3. Yöresel Ürünler Tanıtım Günleri - Son Dakika
Yerel

3. Yöresel Ürünler Tanıtım Günleri

3. Yöresel Ürünler Tanıtım Günleri

Ziraat Ajans tarafından organize edilen Yöresel Ürünler Tanıtım Günleri ve Kültür Sanat Etkinlikleri, başladı TESK Genel Başkanı Palandöken: "Güçlü millet olmamızın en önemli nedeni, esnaf ve sanatkar arasındaki dayanışma ruhudur"

12.11.2014 13:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ziraat Ajans tarafından organize edilen ve bu yıl 3'üncüsü düzenlenen Yöresel Ürünler Tanıtım Günleri ve Kültür Sanat Etkinlikleri, başladı.

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, Antalya Cam Piramit'te gerçekleştirilen etkinliklerin açılışında, esnaf ve sanatkarların 800 yıllık bir geçmişe sahip olduğunu söyledi.

Türkiye'de perakende sektörünün 250 milyar dolarlık devasa bir sektör olduğunu dile getiren Palandöken, "Bu sektöre büyük sermaye el attı. Perakende sektöründeki esnaf ve sanatkar neredeyse yok olmaya yüz tuttu ama halkımız geleneksel olarak esnaf ve sanatkarı, semtindeki yakını, evinin anahtarını bıraktığı insan olarak görüyor" dedi.

Esnafın ne demek olduğunun gelecek nesillere aktarılması gerektiğini vurgulayan Palandöken, "Bizden sonraki kuşak sanatkarı görebilmeli ve takdir etmelidir. Yoksa kent kültürü içerisinde kendilerinden önceki insanların alışverişlerini nasıl yaptıklarını bilemezler" ifadesini kullandı.

Palandöken, genç kuşaklara esnaf kültürünün aktarılması için yöresel fuarların önem taşıdığını vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Ben yıllardır bu mesleği yaparken hep şunu göz önüne aldım; biz sadece alışveriş yapmıyoruz. Birbirimiz ile iletişim kuruyoruz. Bunun için esnaf ve sanatkar çok önemlidir. Günümüzde ne kadar yok olmaya yüz tutsa da yine 2 milyonun üstünde iş yeriyle halkımıza hizmet ediyoruz. Dünya bunu örnek alıyor. Güçlü millet olmamızın en önemli nedeni esnaf ve sanatkar arasındaki dayanışma ruhudur. Millet olarak bütün zorlukların üstesinden gelebilecek bir ülkeyiz."

Konuşmalardan sonra Antalya, Isparta ve Burdur'da yaşayan en yaşlı esnafa, Palandöken tarafından plaket takdim edildi, ardından fuarın açılışı yapıldı.

57 ilden 77 katılımcının bin 800'e yakın ürününün sergilendiği fuar, 6 Kasım'a kadar devam edecek. - Antalya

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 3. Yöresel Ürünler Tanıtım Günleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement