Hürriyet Kaytar, tören aracı ile vatandaşları selamladı.

Tören, valilik makamında tebriklerin kabulünün ardından geçit töreni ile sona erdi.

Resmi törenin ardından Çelik, kent merkezinde bulunan kıraathaneleri ziyaret ederek vatandaşların bayramını kutlayıp çay içti.

Bingöl

Kentteki ilk tören Valilik bahçesinde Atatürk Anıtı'na çelenk konulmasıyla başladı.

Törenin ardından Vali İbrahim Taşyapan, makamında tebrikleri kabul etti.

Daha sonra Şehir Stadyumu'ndaki törende, Vali Taşyapan, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Murat Aygün ve Belediye Başkanvekili Halim Sugü, askerlerin ve vatandaşların bayramını kutladı.

Törende gününün anlam ve önemini belirten Tankçı Kurmay Yüzbaşı Erol Kuzu, 30 Ağustos Zafer'inin vatanını korumak maksadıyla Başkomutan Gazi Mustafa Kemal önderliğinde büyük yokluklar içerisinde milletin kahramanca mücadele ettiği bir mücadelenin adı olduğunu söyledi.

Tören, yapılan konuşmaların ardından geçit merasimi ile sona erdi.

Siirt

30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla Atatürk Anıtı'na çelenk sunularak saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Vali Mustafa Tutulmaz, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Halil Soysal ve Belediye Başkanvekili Sağır'ın tebrikleri kabul etti.

Günün anlam ve önemini anlatan konuşmayı Siirt Halk Eğitimi Merkezi Müdür Yardımcısı Abdurrahim Aslan yaptı.

Vali Tutulmaz, Mehmetçik Dershanesi'nde gördüğü eğitimin ardından LYS'de dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesiyle devam etti.

Geçtiğimiz hafta, Botan Çayı'ndaki ani su yükselmesi nedeniyle 6 kişinin hayatını kaybetmesinden dolayı halk oyunları gösterileri iptal edildi.

Tören, askeri birliklerin resmi geçidi ile sona erdi.

Mardin

Mardin Valiliği bahçesinde düzenlenen törende, Atatürk Anıtı'na çelenk bırakılması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Törene, Vali Mustafa Taşkesen, 70. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Celalettin Çoban ve Büyükşehir Belediye Başkanvekili Mustafa İmlak katıldı.

Tören, resmi geçidin ardından sona erdi.

Şırnak

Kentteki ilk tören Valilik bahçesinde Atatürk Anıtı'na çelenk konulmasıyla başladı.

Törende, Vali Hasan İpek, Garnizon ve 23. Jandarma Sınır Tümen Komutanı Tümgeneral Abdullah Baysar anıta çelenk sunarken, belediyeden katılım olmadı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Vali İpek ve Tümgeneral Baysar tebrikleri kabul etti.

Daha sonra Çakırsöğüt 1. Jandarma Komando Tugay Komutanlığı'nda devam eden törende İpek ve Baysar, günün anlam ve önemini anlatan konuşmanın ardından asker ve vatandaşların bayramını kutladı.

Askerlerin geçiş töreniyle kutlama son buldu. - Diyarbakır

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 30 Ağustos Zafer Bayramı Kutlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement