3'üncü İznik Triatlonu Tamamlandı - Son Dakika
Güncel

3'üncü İznik Triatlonu Tamamlandı

3\'üncü İznik Triatlonu Tamamlandı

Türkiye'nin beşinci ve Marmara Bölgesi'nin en büyük gölüne sahip İznik'te, Türkiye Triatlon Federasyonu 2015 yılı faaliyet programında yer alan ve Türkiye Şampiyonası'nın bir ayağı olan Triatlon yarışlarına 260 triatlet katılımıyla bugün yapıldı.

26.07.2015 17:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye'nin beşinci ve Marmara Bölgesi'nin en büyük gölüne sahip İznik'te, Türkiye Triatlon Federasyonu 2015 yılı faaliyet programında yer alan ve Türkiye Şampiyonası'nın bir ayağı olan Triatlon yarışlarına 260 triatlet katılımıyla bugün yapıldı.

Sabah saat 08.00'da başlayan yarışların startını İznik Belediye Başkanı Osman Sargın ve Türkiye Triatlon Federasyonu Başkanı Hamdi Güneş birlikte yaptı. Yarışlara İznikliler ve İznik'te tatil yapan yerli ve yabancı turistler büyük ilgi gösterdi.

Ödül törenine Osmaniye Vali Yardımcısı ve Triatlon Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Süleyman Yılmaz, Orhangazi Kaymakamı Dr.Yalçın Yılmaz, İznik Belediye Başkanı Osman Sargın, Türkiye Triatlon Federasyonu Başkanı Hamdi Güneş, Bursa Büyükşehir Belediyesi İznik Koordinatörü Serkan Acar ve çok sayıda davetli katıldı.

İznik Belediye Başkanı Osman Sargın yaptığı konuşmada, "Türkiye Triatlon Federasyonu ve İznik Belediyesinin ortak çalışması ile üçüncüsü gerçekleştirilen yarışmalar, özellikle İznik'in tanıtımı, İznik'in, İznik gençlerinin sportif faaliyetlere önem verip, disiplinli insanlar olması konusunda özel öneme sahip. Triatlon Yarışları, yüzme, bisiklet ve koşu ile 3 spor dalını bünyesinde barındıran yarış. Her geçen gün gelişerek ilçemizde yapılmaya devam ediyor. Dereceye giren yarışmacıları tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum" şeklinde konuştu.

Türkiye Triatlon Federasyonu Başkanı Hamdi Güneş ise yaptığı açıklamada, "Bizler genellikle bu tip yarışmalarda açık deniz yerine göl ve kanalları tercih ediyoruz. Açık denizlerde olan yarışlar hava muhalefeti dolayısı ile iptal edilebiliyor. İznik'i tercih etmemizin sebebi ise hem temizlik açısından hem de mevsimine göre su sıcaklığının gayet uygun olmasından dolayıdır. Bisiklet ve koşu parkuruna baktığımızda mükemmel bir ortama sahip bir yer olarak dikkat çekiyor. İznik doğası, tarihi ve mükemmel havasıyla yarışlar için bulunmaz bir mekan. Bu tür organizasyonlara ev sahipliği yapacak güzel bir yer. İznik'te doğa ve tarih ile iç içe yarışan tüm triatletlere ve İznik Kaymakamlığı'na, Belediye Başkanlığı'na, İznik Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı'na, emeği geçen kamu kurum ve kuruluşlarının yanında sivil toplum kuruluşlarına teşekkür ediyorum. Bundan sonra ki yarışmalarda da tüm yarışmacıları İznik'te doğa ve tarih ile iç içe spora davet ediyorum"dedi.

AZMİN ZAFERİ ENGELLERİ AŞTI

İznik 2015 Triatlon Yarışları'nda dikkat çeken diğer bir kare de, Karesi Gençlik ve Spor Kulübü adına yarışan Ekrem Taşkın ve Yüksel Deniz Yüksel Paratriatlon (Engelli Yarışçı) dalında yarışarak tüm engelleri aştı.

TEKNİK SONUÇLAR

Minik Erkekler: 1.Kıvanç Şahinkaya, 2. Muzaffer Gür, 3. Bartu Ören

Minik Kadınlar: 1. Melike Yılmaz, 2. Damla Ergün, 3. Seza Özdoğan

Yıldız Erkekler: 1.Osman Nuri Kanıgür, 2. Baran Aktan, 3. Semih Erdik

Yıldız Kadınlar: 1.Sıla Özdemir, 2. Ezgi Sevcan Ustabaş, 3. Görkem Sıla Korkmaz

Genç Erkekler: 1.Emirhan Altınbaş, 2. Arda Tümer, 3. Caner Algün

Genç Kadınlar: 1.Esranur Gökçek, 2. Sinem Özdil, 3. Damla Alkım Ölmez

Elit Erkekler: 1. Kutsal Batuhan Sanlı, 2. Zülfü Karabulut, 3. Muhammet Onay

Elit Kadınlar: 1. İpek Öztosun, 2. Yağmur Aydoğan, 3. Ümran Arslan

Erkekler: 1. Merdan Çayır, 2. Mehmet Uğur Sancaktepe, 3. Ali Furkan Gür

Kadınlar: 1. Çiğdem Gülgeç, 2. Dilge Koçak, 3. Seher Kocatepe - İznikbursa

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel 3'üncü İznik Triatlonu Tamamlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İstanbul Şişli'deki Zorlu Holding binasına silahlı saldırı
    06:09 İstanbul Şişli'deki Zorlu Holding binasına silahlı saldırı

    İstanbul Şişli'de bulunan Zorlu Holding binasına kişi veya kişiler tarafından silahla ateş açıldı. Kurşunlar binanın camlarına isabet ederken içeride kimsenin olmaması olası bir faciayı önledi. Polis ekipleri saldırıyı gerçekleştiren kişi veya kişileri arama çalışmalarını sürdürüyor.

  • İzmir'de bir tekstil atölyesinde çıkan yangın bitişik binaya sıçradı
    06:06 İzmir'de bir tekstil atölyesinde çıkan yangın bitişik binaya sıçradı

    İzmir'in Konak ilçesinde bulunan bir tekstil atölyesinde çıkan yangın, bitişikteki binaya da sıçradı. Yangın, itfaiye ekiplerince söndürüldü ancak tekstil atölyesi kullanılamaz hale geldi ve binada hasar oluştu. Yangının çıkış sebebi henüz belirlenemedi ve soruşturma başlatıldı.

  • İzmir Konak'ta çıkan yangın itfaiye ekiplerince söndürüldü
    05:28 İzmir Konak'ta çıkan yangın itfaiye ekiplerince söndürüldü

    İzmir'in Konak ilçesinde bulunan bir tekstil atölyesinde çıkan yangın, itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü. Yangın, tekstil malzemelerinin tutuşmasıyla büyüyerek bitişiğindeki binaya da sıçradı. İhbar üzerine olay yerine sağlık, polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Yaklaşık 2 saat süren yoğun çalışmalar sonucunda yangın kontrol altına alındı. Yangın sonucunda tekstil atölyesi kullanılamaz hale gelirken, binada da hasar meydana geldi.

  • Fatih'te Psikolojik Sorunları Olan Kişi Üst Komşusunun Kapısını Kırmaya Çalıştı ve Ateşe Verdi
    04:52 Fatih'te Psikolojik Sorunları Olan Kişi Üst Komşusunun Kapısını Kırmaya Çalıştı ve Ateşe Verdi

    Fatih'te yaşanan olayda, psikolojik sorunları olan bir kişi, üst komşusunun çıkardığı sesten rahatsız olduğu için balyoz ve matkapla kapıyı kırmaya çalıştı. Başarılı olamayınca da kapıyı ateşe verdi. Polis, itfaiye ve özel harekat polisleri olaya müdahale ederek saldırganı etkisiz hale getirdi. Olay anı cep telefonu kamerasıyla kaydedildi.

  • Aksaray'da tıra çarpan otobüs kaza yaptı, 8 kişi yaralandı
    04:42 Aksaray'da tıra çarpan otobüs kaza yaptı, 8 kişi yaralandı

    Aksaray'da bir otomobilin aniden önüne geçmesi sonucu fren yapan bir tıra, arkadan gelen yolcu otobüsü çarptı. Çarpmanın etkisiyle otobüs kontrolden çıkarak bir fabrikanın bahçe duvarına çarptı. Kazada otobüs sürücüsü ve 7 yolcu olmak üzere toplam 8 kişi yaralandı. Yaralılar hastaneye kaldırılırken, tır ve otomobil sürücüsü gözaltına alındı. Kazayla ilgili tahkikat başlatıldı.


Advertisement